Szosowcy POZNAŃ
Started By
Agamemnon88
, 19 mar 2008 13:39
3897 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 kwiecień 2010 - 11:01
Mam taką sugestię. Może by w tym temacie (lub w nowym, wydzielonym) omówić w miarę możliwości szczegółowo wszystkie trasy wokół Poznania? Opisać jakość asfaltu na poszczególnych odcinkach, ewentualne podjazdy, utrudnienia, niebezpieczeństwa... Taki mały przewodnik byłby chyba znakomity dla osób początkujących. Byłoby nieźle, gdyby w jakiejś uporządkowanej formie takie informacje znalazły się na forum. Oczywiście prośba w tej materii do nieco doświadczonych szosowców dobrze znających okolice Poznania, mających swoje ulubione trasy.
Napisano 07 kwiecień 2010 - 13:32
Pomysł ciekawy i do realizacji
Chyba lepiej byłoby stworzyć oddzielny wątek i najlepiej zamieszczać posty od razu z mapką w google
Jak się coś takiego pojawi, chętnie coć od siebie dorzucę w wolnej chwili 
Czy jutro (czwartek) wybiera się ktoś popołudniu na Poligon ? Możnaby się spotkać.
pzdr
Czy jutro (czwartek) wybiera się ktoś popołudniu na Poligon ? Możnaby się spotkać.
pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 07 kwiecień 2010 - 17:40
Pomysł z trasami jest genialny, oby takowe szybko się pojawiły:) Jako nie znający okolic a mieszkający na Strzeszynie w Poznaniu, bardzo chętnie skorzystam z "gotowców" Dzis odbyłem pierwszą jazde, wrażenia rewelacyjne, jednak forma daleka od idealu:P Jutro mam cały dzień wolny, chętnie z kimś "pokręce" spokojnym tempem, najlepiej jakimiś mało uczeszczanym drogami nie chcialbym zeby co chwila mnie jakies TIRy stresowały za plecami:P. pozdrawiam
Napisano 07 kwiecień 2010 - 17:53
Ja się jutro gdzieś wybieram. Może będzie to poligon. Na pewno Morasko - moje ulubione. A dalej się zobaczy. Tylko ja jestem powolniak
Dziś dopiero zaliczyłam pierwszą niezimową wycieczkę i to jeszcze na góralu. Jutro więc tylko rekonesans.
"W piątek, 9 kwietnia o godz. 18. z placu Wolności rusza rowerowy przejazd zwany Masą Krytyczną. W miejscu, gdzie zginęła Kasia, zostanie przypięty "ghost bike", czyli pomalowany na biało rower." - wybieracie się?
"W piątek, 9 kwietnia o godz. 18. z placu Wolności rusza rowerowy przejazd zwany Masą Krytyczną. W miejscu, gdzie zginęła Kasia, zostanie przypięty "ghost bike", czyli pomalowany na biało rower." - wybieracie się?
Napisano 07 kwiecień 2010 - 21:41
Ja jutro, czyli w czwartek ruszam około 16:00 z Naramowic (ul. Błażeja) i jadę dalej do Biedruska i potem rundki na poligonie.
Jak jest ktoś chętny się podłączyć to będzie miło
pozdrawiam
Jak jest ktoś chętny się podłączyć to będzie miło
pozdrawiam
Napisano 08 kwiecień 2010 - 11:13
Moly powiedz mi skąd masz informacje o jutrzejszej Masie? Nigdzie nie mogę znaleźć żadnej wzmianki...
W radiu gadają (eska) . To ma być jakaś nadzwyczjana masa . Jakby "czarny marsz" w związku ze śmiercia tej rowerzystki co zgineła na Moście Dworcowym. Ma tam zostać ustawiony "Ghost Bike"
Napisano 08 kwiecień 2010 - 12:16
Przyznam szczerze, że nie wiedziałem o tym wypadku na Moście Dworcowym, po prostu masakra.
Najgorsze są komentarze ludzi pod artykułami w internecie... jak to czytam to krew mnie zalewa :evil:
Dla Kasi [*][*][*][*]
Najgorsze są komentarze ludzi pod artykułami w internecie... jak to czytam to krew mnie zalewa :evil:
Dla Kasi [*][*][*][*]
Napisano 08 kwiecień 2010 - 12:52
Dzisiaj zrobiłem pierwszy trening ok 43 kilometrów, jako że nie znam tras wczoraj napisałem do Maciej1986, który przez gg mi opisał mi traske na 36,km, niestety troche pogmatwałem temat i zamiast z biedruska wrócić do Poznania przez poligonowa i metorytowa, dojechałem do Poznania od Naramowickiej :oops: heh, potem pojechałem na os. Sobieskiego, obornicka dojechałem do Wojska Polskiego i do domu golęcińską, kiedy zbliżałem się już do domu spokojnym tempem to wyprzedził mnie rowerzysta na MTB i z wyzszoscią pokręcił głową patrząc w moja strone:D, miał radochę, że wyprzedził mnie 100 metrów od domu:)
mapka, na czerwono zaznaczyłem trasę, którą planowałem na niebiesko to ta zrobiona:D
http://zapodaj.net/8...37eaea.jpg.html
pozdrawiam
mapka, na czerwono zaznaczyłem trasę, którą planowałem na niebiesko to ta zrobiona:D
http://zapodaj.net/8...37eaea.jpg.html
pozdrawiam