Jump to content

Photo

Szosowcy POZNAŃ

3897 replies to this topic

#341 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 March 2010 - 18:36

Jutro z rana przed pracą uderzam chyba na trasę Poznań - Oborniki - Rogoźno - Murowana Goślina - Poznań
Może ktoś chętny ?
pzdr

#342 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 29 March 2010 - 18:56

moly jak to co mamy wszystkiego po trochu ;-)

#343 gwynbleidd

gwynbleidd
  • Użytkownik
  • 51 posts
  • Skądpoznań

Posted 30 March 2010 - 20:57

Nie ma żadnych chętnych na wspólny świąteczny trening?

#344 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,260 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 March 2010 - 21:14

Nie w niedziele, może w poniedziałek :-) , ale się jeszcze zobaczy.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#345 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 posts
  • SkądWLKP

Posted 30 March 2010 - 21:17

Ja pewnie pojadę ale nie na obornickie. Mam ambitny plan zrobić kilka kilometrów w ten świąteczny weekend

#346 gwynbleidd

gwynbleidd
  • Użytkownik
  • 51 posts
  • Skądpoznań

Posted 31 March 2010 - 22:21

Ja będę śmigał na pewno, podejrzewam, że w sobotę, niedzielę i poniedziałek... więc jakby się kto chętny znalazł to proszę dać znać :-)

#347 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 April 2010 - 21:27

Obornickie jeździ w Lany Poniedziałek liczną grupą. Zbiórka o 10. Dystans 66-90km
Tylko nie zapytałam o przeciętną prędkość...

#348 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,260 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 April 2010 - 21:49

A w poniedziałek spotkacie tam moly, z wiadrem krzyczącą PRIMA APRILIS :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;-)

#349 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 April 2010 - 21:53

Ja tam się od razu do hydrantu podpinam....

#350 emilpe

emilpe
  • Użytkownik
  • 180 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 April 2010 - 07:17

czy dzisiaj ktoś śmiga?

#351 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 04 April 2010 - 21:08

Mnie udało się w sobotę zaliczyć nieco jazdy: Luboń-Mosina-Dymaczewo Stare i powrót tą samą trasą, w sumie 35km.
Dziś z Lubonia cofnąłem się do Hetmańskiej i pojechałem później na Czapury i Rogalinek, i przez Puszczykowo powrót do Lubonia. W sumie 37km. Trzeba było choć trochę spalić świąteczności stołowych...
To nie są wielkie dystanse, ale na razie się wkręcam w temat...

Mam pytanie: Czy jadąc na Mosinę korzystacie ze ścieżki rowerowej? Bo szczerze mówiąc droga dość szeroka, ruch nie był wielki, a asfalt między Łęczycą a Mosiną jest fantastycznej jakości jak na nasze warunki, na tyle, że mi do głowy nie przyszło zjechać na tę ścieżkę rowerową (mimo zakazu jazdy rowerem na tym odcinku szosy :oops: )

#352 walery1974

walery1974
  • Użytkownik
  • 30 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 April 2010 - 21:38

A mi udało sie w sobotę zaliczyć 40 km (podolany -biedrusko 2 kółka-podolany) natomiast dziś 52 km (podolany-biedrusko-psarskie -strzeszyn-golęcin-suchy las-podolany) ze srednią 30 jak na początek myśle że nie najgorzej...

#353 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,260 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 April 2010 - 21:41

Wlatując od południa ścieżka to żwirowisko jak tu z tego korzystać, a najlepsze są jeszcze te zakazy jazdy rowerem :evil:
Ja dziś wybrałem się tylko na spacer namówiłem rodzinkę na osową górę i to był błąd. Najpierw jak sobie deptaliśmy do góry to minęły nas dwie dziewczyny na szosówkach, a jak już weszliśmy na samą to jeszcze dwóch szosowców i w ogóle caład drogę tylko ludzie na rowerach. Jutro sobie odbiję.

#354 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 posts
  • SkądWLKP

Posted 05 April 2010 - 00:28

Ja dziś wykonałem plan minimum - 101 km padło także pierwsza setka w sezonie zaliczona:) Wczoraj (sobota) padło 65km, zostaje jeszcze poniedziałek i będzie zakładany wynik świąteczno - weekendowy to znaczy min. 200 km. Może to niewiele jednak na początek sezonu trzeba się rozkręcić i spokojnie robić bazę kilometrową a dopiero później forma przyjdzie.

Rozmiar może to ja Ciebie mijałem na Osowej...akurat wjeżdżałem tam pierwszy raz w sezonie, ktoś z rodzinką schodził z góry drogą prowadzącą na trasę Mosina-Poznań.

Co do drogi rowerowej w okolicy Łęczycy to szosówką staram się jej unikać od kiedy wjechałem tam na spory gwóźdź...niestety czasami kierowcy trąbią na nas bo niby zakaz jazdy rowerami obowiązuje:(

#355 Gosc_ivanbasso_*

Gosc_ivanbasso_*
  • Gość

Posted 05 April 2010 - 09:14

Witam wszystkich:) niedawno przeprowadziłem się do Lubonia i szukam chętnych do treningów. Pozdrawiam

#356 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 April 2010 - 09:37

Ja w sobotę 92 kilometry, wszystko na poligonie w Biedrusku w tą i z powrotem nawet nie wiem ile razy ;)
Wczoraj spacer rodzinny do rezerwatu Śnieżycowy Jar (pełno ludzi).
Dziś niestety pracuje, więc nie mam jak się wyrwać, ale za to na jutro planuję trasę do Rogoźna.

pozdrawiam

#357 gwynbleidd

gwynbleidd
  • Użytkownik
  • 51 posts
  • Skądpoznań

Posted 05 April 2010 - 13:04

Nigdy nie korzystam ze ścieżki w Łęczycy - jej stan jest tak fatalny, że nie da się nie zniszczyć kół w szosówce. Podobnie nigdy nie korzystam ze ścieżki w pomiędzy Bolechowem a Owińskami (czy gdzieś w tym rejonie - to "cudo" z czerwonej kostki) - wjazd na nią i zjazd po 3km z powrotem na szosę to jakiś kretyński pomysł. Niech trąbią, trudno :-)
W sobotę śmigałem kierunek Dopiewo, a dziś mój debiut z Obornickim... było super, tylko za Murowaną odpadłem jak jakiś zdechlak :-) ale zmotywowało mnie to do intensywniejszych treningów - niestety tylko w miarę możliwości.
Pozdrawiam.

#358 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 April 2010 - 13:37

Najlepsza ścieżka jest przez wiadukt w Suchym Lesie:) gwynbleidd tylko nie zaprzeczaj, że nie jechaliście dzisiaj ścieżką przez wiadukt (to jest podchwytliwe).

#359 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,260 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 April 2010 - 14:57

Nigdy nie korzystam ze ścieżki w Łęczycy - jej stan jest tak fatalny,

Od czasu remontu jest równiutka tylko nadal jest ten odcinek nie przed bramami nie zrobiony.

a dziś mój debiut z Obornickim...

Jak im idzie? Co prawda na razie się nie wybieram, ale muszę wiedzieć co by do tyłu z formą nie być jak już się zbiorę.

#360 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 April 2010 - 15:14

Nie ma ktoś z Was ochoty na fajny trening jutro ?
Planuję zrobić setkę, a z kimś zawsze raźniej :)
pzdr

Reply to this topic