Ostatnio dosyć często odwiedzałem poligon i faktycznie stali (raz widziałem na skrzyżowaniu przy "zamku", kiedy indziej przy szlabanie od strony Biedruska). Z tym że nic o zakazach nie wiedziałem (oprócz informacji "Stać - ostre strzelanie" - wtedy oczywiście nie wjeżdzam). Zatrzymywali kierowców, co ciekawe przejechałem bez problemów chociaż mnie widzieli... nie zatrzymali mnie, więc uznałem że można jeździć. Jeżeli piszecie że nie można w tygodniu to zostawiam poligon na weekendy. Warto docenić udostępnienie tej trasy i uszanować tą decyzję - mogłaby być zamknięta na stałe i niebyłoby w ogóle tematu.
Szosowcy POZNAŃ
Napisano 19 kwiecień 2014 - 18:00
A ja wróce do tematu tych kolarskich czwartków. Pisałem maila do organizatora ale bez odzewu. Każdy tam może startować? Opłaty? Ktoś pierwszy raz idzie?
Tak każdy kto ma sprawny rower i sztywny kask.W zeszłym roku nie było opłat,nie wiem jak będzie w tym ponieważ kolarskie czwartki wskoczyły do kalendarza masters.
Napisano 19 kwiecień 2014 - 20:12
Jest mocno i nierówno. Zaciąg idzie zawsze wtedy kiedy nie chcesz, trzeba mieć płuca ze stali i niesamowicie silną wolę żeby nie zrezygnować jak nie jestes wstanie złapać tak dużego oddechu jak byś chciał. Generalnie fajna zabawa ![]()
www.facebook.com/strato.bike
Napisano 20 kwiecień 2014 - 22:56
Witam wszystkich wiem że nie w temacie ale nie wiem gdzie szukać ![]()
śmigam od niedawna na szosie przełożenia mam 53/46 kasete 11-25 i nie wiem jak policzyć kadencję
kiedyś bardzo twardo jeździłem teraz poszukuje aktualnie swojej kadencji
najlepiej mi się śmiga 46/13/12 przeloty około 32-36 km/h jaka może być przy takich prędkościach ?
jeśli bardzo śmiece proszę o link lub przeniesienie do odpowiedniego tematu z góry dziękuję
Pozdrawiam W.
Napisano 20 kwiecień 2014 - 22:59
Hej. Masz tu kalkulator http://home.earthlin...rman/shift.html ;-)
ps.może warto byłoby zakupić licznik z kadencją :-)
Napisano 21 kwiecień 2014 - 10:28
Niestety nie mam jeszcze kasy na sprzęt typu pulsometr licznik z kadencją i gps taka tabela w zupełności mi wystarczy dzięki IMPA
myślałem że po to jest forum żeby zapytać skoru zaczynam to jeszcze nie wiem gdzie pewnych spraw poszukać nikt odrazu się nie rodzi mistrzem.
Przepraszam jesli kogoś obraziłem moim pytaniem.
Napisano 21 kwiecień 2014 - 11:00
Chodzi mi o to, że takie obliczenia możesz samemu na kartce w domu zrobić, nie potrzeba do tego żadnych skomplikowanych działań matematycznych. Rozumiem że łatwiej się zapytać ale w ten sposób niczego sie nie nauczysz. Tym bardziej że dzieci w gimnazjum takie obliczenia wykonują.
- maciej1986 lubi to
www.facebook.com/strato.bike