Skocz do zawartości

Zdjęcie

Babice, Leszno, Kampinos, Sochaczew, Błonie i okolice

2348 odpowiedzi w tym temacie

#841 kr2ych

kr2ych
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwiecień 2014 - 20:05

Kto mnie tak nauczy smigac ??

#842 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 02 kwiecień 2014 - 20:07

Może Martyn Ashton jak go poprosisz :) .

#843 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 02 kwiecień 2014 - 20:08

Ładne koła:)

Kudos!

#844 kr2ych

kr2ych
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwiecień 2014 - 20:12

Chyba zwykle poprosze nie wystarczy. Musialbym mu cos wiecej zrobic. :)

#845 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów

Napisano 02 kwiecień 2014 - 20:27

kr2ych, minąłeś się z powołaniem? Trzeba było zaczynać od BMXa albo trialówki (przy okazji mógłbyś poćwiczyć wysoką kadencję :) )

#846 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwiecień 2014 - 23:12

Jakby co będę w sobotę. rano. Temperatura nie jest problemem. byle było sucho.

A co szybkiego jeżdżenia czymś innym niż szosówką to zdarzyło mi się parę lat temu wyciągnać średnią 30 na dystansie 160 km jadąc 15-kilogramowym trekkingiem na oponach 700x28c. Z tym że 60 km samotnie, reszta z grupą, tu szczegóły:

http://jajacek.bikes...30-Szeligi.html

#847 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwiecień 2014 - 23:47

A tak trochę off topic, to w niedzielę jest maraton MTB na terenie WAT (mnie nie interesuje ale moje dziecko pojedzie). Po za tym pamiętajcie że w niedzielę jest do obejrzenia jeden z najważniejszych klasyków po brukach Tour of Flanders a w kolejną niedzielę Paryż-Roubaix.

#848 Gosc_Terry_*

Gosc_Terry_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2014 - 09:23

Ja w weekend też się wstępnie pisze. Co do dnia - sobota/niedziela... prognozy się poprawiają i na sobotę widzę już 13*C i "jaskrawe słońce" :) a na niedzielę 17*C, lekkie zachmurzenie. Jutro się pewnie bardziej wyklaruje

W piątek mam małą imprezkę i istnieje ryzyko, że w sobotę będę gotowy do jazdy ok. 17 :) Innymi słowy - dam jeszcze znać.

Co do wątku MTB a szosa . Latami jeździłem tylko na mtb. Prędkości 25-30 to niebo a ziemia - szosa niemal sama sie rozpędza i bez większego wysiłku można trzymać te 27-28 kmh przez długi czas nawet przy niekorzystnym wietrze, na MTB trzeba już mocniej kręcić i przy dużym wmordewindzie jest rzeźnia. Co nie znaczy, że się nie da :)

1) http://www.endomondo...8369600/3449068

Średnia prawie 30kmh, w tym w godzinę przejechane 32,5 km (dotychczas moja najszybsza jazda :) )

2) http://www.endomondo...3346203/3449068

średnia ponad 30kmh

Z tym, że te przejazdy co prawda na MTB Kross A4, ale opony slicki 1,25 cala i usztywniony widelec.

To z kolei na semi-slickach http://www.endomondo...1881740/3449068

Wielkie znaczenie mają opony i pozycji na rowerze (pomagają np. rogi). Tylko że wtedy to po lesie czy korzeniach to już sobie nie pojeździmy, więc jaki z niego MTB :)

#849 ricki

ricki
  • Użytkownik
  • 210 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 13:10

Umówmy się już konkretnie na sobotę. Proponuję o 9:00 pod Kościołem. 9:05 wyjazd, bo szkoda rano czasu :-)

Proponuję trasę:

1) jak ostatnio z nawrotką tak jak ja pojechałem - od Wawrzyrzewa wracamy dokładnie tą samą trasą. Minus tej trasy to kawałek kiepskiej nawierzchni od Cholew do Gawartowej Woli.

http://www.strava.co...ities/124839176

2) opcja. Ominięce dziurawej nawierrzchni w Cholewach np: w Wawrzyszewie nie jechać prosto na Pass, ale skręcić w prawo na  Czarnów i pociągnąć trochę dalej prosto (Prusy->Zawady->Pasikonie), ale znowu tam nie bardzo jest gdzie objechać, tak żeby wrócić bez zawracania na drodze co jest niebezpieczne dla grupy.

3) opcja. Za Nową Górną, zamiast w prawo na Cholewy to skręcić w lewo na Wolę Łuszczewską i tam z powrotem w lewo na Nową Górną - tu bezkolizyjnie wracamy na trasę, ewentualne grupetta będą mogły się dołączyć widząc wcześniejsze grupy (jak nie będzie się im chciało jechać do końca pętli :-) ). Minus tej opcji to krótsza trasa, ale zawsze po wspólnym treningu można dokręcić w podgrupach.

Finisz proponuję za Lipkowem na ulicy Sienkiewicza, gdzieś przed drogą w lewo na Izabelin (ul. Izabelińska nomen omen :-) ) na wysokości lasku.

P.S. Ktoś jedzie dziś? Ja będę jak zwykle ok. 17:10 pod Kościołem. W planie 2 godziny jazdy bez zrywów.

#850 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 13:52

Opcja 4:

Za Nową Górną w lewo na Wolę Łuszczewską, potem w prawo, na następnej krzyżowce przy kapliczce prosto przez mostek na Utracie i na kolejnej krzyżówce w prawo i dalej przez Nowy Łuszczewek i dalej w prawo przez kolejny mostek na Utracie i wyjeżdżamy za Nową Górną.

Ta wersja ma tę zaletę że po pierwsze omijamy dziurawe asfalty a po drugie grupetta mają dwie szansy. Jeśli jest kontakt wzrokowy z czołówką mogą jechać prosto nie skręcając na Wolę Łusszczewską (oszczędność około 1,5km, czyli ok. 3 minuty) a jeśli nie ma kontaktu wzrokowego w prawo na nowy Łuszczewek. W ten sposób zawsze utrafią czołówkę. Dystans mniej więcej ten sam. Ode mnie z domu z Fortów Bema 90 km.

Po za tym premia górska na znaku terenu zabudowanego przed Zaborowem i finisz na krzyżowce za Lipkowem tak jak piszesz.

#851 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 13:55

Artur a czy Ty może pamiętasz gdzie to było gdzie wylewali nowy asfalt jak jechaliśmy w zeszłym roku właśnie gdzieś przez okolice Cholew?

#852 ricki

ricki
  • Użytkownik
  • 210 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 14:11

Artur a czy Ty może pamiętasz gdzie to było gdzie wylewali nowy asfalt jak jechaliśmy w zeszłym roku właśnie gdzieś przez okolice Cholew?

To było na zakręcie - jak w linku. I rzeczywiście tam jest nowy asfalt ale tylko pare metrów, a dróżka w lewo, która była szutrowa to zauważyłem że tam jest asfalt - ale nie wiem jak daleko i jak tam się jedzie.

https://www.google.p...a8e4021808faf8c

#853 Gosc_kubapie_*

Gosc_kubapie_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2014 - 14:14

Dla tych co nie oglądali prezentacji - trasą Sochaczew - Kampinos - Babcie w tym roku leci 2 czy 3 etapi Tour de Pologne ;)

#854 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 14:25

Czyli jeżeli są finisze to raczej odpada pomysł z tym, że szybsi czekają w umówionym miejscu na grupetto, żeby wracać razem??

Ja będę na 9.

Czy ewentualnie są jacyś chętni pojechać krótszą trasę?? Jakoś kółko do Leszna i powrót czyli ok. 70km a nie 90km?? Ma mocno wiać, boję się, że odpadnę i będę sam piłował pod wiatr.

I prośba o wrzucenie śladu trasy jeśli Ktoś może, bo ja tam prawie w ogóle nie jeździłem i Wasze tłumaczenia są dla mnie mgliste :) (oklice Gawartowej Woli).

#855 ricki

ricki
  • Użytkownik
  • 210 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 14:28

Opcja 4:

Za Nową Górną w lewo na Wolę Łuszczewską, potem w prawo, na następnej krzyżowce przy kapliczce prosto przez mostek na Utracie i na kolejnej krzyżówce w prawo i dalej przez Nowy Łuszczewek i dalej w prawo przez kolejny mostek na Utracie i wyjeżdżamy za Nową Górną.

To też jest niezła opcja, tylko że grupy są na kolizyjnym kursie - pierwsi będą skręcali w lewo po pętli za Nowym Łuszczewkiem, a tymczasem grupa może jeszcze jechać kawałek prosto, przed skętem na Wolę Łuszczewską.

#856 macko68

macko68
  • Użytkownik
  • 94 postów
  • SkądWarszawa Bemowo

Napisano 03 kwiecień 2014 - 14:30

Ja będę o 9:00 w sobotę pod Kościołem. W niedzielę najprawdopodobniej też. Ricki daj mi na siebie namiar jak którymś razem będę w stanie to tak 17:30 pod Kościołem mógłbym się umawiać.

#857 ricki

ricki
  • Użytkownik
  • 210 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 14:42

Ja będę o 9:00 w sobotę pod Kościołem. W niedzielę najprawdopodobniej też. Ricki daj mi na siebie namiar jak którymś razem będę w stanie to tak 17:30 pod Kościołem mógłbym się umawiać.

Poszło na priv

#858 KiESWY

KiESWY
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 16:40

II etap TdP wiedzie "naszymi" trasami http://tourdepologne...ii-etap,etap/#2. Ciekawe czy jest szansa na załatanie niektórych dziur...

#859 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 17:05

Do Leszna 580 jest równa, poza tym to główna droga i wszyscy starają się ją omijać.

#860 KiESWY

KiESWY
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2014 - 18:14

Dopiero teraz zauważyłem, że gruba krecha pociągnięta jest po 580 i 50-ce, szkoda...

Do Leszna 580 jest równa, poza tym to główna droga i wszyscy starają się ją omijać.

Dodaj odpowiedź