Niestety nie powiem Ci nic więcej, bo to nie mój sklep.

Szosowcy POZNAŃ
Napisano 15 wrzesień 2014 - 12:58
Znam się z właścicielem tego sklepu, to porządny człowiek. Większość oferty to rowery poekspozycyjne kupowane na zachodzie, bez przebiegu na szosie.
Zresztą... Skoro masz do niego blisko, możesz zadzwonić i spróbować umówić się na wizytę. Jestem pewny, że poświęci Tobie czas i zaproponuje coś ciekawego.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 20 wrzesień 2014 - 23:33
emilioni, dnia 20 Wrze 2014 - 21:37, napisał:
Kto optuje za tym, żeby zrobić zlot szosowców z Poznania i spotkać się na jakieś piwko chociażby w przyszły piątek? Wiem że nie pro zdrowotnie ale raz na jakiś czas można wypić nieco więcej w gronie ludzi z tą samą pasją
W przyszły pątek to ja piję w grone ludzi z tą samą pasją, ale zawodową... z okazji 40 rocznicy odkrycia Auskaukalis.. :-D
Napisano 26 październik 2014 - 16:16
Czy ktoś wie co to za grupy jeżdżą na południe od Poznania (trasa na Śrem)? Dziś spotkałem za Mosiną 1 grupkę około 10 kolarzy potem kawałek dalej kolejną, a za Brodnicą jeszcze jedną. Ci nawet mieli swój wóz techniczny z szosówką na dachu :-D Ktoś kojarzy?
Napisano 28 listopad 2014 - 13:19

Jedzenia weź tyle co zawsze, najwyżej dowieziesz do domu. Bierz poprawkę na to, że jest zimno, więc spalasz więcej energii.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 28 listopad 2014 - 15:33
Jeszcze raz dziękuję,jak daleko i jak szybko jezdzicie? Resztę sobie dopasuje.
Gwoli wyjaśnień, nie cierpię na poważne zaburzenia poznawcze, potrafię się sam ubrać i najeść, przeczytałem nawet wcześniej w miarę świeże posty.
Podstawowym pytaniem było czy i gdzie ktoś w jutrzejszy zimny poranek będzie jeździł, czy ta grupa będzie odpowiednia dla całkiem zielonego amatora.
Jeśli będę wiedział na jak długą i szybką jazdę się zanosi, to przygotuję się odpowiednio.
- mikroos lubi to
Napisano 29 listopad 2014 - 12:07
Zgrupka Luboń jest przyjazna
Dystans to około 100km. Zwykle jest tak, że jak stwierdzasz że masz dość to możesz skrócić trasę i wrócić wcześniej.
Tempo ok. 30 km/h, jak jest więcej ludzi a ktoś chce pocisnąć to się dzielimy na dwie wg. tempa, szybsza i wolniejsza. Jeśli jeździłeś samodzielnie na 70-100 km wcześniej w tempie 28-30 to dasz radę. Zobacz sobie przykładowe przejazdy na tej samej trasie:
tutaj na luzie http://www.strava.co...ities/216934066
tutaj mocno wiało http://www.strava.co...ities/219869891
Z grupą łatwiej jest, jak stwierdzisz że nie dasz rady to wsiadasz na koło i nie dajesz zmian. Daj znać jak było A jak nie byłeś to wpadnij w niedzielę.
Jak chodzi o jedzenie weź normalnie to co jesz. Zawsze jest tak, że albo ktoś coś odpali głodnemu albo się zatrzymamy gdzieś więc spoko.
Napisano 08 marzec 2015 - 15:40
Dzisiaj było sporo osób: http://tinyurl.com/navsjbs
Wpadaj, wpadaj, tempo mocne, rzeźników nie brakuje ale można się bardzo dużo nauczyć! Ja akurat dzisiaj nie mogłem ale za tydzień na bank jestem!
Giant TCR Advanced 2016
Dodaj odpowiedź