Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy POZNAŃ

3897 odpowiedzi w tym temacie

#3261 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 sierpień 2013 - 20:25

No tempo było konkretne dzisiaj, wyszedł dobry trening. Nie licząc końcówki po 120-stym kilometrze, na której lekko padłem na cycki... :-P   

Poza tym chciałem powiedzieć, że BorysCh1 z drużyny szpiku jest posiadaczem największej łydy jaką widziałem u kolarza na żywo  :D

Giant TCR Advanced 2016

#3262 kris78

kris78
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 11 sierpień 2013 - 21:22

Dziękuję wszystkim za jazdę ,miło było was poznać ,tempo było konkretne.

Szkoda że nie pojechaliśmy całą trasę z kolegą ale byliśmy ograniczeni czasowo i musieliśmy wracać,ale następnym razem pojedziemy całą trasę .Myślę że i tak jak na mój pierwszy wyjazd z wami to i tak dobrze mi poszło i kumplowi .

Pozdrawiam.

#3263 buzzgrow

buzzgrow
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądWałcz

Napisano 12 sierpień 2013 - 07:42

Ja tu nowy. Badam czy się nadam :) 160km w niecałe 5h? szybko. Ile przystanków robiliście?

#3264 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2013 - 07:51

Niektórym wyszło jeszcze szybciej ;)
http://connect.garmi...ivity/356976056

Fajna trasa, fajna ekipa, fajne tempo - czego chcieć więcej ;)

* przystanki były dwa - Goraj i potem tankowane w sklepie :)

#3265 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2013 - 08:04

No mi wyszło dokładnie 4 godziny i 16 minut - 145km (skręcałem do Suchego i nie jechałem dalej do Poznania). Gdyby nie to, że odcięło mnie przed Obornikami i od Obornik do Suchego była walka o życie to bym poniżej 4 godzin zszedł.

Niestety jeden zaciąg za dużo i tyle widziałem nieduży peleton przede mną  :-D

Generalnie wyszedł zajebisty trening!

Giant TCR Advanced 2016

#3266 buzzgrow

buzzgrow
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądWałcz

Napisano 12 sierpień 2013 - 08:05

Ostro. Jak dojde do średniej powyżej 30km/h przy dystnasie pow. 100km to się pojawie. tymczasem trzeba poszukać wolniejszych ;)

pozdrawiam.

#3267 Daniel_105

Daniel_105
  • Użytkownik
  • 187 postów

Napisano 12 sierpień 2013 - 09:23

Widzę że fajne IC wyszło. Szkoda że nie w tygodniu, po południu - coś na wzór Katowic lub Krakowa.

#3268 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2013 - 09:24

IC Poznań jest w planach ale raczej od przyszłego sezonu :)

#3269 Maks

Maks
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2013 - 09:32

Ostro. Jak dojde do średniej powyżej 30km/h przy dystnasie pow. 100km to się pojawie. tymczasem trzeba poszukać wolniejszych ;)

pozdrawiam.

buzzgrow - wg mnie źle myślisz, trzeba się pojawiać na takich spotkaniach to jest sprawdzenie formy dla Ciebie czasem utrzymanie koła przy takiej jeździe jest nielada sztuką. Z grupą jest o wiele łatwiej przejechać z wysoką średnią. Poza tym poznajesz nowych ludzi możesz się wiele nauczyć szczególnie jazdy w grupie. Samemu to możesz jechać na trening. A Jak odpadniesz wcześniej z takiej ustawki to trudno nic się nie stanie. Za tydzień, dwa przyjedziesz znowu i może uda Ci się dojechać do końca. Takie sprawdzenie formy jest bardzo potrzebne. Poza tym będziesz miał okazje przejechać się z ludźmi którzy wygrywają maratony ;).

#3270 buzzgrow

buzzgrow
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądWałcz

Napisano 12 sierpień 2013 - 09:55

Maks, wszystko się zgadza, tylko jak na pierszą szose wsiadasz po 30stce, jeździsz od paru miesięcy i w sobote przejechałeś pierwsze 130km (poz-wałcz przez Czarnków notabene) to jesteś trochę onieśmielony nieprawdaż? Co najmniej niepewny :) No i trzeba mierzyć chęci na możliwości (i kondycyjne i zdrowotne).

#3271 kris78

kris78
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 12 sierpień 2013 - 11:33

Maks, wszystko się zgadza, tylko jak na pierszą szose wsiadasz po 30stce, jeździsz od paru miesięcy i w sobote przejechałeś pierwsze 130km (poz-wałcz przez Czarnków notabene) to jesteś trochę onieśmielony nieprawdaż? Co najmniej niepewny :) No i trzeba mierzyć chęci na możliwości (i kondycyjne i zdrowotne).

Ja przesiadłem się z mtb na szosę od trzech miesięcy a wcześniej jeżdziłem na mtb  i nie jeżdziłem na żadne zawody tylko typowo amatorsko,też myślałem czy jechać bo moje tempo treningowe na szosie nie jest na razie fascynujące ale byłem w sobotę i nie żałuję ,w grupie to jest całkiem inna jazda niż samemu . Sam nie mam jakieś rewelacyjnej kondycji i szosa nie do końca zrobiona tzn lakier itd ale na pewno jeszcze się pojawię jak znajdę czas.Dzięki za rady podczas jazdy i na pewno muszę się jeszcze trochę nauczyć chociaż mam 35 lat ale jakoś daje radę . 

• Maks lubi to

#3272 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2013 - 12:35

łe to super! a ja się bałem że jak z moją "kozą " się pojawie to do domu mnie wyślecie :) wracam w pt po 2 tyg. wieczorem trening a w sob albo niedz jak będziecie gdzieś jechać to się piszę. Pozdrawiam.
  • Maks lubi to

#3273 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2013 - 12:36

łe to super! a ja się bałem że jak z moją "kozą " się pojawie to do domu mnie wyślecie :) wracam w pt po 2 tyg. wieczorem trening a w sob albo niedz jak będziecie gdzieś jechać to się piszę. Pozdrawiam.

#3274 Maks

Maks
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2013 - 13:00

Ja myślę że wiele osób nie chce przyjechać na ustawkę bo myślą że są za słabi że nie dadzą rady.

Onieśmielony myślę że nie, każdy kiedyś zaczynał. Te ustawki nie są tylko dla elity czy wycinaków. W trakcie jazdy zawsze możesz z kimś nawiązać nić porozumienia i pogadać chwilę poznać nowe osoby. I już za drugim razem jest lepiej.

Posłuchaj na te ustawki nie przyjeżdżają same wycinaki z pierwszej dziesiątki są też słabsi kolarze i wreszcie są osoby które nie mają akurat tego dnia formy. A sam przyznasz że jazda w grupie jest lepsza chociazby dla tego że czas płynie szybciej ;).

Piszesz że trzeba mierzyć chęci na możliwości. Ale ja cały czas mówię to, że odpadniesz na 2,10 czy 50km nic się nie stanie. Tego się nie dowiesz jak nie pojedziesz ;).

Ja np tego dnia nie miałem mocnego dnia tydzień przerwy od roweru i ruszałem z wielką niewiadomą ale wkalkulowałem sobie że dam z siebie 100% i liczyłem się z tym że mogę nie dojechać. Co prawda nie udało mi się dojechać z pierwszą ba nawet z drugą grupą odcięło mnie zaraz za Obornikami jak wracaliśmy ale uważam że nawet bez formy bym przyjechał na ustawkę. Bo dzień spędzony w dobrym towarzystwie i na sportowo nie jest dniem straconym ;)

#3275 buzzgrow

buzzgrow
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądWałcz

Napisano 12 sierpień 2013 - 14:20

Taaa, jazda z kimś to zupełnie inna sprawa. Czas, kilometry, zmęczenie, ból, wszystko dziwnie maleje :)

Dzięki, czuje się mile widziany.

#3276 play

play
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądpzn

Napisano 12 sierpień 2013 - 14:22

Bardzo żałuję że nie pojechałem, ale niestety byłem poza Poznaniem, mam nadzieję że Mikołaj jeszcze coś zorganizuje w tym roku :P

Drodzy początkujący (sam się do takich zaliczam) może wznowimy koncepcję "Niedzielnej szpikowej" ustawki Dojazd/Wojska Polskiego niedziela 9:30?

#3277 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 sierpień 2013 - 14:34

jestem za:)

#3278 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 12 sierpień 2013 - 14:42

A ja tak spytam nieśmiało, bo widziałem waszą trasę na connect.garmin. Nie boicie się jeździć takimi szosami? Przecież ta trasa do Obornik to droga krajowa jest, a ruch na niej przynajmniej nie mały.

#3279 play

play
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądpzn

Napisano 12 sierpień 2013 - 14:51

A ja tak spytam nieśmiało, bo widziałem waszą trasę na connect.garmin. Nie boicie się jeździć takimi szosami? Przecież ta trasa do Obornik to droga krajowa jest, a ruch na niej przynajmniej nie mały.

Nie jest źle, szczególnie w niedzielne poranki. Jak jadę sam to śmigam poboczem więc często bezpieczniej niż na bocznych drogach gdzie szaleją lokalni kaskaderzy w rajdowcy.

#3280 Gosc_Rafalek_*

Gosc_Rafalek_*
  • Gość

Napisano 12 sierpień 2013 - 15:42

Heh ile razy z Obornickiego sam wracalem...czlowiek dzieki temu, bardziej zawziety jest do treningu :)

Dodaj odpowiedź