Jump to content

Photo

Twój retro rower.

211 replies to this topic

#61 hablabablaS

hablabablaS
  • Użytkownik
  • 116 posts
  • SkądZielona góra

Posted 16 October 2011 - 22:39

Sesja na pewno będzie , myślę że od środy znowu zaczniemy pracę . Do zrobienia jest trochę rzeczy , trzeba przesmarować łańcuch , potraktować kasetę druciakiem , wymienić linki , zakupić owijkę i pobawić się pastą polerską przy sztycy, mostku , korbie i obręczach ;D Mam nadzieje że skończymy do końca tygodnia

#62 monkey

monkey
  • Użytkownik
  • 2 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 20 October 2011 - 12:17

trochę więcej zdjęć roweru. opis postaram się dodać w najbliższym czasie. miłego oglądania!

https://picasaweb.go...feat=directlink

#63 zabadive

zabadive
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądSochonie

Posted 24 October 2011 - 17:43

Jestem nowy na forum i przy okazji witam wszystkich.
Oto dwa "czorty", które wyszły spod mojego młotka:
UKRAINA (rama, widelec, stery oryginał z 1988, reszta dolepiona wg wizji...):
http://zabadive.web-...m/19269,ukraina

Dołączona grafika

MISTRAL (rama wyklejona "drewnianą" folią, stery, kierownica oryginał, reszta to uzupełnienie szalonej koncepcji...):
http://zabadive.web-...ewniany-mistral

Dołączona grafika

#64 brylkowskie

brylkowskie
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądOława

Posted 24 October 2011 - 20:04

co to za owijka w tym mistralu?

#65 zabadive

zabadive
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądSochonie

Posted 24 October 2011 - 20:51

co to za owijka w tym mistralu?

FI'ZI:K (miodowa)

#66 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 24 October 2011 - 21:45

zabadive, pełen szacun za wykonanie obu rowerków. Poprostu zacność!!
A zdradź mi jeszcze co to za 'drewniana folia' i gdzie można się w takową zaopatrzyć.
Gracias!

#67 zabadive

zabadive
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądSochonie

Posted 25 October 2011 - 06:47

Dzięki za słowa uznania travisb. Folia samoprzylepna do oklejania mebli powinna być dostępna w wielu wzorach w większości marketów (LeroyMerlin, Castorama, itp.). Jak uczciwie podejdziesz do naklejania (czystość i gładkość powierzchni) to trzyma się później niemiłosiernie.
Por favor!

#68 JanLen

JanLen
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądWrocław (Smolec)

Posted 04 November 2011 - 15:04

Witam, poniżej moja szosówka na której do niedawna jeszcze jeździłem całkiem często. Jest to Gazelle, strzelam, że lata 70/80. Może powiecie mi coś więcej na jej temat? Nie mam pojęcia o sprzęcie z tego okresu :) Trochę części jest "nieepokowych" jak na przychład kierownica i mostek. Kierownicę mam oryginalną, mostek niestety umarł śmiercią naturalną (był to dziwny patent ze zmiennym kątem, mało trwały). Pozdrawiam.

p.s. Jakby ktoś był zainteresowany tym rowerem to dajcie znać ;)
Dołączona grafika

Więcej zdjęć tutaj

edit:
to nie dział handlowy, chcesz sprzedać - działa giełda jest otwarty.

#69 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 posts
  • SkądKołobrzeg

Posted 12 December 2011 - 21:49

zabadive, to taka folia ktorą okleja sie przegi blatów? czy jaki? widac łączenia itd?

#70 zabadive

zabadive
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądSochonie

Posted 12 December 2011 - 23:32

zabadive, to taka folia ktorą okleja sie przegi blatów? czy jaki? widac łączenia itd?

Folia meblowa samoprzylepna sprzedawana w rolkach lub na metry. Dostępne są setki wzorów począwszy od imitacji różnych gatunków drewna poprzez skóry węża na lustrach i marmurach skończywszy. Jakość wykonania zależy od cierpliwości...

#71 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,693 posts
  • SkądKraków

Posted 13 December 2011 - 09:21

1. Rowery w pytke ja kto sie mówi, masz facha i pomysły, rozwijaj to .
2. Są kolorowe fajne oponki szosowe fimy Duro można robić xx kombinacji kolorystycznych .
3. Folia zastępuje ładnie lakier , dzieki za pomysł na rower miejski.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#72 RS81

RS81
  • Użytkownik
  • 3 posts
  • SkądSH

Posted 13 December 2011 - 14:30

Zabadive jestem nowy i gratuluje sprzedaży Ukrainy a możesz mi powiedzeć co to był za mostek?

#73 zabadive

zabadive
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądSochonie

Posted 13 December 2011 - 15:43

Zabadive jestem nowy i gratuluje sprzedaży Ukrainy a możesz mi powiedzeć co to był za mostek?

Dzięki RS81. Co do mostka to przyznam szczerze, że nie mam pojęcia kto jest producentem. Wyszperałem go w "złomie" w zaprzyjaźnionym sklepie. Ogólnie stalowy (!), ahead 1", chromowany, kąt ok. +/- 10st.... Nic więcej nie wiem

#74 hablabablaS

hablabablaS
  • Użytkownik
  • 116 posts
  • SkądZielona góra

Posted 30 December 2011 - 00:42

Jako że wszystko co w moim rowerze jest albo retro albo prototypem jak rama postanowiłem to tutaj wrzucić . Dzisiaj rano pobiegłem do Sogestu i zaopatrzyłem się w carbonowego gianta cadexa z aluminiowymi łączeniami . Rama ta leżała tam od kiedy ludzie pamiętają , a że ma poziome(szosowe) haki postanowiłem ją wykorzystać do OK . Jako że już dzisiaj stoi na kołach i jeździ wrzucam zdjęcie :

Dołączona grafika

Waga 7.96 KG

#75 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 posts
  • SkądKołobrzeg

Posted 30 December 2011 - 01:54

BARDZO ŁADNY GIANT!!! super, klasyka! swietnie leżą mu czarne obrecze, ma charakter:)

a to pare moich, niektore sa tymi samymi, w kolejnym stadium...

poczciwy Favorit Passat, swieny klasyk, który prowadził się nie jak klasyk...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

tu moje pierwsze ostre koło, jakas czeska rama, wiekszosc starocie, dużo handmejdu.... OGLĄDALI SIE:)
Dołączona grafika
pózniej z nudów...
Dołączona grafika
na koniec...
Dołączona grafika

Oraz moje prawdziwe dziadki... wiekszosc z nich poległa podczas lotów z jednej z najpożniejszych przeszkód w okolicy - niesamowitej skocznio-studzience, kosztowały mnie nic, dostawałem czesto w stanie agonalnym z darmo, dawały za to dużo radosci, niektore spawane, podawane dalej.... ehhh:)

chociaz ten jeden...
kupiony tak...
Dołączona grafika
skończył tak
Dołączona grafika
teraz nieco uskromniony, po remoncie mechanicznym dalej mi służy:)

Tu byl "rat" był rózowy, zaniedbany.... do dzis pluje sobie w brode że go sprzedalem, byl mega szybki, mega zadbany, żadnego luzu, leciał bezszmerowo jak po szynach...
Dołączona grafika

dalej już SZWADRON ŚMIERCI:)
Ukraina, stan agonalny - została cała zRustowana, czyli gola rdza, pospawana, poprostowana, i dłuugo mi służyła, udalo jej sie przeżyc 4 tygodnie w zime pod sniegiem, jedynie tylne koło uleglo jebanym wandalom, po wymienie smigala dalej (wszystko bylo tak zadbane i nasmarowane, ze nawet leżakowanie pod sniegiem nie wplynelo na prace suportu, sterow itd)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://www.pinkbike.com/photo/6420679/

Niemiec, za 10zl:)
http://lp1.pinkbike....p4pb6420726.jpg
3 godziny później, sprawny, nasmarowany, ŻYLETA:)
http://lp1.pinkbike....p4pb6435342.jpg

Sparta -kupiona w zestawie z męską, identyczną - damka była zlozona w pół - ale za to 200zł za dwa rowery...
tu juz po zrobieniu
http://www.pinkbike.com/photo/6630271/
i pan domu w wersji cafe racer

http://lp1.pinkbike....p4pb7058792.jpg

Czarny Luj, widac jak byl spawany, mimo to dawał rady, na koniec jego zywota magicznym pociągnięciem ozywilem biegi w piescie, ktore za nic nie chcialy działac :)

http://lp1.pinkbike....p4pb7017023.jpg

miałem tego jeszcze troche.... i napewno trafie jeszcze jakies babcie, jest radocha, swietne rowery, i rowery o ktore nie trzeba sie bac, oraz zawsze budzą pozytywne emocje:)

#76 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 30 December 2011 - 08:43

Jak mogłeś wywalić jaskółkę z tego biało-czerwonego ostrego?! Piękne było po prostu i orgyginalne. Bycze rogi, albo gięta kiera z gripami to banał. Tak samo jak pełne koło - zdmuchiwało z jezdni przy większym wietrze?

#77 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,693 posts
  • SkądKraków

Posted 30 December 2011 - 08:43

Adaasko, napisz jak robiłeś dysk ?

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#78 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 30 December 2011 - 11:05

J... Dzisiaj rano pobiegłem do Sogestu i zaopatrzyłem się w carbonowego gianta cadexa z aluminiowymi łączeniami . ...

Piękna ramka!
Ale wysil się ciuteńkę i cyknij więcej fot (albo podaj linka do albumu, jeśli już zrobiłeś sesję) albo chociaż zapodaj foto z profilu/z poziomu roweru, a nie takie bylejakie z widokiem 'z góry'.

#79 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 30 December 2011 - 11:37

Rowery już nie moje, bo znalazły swoje właścicielki, ale sentyment pozostał...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Carny to bliżej nie określona rama nazwana poźniej "Black Lily" na osprzęcie LX
Arrow natomiast jest oryginalny, osprzęt 105 Golden Arrow, ręcznie wycinana osłona na łańcuch, ręcznie gięte podpórki błotników.

#80 hablabablaS

hablabablaS
  • Użytkownik
  • 116 posts
  • SkądZielona góra

Posted 30 December 2011 - 12:34

Piękna ramka!
Ale wysil się ciuteńkę i cyknij więcej fot (albo podaj linka do albumu, jeśli już zrobiłeś sesję) albo chociaż zapodaj foto z profilu/z poziomu roweru, a nie takie bylejakie z widokiem 'z góry'.

Spoko dzisiaj postaram się zrobić więcej zdjęć :)

Reply to this topic