Skocz do zawartości

Zdjęcie

Babice, Leszno, Kampinos, Sochaczew, Błonie i okolice

2348 odpowiedzi w tym temacie

#1741 alehoros

alehoros
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 04 lipiec 2014 - 15:39

• DYSTANS220.75 km
  • CZAS TRWANIA9g:28m:15s
  • ŚREDNIA PRĘKOŚĆ23.3 km/h
  • MAX PRĘDKOŚĆ61.2 km/h
  • KALORIE5914 kcal
  • MIN WYSOKOŚĆ-19 m
  • MAX WYSOKOŚĆ186 m
  • ŁĄCZNIE W GÓRĘ1042 m
  • ŁĄCZNIE W DÓŁ1155 m
  • POGODACzęściowo słonecznie

#1742 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 04 lipiec 2014 - 16:32

Będę na 90%, ale interesuje mnie spokojna jazda, bez nerwówki i szarpania. Jak będzie jak tydzień temu to po pierwszej krzywej akcji odpuszczam. Jutro ma znowu wiać i jak ktoś będzie zmuszał do mocnych zmian to znowu będą słabe historie przy schodzeniu ze zmian.

#1743 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lipiec 2014 - 17:20

Zrobiliśmy dziś z Tadziem z rana 100 km i dyskutowaliśmy o tym jak było w sobotę. Nasze wnioski są takie jak poniżej, nie każdy musi się zgadzać.Jedziemy szybki trening ale nie wyścig. W związku z tym. za Mariewem tuż przed szosą warszawską grupa powinna się zatrzymać i poczekać na tych którzy nie chcieli lub nie dali radę napierać pod górkę. W zakręty powinno się wchodzić spokojnie i nie zaciągać dopóki wszyscy nie wyjdą z zakrętu i nie złączą się w grupę. Zaciągi idą na prostej a nie w zakrętach. Trasa powinna być taka jak kiedyś ustalaliśmy czyli na Pass-Łuszczewek tudzież na Zawady żeby ci którzy odpadną mogli po drodze dołączyć. Powinno być od razu ustalone którędy jedziemy żeby nie było żadnej skuchy. Żadnego jeżdżenia przez Kampinos i Rolniczą w sobotę. Ci którzy chcą jechać wyścig lub jechać Rolniczą niech od razu walą gdzie chcą albo jadą na Rondo Babka. Tadek będzie jutro, ja nie.

#1744 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 04 lipiec 2014 - 17:44

100% zgody.O wszystkim pisałem wcześniej (zaciągi po wyjściu z zakrętu, szarpanie, brak wolniejszej jazdy-czekania na grupeto). Mi się wydaje, że za Mariewem wcale nie trzeba stawać, a wystarczy, żeby mocni zwolnili, zjedli banana, napili się i reszta już zdąży złapać koło. Fajnie by było,  jakby był z 1 postój pod sklepem (ma być gorąco picie w bidonach szybko się skończy). Co do trasy to mi bez różnicy, aczkolwiek słabo znam te rejony Łuszczewk, Zawady i sam bym tam nie chciał zostać. .Ja rozmawiałem z 1 kolega, który był z przodu wtedy i była 1 osoba, która cały czas popędzała i robił się nieciekawy klimat. Doszło nawet do spięcia, na treningu, który z założenia miał być spokojny. Tak jak mówię, jak będzie ok jadę z grupa, będzie lipa odbijam i jadę swoje.Nic nie jest ważniejsze niż bezpieczeństwo.

#1745 Wito_1

Wito_1
  • Użytkownik
  • 279 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lipiec 2014 - 19:19

100% zgody.O wszystkim pisałem wcześniej (zaciągi po wyjściu z zakrętu, szarpanie, brak wolniejszej jazdy-czekania na grupeto). Mi się wydaje, że za Mariewem wcale nie trzeba stawać, a wystarczy, żeby mocni zwolnili, zjedli banana, napili się i reszta już zdąży złapać koło. Fajnie by było,  jakby był z 1 postój pod sklepem (ma być gorąco picie w bidonach szybko się skończy). Co do trasy to mi bez różnicy, aczkolwiek słabo znam te rejony Łuszczewk, Zawady i sam bym tam nie chciał zostać. .Ja rozmawiałem z 1 kolega, który był z przodu wtedy i była 1 osoba, która cały czas popędzała i robił się nieciekawy klimat. Doszło nawet do spięcia, na treningu, który z założenia miał być spokojny. Tak jak mówię, jak będzie ok jadę z grupa, będzie lipa odbijam i jadę swoje.Nic nie jest ważniejsze niż bezpieczeństwo.

Pitolisz głupoty nie ma ryzyka nie ma zabawy :P Udanego treningu jutro, ja może w niedziele pokręcę 9:00

POZDRO!!!

Kolarska Grupa Starobabicka https://www.facebook...63891703704377/

#1746 ricki

ricki
  • Użytkownik
  • 210 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 04 lipiec 2014 - 19:28

Teraz to ja się przestraszyłem...
Zawsze było fajnie, zdażył się nieprzyjemny wypadek i trzeba pamiętać żeby się nie powtórzył ale ustalenia jak przed wycieczką emerytów do Ciechocinka powodują że bardzo się zestresowałem tym czy wszystkie zasady dobrze zapamiętam. A ja bardzo nie lubię się stresować tym co powinno mi sprawiać przyjemność więc z przykrością ale jutro chyba nie dołączę :-(
P.S. Zatrzymanie po picie popieram przy upale.
Powodzenia!

#1747 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 04 lipiec 2014 - 19:43

Artur przepraszam, mam nadzieję, że to nie przeze mnie! :)

Witek może być tak, że się w niedzielę złapiemy na 9, bo nie wiem czy jutro będę.

#1748 Wito_1

Wito_1
  • Użytkownik
  • 279 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lipiec 2014 - 19:46

picie pod sklepem:D http://i1.memy.pl/ob...pod_sklepem.jpg

#1749 bikergonia

bikergonia
  • Użytkownik
  • 420 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lipiec 2014 - 23:07

Jacku zgadzam się z Twoimi propozycjami choć zawsze możemy ustalić drobne zmiany trasy np., czy ew. postojów/zwolnień

a jak komuś nie pasi to ma ściganckie Rondo Babka

Wito - Linda jak zawsze teksty ok   :)

#1750 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lipiec 2014 - 23:38

Chciałbym przypomnieć bilans Ronda Babka z ostatnich dwóch-trzech lat:

1 osoba zabita. Liznął koło przy ok 50 km/h, uderzył głową w krawężnik, jechał bez kasku. Zmarł po kilku dniach nie odzyskawszy przytomności

Kilkanaście połamanych nadgarstków, kilka wstrząśnień mózgu

Połamane widelce, koła, klamki w dużej ilości

Był moment że prawie nie było tygodnia bez kraksy

Sam leżałem niegroźnie ze dwa razy. Byłem świadkiem kilku kraks które były wynikiem albo jechania na maksymalnym zapieku i utraty koncentracji, nagłego zwolnienia peletonu, gdzie tył najechał na przód, wyprzedzania po zewnętrznej po zakręcie (gość przede mną próbował gonić na siłę po zewnętrznej na moście w Nowym Dworze Mazowieckim, zderzył się z drugim i przeleciał przez barierę na drugą stronę, jednemu krew sikała jak fontanna, drugi wstrząśnienie mózgu, okulary rozharatały mu nos, ogólnie poturbowany).

Może i zasady które zaproponowałem są "emeryckie" ale jeśli chcecie zrobić drugie Rondo Babka to lepiej podzielić grupę zanim dojdzie do kolejnych kraks. Ja chcę jeździć w "emeryckiej" Jak będę miał ochotę pojechać na Babkę to się tam wybiorę. Nie mam ochoty się rozwalić i poharatać bo niektórym zachciało się jeździć wężykiem lub skręcać tuż przed nadjeżdżającymi pojazdami. Dziwię się Artur że sam wiedząc jak się jeździ na Babce, zachęcasz do tego samego.

#1751 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lipiec 2014 - 02:42

Może i ja wpadnę na 9:00, o ile nie zaśpię, bo w sumie dużo czasu nie zostało... ;-) Też bym się pisał na spokojniejszą jazdę, bo ostatnio niewele miałem okazji żeby coś więcej pokręcić, a chętnie pojeździłbym w grupie.

fs-userbar-blog-white.png

#1752 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 05 lipiec 2014 - 13:27

Dzięki wszystkim za jazdę.
Damianowi dzięki za kilka lekcji jazdy w grupie (jak ze zmiany schodzimy dwójkami, czy z której strony schodzimy jadąc samemu) i za te żarty o koledze jano :) . Przyznał się, że podczytuje więc pozdrawiam. A ja się muszę sporo nauczyć.

Mocno wiało. Nikt nie wracał sam. Był postój na colę i fajna atmosfera.

Mi udało się z Piotrkiem pozmieniać na drodze z Leszna do Babic i skoczyć na finisz, ale Piotrek mnie skasował. Aczkolwiek na metę :) dojechaliśmy we 2 zostawiając peleton.

I moja prośba do kolegi alehoros chyba w stroju Saxo, na drodze Leszna jak wychodziłeś na zmianę rozkręcasz pod wiatr do 40 wszystko się rwie, a po 400m zwalniasz do 30, trzymaj w miarę stałe tempo.

Paweł odpuść sprzątanie i zrób regenerację przed telewizorem :)

Od Babic do Babic

TD 86,93km

TT 2:34:48

AV 33,69km/h

MAX 46,74km/h

#1753 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów

Napisano 05 lipiec 2014 - 13:30

ojtam ojtam, 84km w 2:32. Wszyscy wrócili w jednym kawałku.

Wiatr odbierał chęci do życia, szczególnie na powrocie.

#1754 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 05 lipiec 2014 - 13:34

Na powrocie zaczęła się jazda :)

http://zapodaj.net/2...1046b6.jpg.html

http://zapodaj.net/b...11dcd3.jpg.html

#1755 Wito_1

Wito_1
  • Użytkownik
  • 279 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lipiec 2014 - 16:33

Kto dziś nie był albo chce się jutro  dojechać to ja będe o 9 w Babicach.

#1756 alehoros

alehoros
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 05 lipiec 2014 - 17:23

jano_3 dzięki za zwrócenie na to uwagi.

#1757 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 05 lipiec 2014 - 18:05

Spoko :) .pozdrawiam.

#1758 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lipiec 2014 - 11:40

Paweł odpuść sprzątanie i zrób regenerację przed telewizorem :)

Niestety nie dało rady, a na dodatek znowu położyłem się ok. 3, bo znajomi się zasiedzieli... ;-)

Jak by nie było, dzięki wszystkim za wczorajszą jazdę! To zdecydowanie nie był mój dzień, początek jeszcze nawet jakoś, ale im dalej tym czułem się gorzej. Po prostu za mało ostatnio jeździłem żeby móc trzymać jakieś sensowne tempo, dlatego też dzięki za wsparcie w drodze powrotnej :oops: Mam chyba ze 2 zdjęcia, wstawię później jakoś w ramach wpisu na blogu ;-)

fs-userbar-blog-white.png

#1759 Wito_1

Wito_1
  • Użytkownik
  • 279 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lipiec 2014 - 11:54

Dziś w skromnym ale mocnym składzie od Babic do Babic:

TD: 73km

AVG: 35,7km/h

Dzięki chłopy za trening :)