Koła gotowe firmowe
Started By
Deadi
, 27 lip 2011 13:57
1149 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 październik 2011 - 13:35
Fulcrumy maja piasty na maszynach,a co za tym idzie łatwy serwis, bezproblemowa dostępność części zamiennych, większa trwałośc, bo konusy w kołach Shimano w niższych modelach szybko padają i nie są tanie
druga sprawa szprychy: w Shimano proste łebki, długi czas oczekiwania aż przyjdą i ceny prawie 20zł za szprychę w Fulcrumach normalne zagięte czyli nie ma żadnych problemów ze szprychami, każdy sklep rowerowy ma pasujące i wsadzasz szprychę za 2zł jak chcesz i jest ok
druga sprawa szprychy: w Shimano proste łebki, długi czas oczekiwania aż przyjdą i ceny prawie 20zł za szprychę w Fulcrumach normalne zagięte czyli nie ma żadnych problemów ze szprychami, każdy sklep rowerowy ma pasujące i wsadzasz szprychę za 2zł jak chcesz i jest ok
Napisano 01 listopad 2011 - 10:24
przede wszystkim zmienili szprychy
model na 2011 ma proste w przednim kole i po stronie nienapędowej w tylnim
tylko strona napędu w tylnim kole ma teraz gięte łebki, ale właśnie tu szprychy najczęciej pękają
troszkę przekonstuowali piasty, napewno tylna ma większy kołnierz po stronie napędu, powinny mieć te nowe lepsze właściwości jezdne właśnie dzięki tym dwum zmianom
model na 2011 ma proste w przednim kole i po stronie nienapędowej w tylnim
tylko strona napędu w tylnim kole ma teraz gięte łebki, ale właśnie tu szprychy najczęciej pękają
troszkę przekonstuowali piasty, napewno tylna ma większy kołnierz po stronie napędu, powinny mieć te nowe lepsze właściwości jezdne właśnie dzięki tym dwum zmianom
Napisano 08 listopad 2011 - 19:02
Dzięki za wiadomości. Decyzję już podjąłem. Wybieram Fulcrumy, ale...
...znacie wagę realną modelu na rok 2011 oraz poprzedniego?
Teoretycznie wychodzi odpowiednio 1849 oraz 1930. Jak jest w praktyce?
Jestem bliski zakupu i rozchodzi się tylko o rocznik. Różnica w oferowanej mi cenie wynosi 100zł na korzyść starszych. Pytanie, które wybrać?
...znacie wagę realną modelu na rok 2011 oraz poprzedniego?
Teoretycznie wychodzi odpowiednio 1849 oraz 1930. Jak jest w praktyce?
Jestem bliski zakupu i rozchodzi się tylko o rocznik. Różnica w oferowanej mi cenie wynosi 100zł na korzyść starszych. Pytanie, które wybrać?
Napisano 18 listopad 2011 - 09:58
Po długiej kwerendzie sieciowej wykluł mi się taki zestaw propozycji do wyboru:
Shimano WH-RS80
Campagnolo Zonda
Mavic Ksyrium Equipe
Fulcrum 3
Najbardziej-wizualnie-podoba mi sie Zonda, najtansze są Eqiupe. A które najlepsze??? Wiem ze odczucia bywaja subiektywne, ale, może jakiś wytrawny połykacz asfaltu coś doradzi?
Shimano WH-RS80
Campagnolo Zonda
Mavic Ksyrium Equipe
Fulcrum 3
Najbardziej-wizualnie-podoba mi sie Zonda, najtansze są Eqiupe. A które najlepsze??? Wiem ze odczucia bywaja subiektywne, ale, może jakiś wytrawny połykacz asfaltu coś doradzi?
Napisano 03 grudzień 2011 - 21:16
A propos wh-rs80 to pytanie ode mnie.
Ważę około 64kg i myślę o tych kółkach na przyszły sezon.
Raczej nie będę się ścigał, cel to długie dystanse. Często wybieram mniej uczęszczane drogi, z gorszym asfaltem, może czasami jakiś bruk.
Czy te kółka będą ok przy mojej wadze, czy może lepiej złożyć sobie jakieś mocne trzydziestodwuszprychowce na np. obręczach open pro?
Ważę około 64kg i myślę o tych kółkach na przyszły sezon.
Raczej nie będę się ścigał, cel to długie dystanse. Często wybieram mniej uczęszczane drogi, z gorszym asfaltem, może czasami jakiś bruk.
Czy te kółka będą ok przy mojej wadze, czy może lepiej złożyć sobie jakieś mocne trzydziestodwuszprychowce na np. obręczach open pro?
Napisano 11 grudzień 2011 - 23:32
Od ponad dwoch lat uzytkuje RS80 i sprawuja sie znakomicie. Serwisuje je raz do roku, jezdze caly rok, przy kazdej pogodzie i za kazdym razem przy rozkrecaniu, jestem mile zaskoczony gdyz smar po wyjeciu osi jest czysty.
Moja waga to 74kg, a roczny przebieg to okolo 5tys km.
Jesli chodzi o Fulcrum to przeciez dzwiek bebenka jest bardzo przyjemny dla ucha i nie rozumiem czemu tak sie go boicie? :-)
Moja waga to 74kg, a roczny przebieg to okolo 5tys km.
Jesli chodzi o Fulcrum to przeciez dzwiek bebenka jest bardzo przyjemny dla ucha i nie rozumiem czemu tak sie go boicie? :-)