Szosowcy POZNAŃ
Started By
Agamemnon88
, 19 mar 2008 13:39
3897 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 maj 2011 - 14:18
Zakk i Bonifacy jakie macie mniej więcej tempo ?
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 13 maj 2011 - 17:47
Dobra to ja wyjeżdżam z Naramowic (na wysokości ulicy Błażeja) o 8:00 i lecę do Biedruska i przez poligon. Możecie też podjechać na poligon, od strony Złotnik powinienem być około 8:30-8:45. Jak coś to czerwono-czarny Giant.
Tempo będę miał szybsze niż 28, ale jak pojedziemy razem po zmianach to dacie radę
Najwyżej się rozdzielimy ale mam nadzieję, że nie.
Niestety nie będę czekał, bo jestem jutro bardzo ograniczony czasowo.
Pogoda ma być
pzdr
Tempo będę miał szybsze niż 28, ale jak pojedziemy razem po zmianach to dacie radę
Niestety nie będę czekał, bo jestem jutro bardzo ograniczony czasowo.
Pogoda ma być
pzdr
Napisano 14 maj 2011 - 21:56
Za tydzień jest wyścig w Suchym Lesie i się zastanawiam jak to będzie ze startem bez licencji.
W regulaminie jest taki zapis:
"W wyścigu prawo startu mają zawodnicy kategorii Masters posiadający aktualne licencje, ewentualnie zawodnicy indywidualni posiadający ważną zdolność lekarską, jeśli przepisy to dopuszczają."
Myślicie że wystarczy opłacić start i dać im dowód osobisty czy faktycznie są potrzebne jakieś badania, a jeśli tak to jakie ?
pzdr
W regulaminie jest taki zapis:
"W wyścigu prawo startu mają zawodnicy kategorii Masters posiadający aktualne licencje, ewentualnie zawodnicy indywidualni posiadający ważną zdolność lekarską, jeśli przepisy to dopuszczają."
Myślicie że wystarczy opłacić start i dać im dowód osobisty czy faktycznie są potrzebne jakieś badania, a jeśli tak to jakie ?
pzdr
Napisano 15 maj 2011 - 07:43
Jeżeli chodzi o badania to:
trzeba sie zarejestrować do przychodni sportowej koło areny , dla seniorów trzeba wnieśc jednorazową opłatę chyba ok 60 zł. Rano oddaje sie krew i mocz, po południu dostaje sie taką wielką kartę i w zalezności od dyscypliny kierują do różnych specjalistów. Na początku jest ich trochę( okulista dentysta ortopeda kardiolog itp.. wszyscy na miejscu) po przejsciu ich wszystkich idzie sie do takiego głównego lekarza i on wystawia zdolność sportową ważną przez pół roku. w zależnosci czy jest duzo chętnych moze to zająć od 20 min nawet do 2 godz.
Nie jestem pewien czy na pierwszą wizytę nie jest potrzebne skierowanie od lekarza rodzinnego. W żeglarstwie często tez uwzględniali " jednorazowe zdrowie" wystawione przez lekarza rodzinnego np. na recepcie.
Dodam że jest to dosyć potrzebne gdyż w razie jakiegos wypadku ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania ;/
trzeba sie zarejestrować do przychodni sportowej koło areny , dla seniorów trzeba wnieśc jednorazową opłatę chyba ok 60 zł. Rano oddaje sie krew i mocz, po południu dostaje sie taką wielką kartę i w zalezności od dyscypliny kierują do różnych specjalistów. Na początku jest ich trochę( okulista dentysta ortopeda kardiolog itp.. wszyscy na miejscu) po przejsciu ich wszystkich idzie sie do takiego głównego lekarza i on wystawia zdolność sportową ważną przez pół roku. w zależnosci czy jest duzo chętnych moze to zająć od 20 min nawet do 2 godz.
Nie jestem pewien czy na pierwszą wizytę nie jest potrzebne skierowanie od lekarza rodzinnego. W żeglarstwie często tez uwzględniali " jednorazowe zdrowie" wystawione przez lekarza rodzinnego np. na recepcie.
Dodam że jest to dosyć potrzebne gdyż w razie jakiegos wypadku ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania ;/
www.facebook.com/strato.bike
Napisano 15 maj 2011 - 09:45
Virenque w Suchym Lesie nie powinno być problemu. Jakiś czas temu się dowiedziałem, że nie powinno być problemu ze startem bez licencji. Oświadczenie trzeba tylko wypisać i jako kaucję za nr startowy pozostawić dowód osobisty, oczywiście jeszcze wpisowe.
No to na dzisiaj niezła grupa nam się uzbierała....
No to na dzisiaj niezła grupa nam się uzbierała....
Napisano 15 maj 2011 - 16:28
Apropo wyścigu w Suchym, to dziś spotkałem na Poligonie Pana Gienia i powiedział, że mam przyjechać z dowodem, a jak coś to on wszystko załatwi 
pzdr
pzdr
Napisano 19 maj 2011 - 08:27
Może jest ktoś chętny na trening dziś Poznań-Oborniki-Rogoźno-Murowana-Biedrusko-Poznań
Godzina około 16:00 ?
pzdr
Godzina około 16:00 ?
pzdr