Jump to content

Photo

Tour de France 2011

388 replies to this topic

#241 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 posts
  • SkądZ żyta

Posted 22 July 2011 - 10:02

Ale mam pytanko nie jestem wybitnym znawcą każdego kolarza ale Andy jest lepszym czasowcem na długim dystansie niż Evans :?:

:lol:

A do końca świata to TdF zdąży się rozegrać, bo to jakoś w grudniu miało być, nie ?

#242 madridista

madridista
  • Użytkownik
  • 126 posts
  • Skądśląsk

Posted 22 July 2011 - 10:07

A patrząc na formę Jelle Vanendert'a to najbardziej mi szkoda Jurgen'a Van de Walle.

Nie chodziło Ci przypadkiem o Jurgen'a VAN DEN BROECK? Bo to on był liderem Omega Pharma - Lotto na TdF.

#243 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 posts
  • Skądz neta

Posted 22 July 2011 - 10:14

BTW za rok już chyba Voeckler nie będzie miał tak łatwo, żeby załapać się w jakąś ucieczkę na początku wyścigu :)

uhhh.. na pewno nie w wyścigu w którym jedzie evans bo na jego miejscu byłbym nieźle wkrw... za to co voeckler wczoraj wyprawiał

#244 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądSucha B./Kraków

Posted 22 July 2011 - 10:35

BTW za rok już chyba Voeckler nie będzie miał tak łatwo, żeby załapać się w jakąś ucieczkę na początku wyścigu :)

uhhh.. na pewno nie w wyścigu w którym jedzie evans bo na jego miejscu byłbym nieźle wkrw... za to co voeckler wczoraj wyprawiał

Mógłbyś mieć pretensje do niego jakby pod koniec Galibier zaatakował i odjechał Evansowi. On poprostu jechał na 120% i to LEDWO wystarczało na trzymanie się kangurowi na kole. Jechał tak jakby w żółtej koszulce spędził już ze 30 etapów (w sumie spędził 20 :D)

ps. Ciekawe ile ludzi bedzie dziś na L'Alpe. Nieczęsto Francuzi mają lidera na 19 etapie :D

#245 tmlm333

tmlm333
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 22 July 2011 - 11:02

A patrząc na formę Jelle Vanendert'a to najbardziej mi szkoda Jurgen'a Van de Walle.

Nie chodziło Ci przypadkiem o Jurgen'a VAN DEN BROECK? Bo to on był liderem Omega Pharma - Lotto na TdF.

Tak, cenna uwaga. Się mi pomyliło, imię podobne tylko ostatni człon nazwiska inny. Przepraszam ;)

#246 acid1234

acid1234
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 July 2011 - 11:18

Piękne zagranie taktyczne Schleck'ów(Leopard - Trek) i brak reakcji Albercika kiedy trzeba było ruszyć na płaskim i zredukować straty do 2min(słaby dzień) i reszty grupy (jakby czekali na Albercika kiedy pociągnie za sobą Evansa itd. ... to powody wygranej.
Fakt, że wygrana piękna.
Za późno ruszył Evans, któremu nikt nie pomagał. To właśnie jemu od początku Touru kibicuję. Evans bardzo mocno pracował(i ta kadencja :)), ale nie miał innego wyjścia i tak końcówkę podjazdu pojechał rewelacyjnie odrabiając dużo czasu.
Wydaje mi się, że dobrze rozegrał ten tour poza tym wczorajszym etapem oczywiście.
Voeckler - piękna jazda.
Co do czasówki to nie byłbym takim optymistą w stosunku do Evansa i innych. Bracia maja bardzo dobrą sytuację i myślę, że na czasówce mogą niewiele stracić.

Oby wygrał Evans !!! :).

#247 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 22 July 2011 - 16:38

Jacy upierdliwi dzisiaj ci kibice... :-?

#248 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 22 July 2011 - 16:56

Dajta spokój ci kibice to bym jednego i drugiego w ryja walnął na miejscu Contiego , a co do wyścigu a konkretnie etapu to już mi nerwy puściły ;-) i zacząłem przeklinać pffff. Ktoś tu miał rację pisząc że Schlecki to lebiody liczyłem na tego Andiego a tu raczej jutro straci chyba szansę na wygranie . A ten Voeckler jaki dziwny drze się złości się haha a kibicie buuuuuuuuu drugi Evans też się drze na kolarzy redaktorzy mają rację niech sobie rządzi we własnej drużynie

#249 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 22 July 2011 - 17:04

Evans wygrał TdF 8-)

#250 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 22 July 2011 - 17:10

Deadi, zobaczymy.. bo bardzo się ujechał dzisiaj ,tak samo jak wczoraj.. :roll:

#251 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Posted 22 July 2011 - 17:23

Contador przestał koksować... i już nie ma takiego polotu;)
Może jutro w Alpach po drodze wpadnie na jakiegoś steka;)

Ja pi****le ale piaskownica, publiczne wypowiadanie takich bzdur naprawde nie świadczy dobrze o człowieku, apeluje o pohamowanie własnej ignorancji bo taki poziom dyskusji na tym forum jest niepotrzebny (polecam sportfan.pl)

Od roku Contador jest najczęściej i najdokładniej kontrolowanym zawodnikiem, myślicie że Włosi dopuściliby go do Giro gdyby nie byli pewni jego czystości (patrz Valverde)? Przechodził te same badania co reszta peletonu (ale pewnie z dużo większą intensywnością), zamrozili próbki każdej jego wydzieliny, paparazzi mają rozpisaną każdą minute jego dnia.
Ale to wszystko nie ważne, bo w końcu wykryto jakieś pikogramy koksu co musiało dać mu siłe na cały rok ścigania - litości!

Za bardzo się zgrzewasz...wyluzuj troszeczke.
Contador nie jest zawieszony przez UCI dlatego może startować.
To było żartobliwe ujęcie tematu, każdy ma swoich ulubieńców,rozumiem że ze łzami w oczach oglądałeś jak odpada od reszty,ale taka jest rzeczywistość,choć nie ukrywam że od dawna takiego Contiego nie widziałem. Contador tour przegrał tak jak Lance w 2009 w takim wyścigu strata przez kraksę minut decyduje praktycznie o wszystkim.
Contador ma w nogach Giro,!!!! (wygrane) Nie zapominajmy człowiek nie jest maszyną.
Drugi Edy Mercx jeszcze się nie urodził;)
P.S twoje słowa wcale też dobrze nie muszą świadczyć o tobie ,od takich gurnolotnych ocen bym się powstrzymał,każdy ma prawo do wypowiadania swojego zdania,nie koniecznie do oceny drugiego człowieka...na podstawie dwóch zdań
BE HAPPY.

#252 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 posts
  • SkądWieszowa

Posted 22 July 2011 - 17:51

kluseczka85, nie wiem w którym miejscu zabroniłem ci wyrażać własne zdania lub dokonałem jakieś oceny twojej osoby, apeluje tylko o nie zaniżanie poziomu dyskusji, koniec OT :!:

Dla takich etapów to można siedzieć na d**e przed telewizorem przez 3 godziny, o to chodziło.

Co ten Voeckler dzisiaj zrobił? Gorzej tego etapu nie mógł rozegrać, nie dziwie się że był później taki rozgoryczony. Ciekaw jestem który by był w generalce dzisiejszy zwycięzca gdyby nie musiał harować przez 10 dni na Voecklera. Myślę że też blisko podium.

O Liquigasie nie chce mi się nawet pisać, spektakl niesamowity :-/

#253 goro

goro
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądWWA

Posted 22 July 2011 - 17:57

Mam cichą nadzieję, że Sylwek w przyszłym sezonie już nie będzie jeździł dla Liquigasu, bo zdaje się, że w tym roku kończy się mu kontrakt.
Pisze to w kontekście zwycięstwa Rollanda, który z taktycznego punktu widzenia powinien asystować Voecklerowi, a mógł pojechać na zwycięstwo etapowe, ryzykując nawet, że podciągnie rywali swojego lidera.

#254 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Posted 22 July 2011 - 18:02

Dokładnie Tomku.
Może w przyszłym roku Europcar będzie miał nowego lidera :->
Posiadanie żółtej koszulki powinno moblilizować nie tylko do trzymania koła przez 10 dni i myślenia a może jakoś się uda;).
Alberto nigdy tak by nie zrobił, nie wspominając o Evansie i Shleckach.
Lance w żółtej jak jechał to potrafił na etapach jeszcze zyskać a nie tracić na każdej większej górce.

Gdy by Veckler wygrał Tour,świadczyło by to tylko o wielkiej nie mocy Evansa,Contiego i braci..ale ty byl by cud dla Francuzów;)

#255 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Posted 22 July 2011 - 18:04

Mam cichą nadzieję, że Sylwek w przyszłym sezonie już nie będzie jeździł dla Liquigasu, bo zdaje się, że w tym roku kończy się mu kontrakt.
Pisze to w kontekście zwycięstwa Rollanda, który z taktycznego punktu widzenia powinien asystować Voecklerowi, a mógł pojechać na zwycięstwo etapowe, ryzykując nawet, że podciągnie rywali swojego lidera.

Hmm mi się wydaje że Sylwek(niestety) przedłużył w tym roku kontrakt na kolejne dwa lata.
Sam Conti mówił kiedyś, że chętnie by go widział w swojej drużynie...

#256 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Posted 22 July 2011 - 18:13

Goro uważasz że Sylwek mógłby wygrać dzisiejszy etap ? Też chciałbym być takim optymistą .Niestety nic szczególnego w tym sezonie nie pokazał , wiem że grupa itd . Jakoś niestety nie idzie i jemu i gazownikom

#257 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 22 July 2011 - 18:14

Nom było by super jak kluseczka napisał wyżej ,że Conti by widział naszego Sylwka u jego boku ;-)

#258 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 22 July 2011 - 18:21

Ja liczę że Andy utrzyma koszulkę lidera, musi się postarać na czasówce.
Gratuluję Rollandowi zwycięztwa, należało mu się, kibiców nie rozumię, ja nie wiem jak grupki mogły się poruszać między nimi, szkoda Voecklera dobrze mu szło ale chyba ta próba dojścia grupki Alberto Contadora i Andego Schlecka zaszkodziła mu i nie miał siły w końcówce. Był trochę zdenerwowany kiedy wziął bidon i rzucił go na jezdnię.

#259 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 posts
  • SkądSopot

Posted 22 July 2011 - 18:36

Jestem za Evansem, ale jutro A. Schleck będzie jechał ostatni i postara się tak "przegrać, żeby wygrać" :). Spodziewam się też ataku Contadora na 3 msc. To świetny czasowiec i 3 min na tej trasie może odrobić mimo słabszej formy...

#260 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 posts

Posted 22 July 2011 - 18:49

jutro trzymam kciuki za Contiego ....
i mam nadzieję, że braciszkowie jutro polegną
jedyne co w tym wyścigu pokazali, to ...... umiejętność oglądania się
smutne to, że w takim wyścigu w koszulce lidera pojedzie jutro ktoś, kto cały wyścig,
tylko kalkulował i poza jednym etapem , wiózł się na kole innych
... nie podoba mi się takie kolarstwo

j.

Reply to this topic