Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy POZNAŃ

3897 odpowiedzi w tym temacie

#321 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 marzec 2010 - 14:57

Ja na Obornickie zaspałem i niestety sam musiałem walczyć z tym wiatrem :/
Ale 65 km w 2 godzinki wpadło, więc jest OK :)
pzdr

#322 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3259 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 marzec 2010 - 18:14

Virenque, gratuluję formy! Moja na razie można by powiedzieć nie istnieje :-P
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#323 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 marzec 2010 - 18:55

Dzięki :)
Szykuję się na Trzebnicę a czas leci zdecydowanie za szybko, w planie miałem zrobić około 100km ale wiatr skutecznie je zniwelował :/
pzdr

#324 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 28 marzec 2010 - 19:08

Właśnie widzę że u was tak jak w kielcach pierwsze 8/10 kilometrów tępo max 30 a później 50 i następuje selekcja ;-) pzdr dla was

#325 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 28 marzec 2010 - 19:19

Sympatycznie...
Ja dziś zapłaciłem frycowe debiutanta :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: .
Chyba sam sobie pompką dam po łbie (jak już sobie jakowąś kupię). Przyznam, że byłem na siebie wściekły, ale nie ma tego złego, bo sporo dziś się nauczyłem, mimo, że nie przejechałem w zasadzie żadnego dystansu. Człowiek uczy się na własnych błędach, bo cudze go nie bolą. Więc to co cenne wyciągam dla siebie (więc może i dobrze, że sprawy tak się potoczyły), a na pocieszenie został mi dziś tylko przejazd rowerem do pracy i z powrotem.
Za karę idę dziś na wybieganie w 1 zakresie intensywności i zrobię ze 12km, to mi może w łbie się nieco poukłada.
Maciej, Wielkie Dzięki za uratowanie tyłka!

#326 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 postów
  • SkądWLKP

Napisano 28 marzec 2010 - 20:08

Rozmiar, BorysCh1 spotkaliście się??

Ja przejeżdżałem koło stacji orlenu o 12:16 i nikogo nie widziałem. Ruszyłem w pogoń bo myślałem, że kogoś z Was spotkam ale pewnie skręciliście w lewo na Poznań. Ja jechałem do Kórnika, na rondzie w prawo na Śrem, tuż przed Śremem dopadł mnie półcentymetrowy GRAD...póżniej się trochę przejaśniło ale i tak zmokłem chyba ze 3 razy. Wyszło prawie 70km w silnym wietrze i deszczu, czas 2:15 na tzw. luziku:)

#327 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądLuboń

Napisano 28 marzec 2010 - 20:32

Hej. Niestety twoją wiadomość przeczytałem jak wróciłem do domu.... Czekałem do 12:10 Ale pech. Na GG podam Ci mój nr tel to następnym razem nie będzie problemów. Pojechałem na Stęszew z obawy przed deszczem. PS Virenque startowałeś już wcześniej w Trzebnicy??? Bo ja wybieram się po raz czwarty i może spotkamy się na starcie ;)

#328 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 marzec 2010 - 20:51

BorysCh1, w Trzebnicy będę po raz pierwszy, ale jak najbardziej kojarzę Cię z innych maratonów, chociaż nigdy nie jechaliśmy w tej samej grupie :)
pzdr

#329 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3259 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 marzec 2010 - 22:02

irimi, zawsze obowiązkowo zabieraj ze sobą dętkę pompkę i zestaw łatek, ale najlepiej pompuj wysokie ciśnienie w koła ja np. w zeszłym roku nie złapałem ani jednej gumy (w szosie) :-D

#330 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 28 marzec 2010 - 22:29

Mam pytanko zawsze pompujesz koła na maxa tyle co jest napisane na oponie

#331 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3259 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 marzec 2010 - 22:41

Zależy które jedne tak inne nie ale 8 bar to minimum w szosie. intel action, przeprowadzasz się do Poznania :?: :-P I co to jest cK?

#332 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 28 marzec 2010 - 23:11

Kielce cK ;-) nom w Poznaniu tylko przejazdem z wujkiem byłem tirem ale muszę wam przyznać że drogi macie o wiele lepsze niż w Kielcach jak bym miał do wyboru to wziął bym z Kielc nasze góry chodź nie duże ale w końcu kiedyś najlepsi Polscy kolarze tu na nich trenowali i bym z tymi górkami przeprowadził się do poznania bo za pierwszym razem spodobało mi się wasze miasto nie żebym cukrował ale naprawdę robi wrażenie jak dla mnie ;-)

#333 gwynbleidd

gwynbleidd
  • Użytkownik
  • 51 postów
  • Skądpoznań

Napisano 29 marzec 2010 - 10:28

Witam,
Czy w przyszłą niedzielę (świąteczną) Obornickie startuje? Zamiaruje z Wami zadebiutować, ale nie wiem czy za tydzień rowery nie przegrają z malowanymi jajkami ;-)

#334 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 marzec 2010 - 15:31

Po taka informację musi się moly wybrać do p. Mariana :-P, ale zapewne startują. Trzeba od nich wywiedzieć co i jak bo w tygodniu trenują w okolicy biedruska i radojewa.

#335 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 marzec 2010 - 15:52

Do pana Mariana muszę skoczyć po moją foremkę do ciasta. Potrzebna będzie na święta. Tradycji świątecznych przejażdżek jednak nie kojarzę. Jeśli już to w Śmigus Dyngus.
Jest więcej chętnych?

#336 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 marzec 2010 - 17:07

Ja w niedzielę sobie odpuszczam... rodzina by mnie chyba zabiła, a i tak już muszą znosić moje ciągłe wypady na treningi :D
Święta to święta ;)
pzdr

#337 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 29 marzec 2010 - 17:51

Święta...
Każdy powinien świętować jak lubi. Ja akurat nie przepadam za tzw. kanonem świętowania i jeśli święto ma być świętem to i przyjemnością. Ponieważ ten semestr mam zawalony zajęciami ze studentami zaocznymi we wszystkie weekendy, tym bardziej spędzę ten czas po swojemu a nie "po ogólnopolsku". W zeszłym roku w Wielkanoc zabrałem szanownych rodzicieli na wycieczkę do Niwki. Pozostawiłem ich spacerujących brzegiem Warty, zaś zam zrobiłem sobie 14km długiego wybiegania na trasie Niwka-Luboń-Niwka. Przepysznie. Pogoda dopisała. W tym roku jak się da, to wykorzystam pogodę i to, że będę w Luboniu i na pewno wsiądę na rower. Pójdę też pobiegać na stare koryta Warty. Jedynie lany poniedziałek raczej przed telewizorem, bo pamiętam liczne ataki workami z wodą, gdy kilka lat temu biegałem interwały na stadionie w Miastku :mrgreen:

#338 gwynbleidd

gwynbleidd
  • Użytkownik
  • 51 postów
  • Skądpoznań

Napisano 29 marzec 2010 - 17:55

Ja bardzo chętnie na wspólny trening się wybiorę w jeden ze świątecznych dni. W sumie bez większej różnicy jest to czy będzie to niedziela czy poniedziałek, choć obawiam się tylko "podtrzymujących tradycję" osobników z wiadrami w poniedziałek. Jeśli jakaś grupa by sie zebrała to było by super.

#339 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 29 marzec 2010 - 18:00

gwynbleidd czasem nie jedzcie przez Kielce bo jakoś dwa lata temu już tak grupą pojechaliśmy i zaczęliśmy ganiać gnoi z wiadrami ale co zrobić i tak każdy mokry wrócił do domu ;-)

#340 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 marzec 2010 - 18:13

muszę wam przyznać że drogi macie o wiele lepsze niż w Kielcach

To strach pomyśleć, co macie w CK!! Ha ha ha :)

Dodaj odpowiedź