Ładnie, ale Lezyne Road Caddy jest dużo zgrabniejsze i mniej rzucające się w oczy. Jakie konkretnie dętki tam się mieszczą? Lekkie 80 gramowe czy jakieś super lekkie 50g?
Torba podsiodłowa
Napisano 17 maj 2018 - 12:31
I przy tym jest mniejsza. Renger jest kompresyjna torebka, jak zapakuje sie mniej, robi sie mniejsza. Do tego nie wiem czy Lezyne nie bedzie za szeroka do niektorych siodelek.
Nie pamietam ile waza dokladnie detki ale nie sa to zadne super lekkie kondoniki. Pozniej sprawdze ale pewnie cos ponizej 80g.
Napisano 05 czerwiec 2018 - 17:54
Speedsleev Ranger S
Co wchodzi? Wiecej niz piszą!
- dwie detki (z tych raczej lekkich i dobrze zwinietych)
- dwa Co2 (jeden z nakrecona glowica)
- multitool (Lezyne sv 10)
- lyzka Parktoola
- metalowy klucz do wentylkow
- wentylek
- spinka do lancucha
- lateksowe rekawiczki
Klucze do domu tez by jeszcze weszly
Jesteś pewien, że to jest S? Bo coś dużo się mieści...
Czy po bokach torebki są kieszonki na multitoola i łyżki? Jeśli nie ma, to faktycznie jest to S.
Napisano 05 czerwiec 2018 - 18:41
Moja, to jest small model.
Napisano 07 czerwiec 2018 - 08:16
- dywyn lubi to
Napisano 13 czerwiec 2018 - 10:45
Panie i Panowie potrzebuję większą podsiodłówkę, która pomieści zestaw t-shirt, szorty, japonki + kilka batonów, żeli, uszczelniacz vittoria i kilka imbusów. Wydaje mi się, że w 10l powinno się to zmieścić. Coś polecicie?
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 13 czerwiec 2018 - 11:38
Panie i Panowie potrzebuję większą podsiodłówkę, która pomieści zestaw t-shirt, szorty, japonki + kilka batonów, żeli, uszczelniacz vittoria i kilka imbusów. Wydaje mi się, że w 10l powinno się to zmieścić. Coś polecicie?
https://www.aliexpre...iceBeautifyAB=0
Napisano 13 czerwiec 2018 - 12:24
Może EEG?
rozwiń, bo z tym skrótem to google wysyła mnie na elektroencefalografię
- Prozor lubi to
#191 Gosc_TeQuila_*
Napisano 13 czerwiec 2018 - 15:08
Mateunio
ale 10l to zdecydowanie za dużo na takie potrzeby. Szukaj czegoś o połowę mniejszego.
Tak wygląda np 15 i 10 litrów:
Napisano 13 czerwiec 2018 - 19:07
Możesz rozważyć zakup coś firmy Topeak. To wszystko co opisujesz zmieścisz w mniejszej pojemności, 6 litrów w zupełności wystarczy https://www.topeak.c.../969-backloader
Zaletą takich toreb jest to, że jak wieziesz mniej to ją po prostu rolujesz do wymaganej wielkości.
Napisano 14 czerwiec 2018 - 21:00
Dzięki za podpowiedzi. Może miał ktoś do czynienia z Author Sumo?
Napisano 15 czerwiec 2018 - 17:33
Widzę, że w takim razie trzeba zainwestować w coś lepszego.
Napisano 22 styczeń 2019 - 12:29
Mam torebkę Speedsleev, z której jestem bardzo zadowolony, jest to chyba najlepsza torebka z jaką miałem do czynienia.
Chciałbym kupić jeszcze jedną, niestety w sklepie Helen Wyman, gdzie dokonałem zakupu już ich nie ma.
Czy ktoś zna jakiś sensowny sklep w Europie, który je posiada?
#198 Gosc_Bullet_*
Napisano 14 wrzesień 2020 - 20:03
Mam torebkę Speedsleev, z której jestem bardzo zadowolony, jest to chyba najlepsza torebka z jaką miałem do czynienia.
Hm, z ciekawości, co jest w tym Speedsleevie takiego innowacyjnego, że jest taki git?
Używam zwykłej torebki Authora, podobnej w mocowaniu do tego Speeda:
https://www.goride.p...HCABEgKGF_D_BwE
Też jest nieprzemakalna, niewielka ( mieści się tam dętka, łyżka i gumowe rękawiczki ) jej tył odblaskowo świeci się w ciemności, a dodatkowo ma uchwyt, w który można - zamiast na sztycy- wpiąć lampkę.
- lukaszzsch lubi to
Napisano 15 wrzesień 2020 - 08:36
Sporo nizsza waga 44g vs 75g, rozmiar podobny a duzo wieksza pojemnosc. Author jest zrobiony z grubego i sztywnego materialu, ktory to nadaje ksztalt torebce bez mozliwosci w jego ingerencje. Speedsleev ma cienszy material. System zapiecia pozwala na regulowanie objetosci torebki. Samo zapiecie wydaje sie lepszym pomyslem. Te gumki w Authorze nie wroza dlugowiecznosci. I nie ma zbytnio co sie tam popsuc. Jak w Authorze padnie zamek, to torebka do wymiany.
Jeszcze cos tam bym mogl upchnac:
A wyglada to tak:
- dywyn, Marcin321 i lukaszzsch lubią to
#200 Gosc_Bullet_*
Napisano 15 wrzesień 2020 - 10:30
Dzięki za opinię co do Speeda, faktycznie, co do pojemności i wagi góruje nad Authorem. Nie zgodzę się tylko co jakości gumek i zamka w Authorze: używam trzech takich torebek od bodajże dekady i nic tam się nie psuje, gumki też dają radę - w sumie jak już torebka jest w rowerze, to rzadko się te gumki wypina. Nie łapię kapci, więc i zamek w torebce też jest rzadko otwierany. No i zaczep na lampkę tylną - u mnie to jest stary, duży Cateye na baterie, którego mocuję właśnie do torebki, a Speed chyba tego nie ma.