Jump to content

Photo

Pierwsze MP masters w kryterium ulicznym

93 replies to this topic

#21 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 19 September 2011 - 21:46

Co do parkowania to ciężko mi powiedzieć...

Ale żeś mi pomógł :-P

...ale na Krakowskie Przedmieście nie wiedziesz autem.

Wiem :-P

Ładuj baterie do aparatu i wpadaj pokibicować "windsurferom" ;-)

#22 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 19 September 2011 - 21:48

WIKI - może postaraj się wbić na Dobrą przy Bibliotece UW - tyle że tam wiele osób będzie parkować jak będzie ładna pogoda - więc może będziesz musiał się pokręcić - chyba że przyjedziesz jakoś w nocy dzień wcześniej czy coś :) Znajdziesz tam też sporo uliczek między blokami - tam też można czasem strzelić dobre miejsce.

#23 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 19 September 2011 - 21:51

Wychodzi na to, że najlepiej będzie przyjechać rowerem ;-)
Śmigam, dobranoc.

#24 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 19 September 2011 - 22:18

WIKI - może postaraj się wbić na Dobrą przy Bibliotece UW

to chyba nie jest najlepszy pomysł, bo tam niedaleko jest Centrum Nauki Kopernik i w niedzielę może być tłoczno. Chyba przyjazd rowerem to najlepsza opcja :mrgreen:

#25 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 19 September 2011 - 22:54

Panowie, trzeba jechać, nie płakać;) Zawody pod nosem jakie by nie były to obowiązkiem jest wspierać kolarstwo swoją obecnością:)

#26 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 20 September 2011 - 00:14

Akurat wyrobimy się na start M30.

Jak to wyrobimy się na start M30 ? jeżeli tak to jadę najpierw rondo a później normalnie wystartuję kryterium...
edit: rzeczywiście start M30 jest o 13:30 to spokojnie damy radę, wczoraj byliśmy na kresce w Jabłonnej o 11:50 więc spokojnie dojedziemy w 1:40 i jeszcze będzie czas na odpoczynek.

#27 Gosc_westham2_*

Gosc_westham2_*
  • Gość

Posted 20 September 2011 - 06:45

Co z tym parkowaniem, da ktoś cynka ?[/quote]

na wysokości sterego miasta od strony wisły jest strzeżony parking, albo plac bankowy i okolice - tam zawsze są wolne miejsca i do trasy tylko kawałeczek
pozdr

#28 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 posts
  • SkądVarsovia

Posted 20 September 2011 - 07:06

a ja mówię, że miejsc nie będzie, bo tego samego dnia odbywa się maraton warszawski, więc dodatkowo komunikacja będzie znacznie utrudniona.
qqx: co do ronda to jeszcze się odezwę :)

#29 Gosc_westham2_*

Gosc_westham2_*
  • Gość

Posted 20 September 2011 - 07:21

a ja mówię, że miejsc nie będzie, bo tego samego dnia odbywa się maraton warszawski, więc dodatkowo komunikacja będzie znacznie utrudniona.
qqx: co do ronda to jeszcze się odezwę :)

ok. maraton jest ale start mają na rozdrożu i nikt nie będzie parkował na bankowym żeby tam dojść (myślę sobie)
ale fakt może być kicha z dojazdem. tym bardziej, że start mają o 9.00
trasa naratonu:
http://www.maratonwa....com/node/22305

#30 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 September 2011 - 07:28

wicklowman przy Teatrze Wielkim masz dosyć duży parking i trzy minutki rowerkiem na Krakowskie P. czy też Karową

A co do samej ulicy Karowej to wredna i tyle bo tak jak napisane wcześniej bruk, jak mokry to zaje.. śliski a zakręty składają się z kilku łuków i są raz ciaśniejsze raz łagodne i trzeba cały czas się pilnować.

Tam ludzie samochodami nie umieją jeździć a co mówić ścigać się nawet rowerem

#31 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 posts
  • SkądVarsovia

Posted 20 September 2011 - 09:54

Dokładnie Greq, znam tę trasę, bo często z pracy tamtędy wracam i ludzie nie mają pojęcia jak tam jeździć.

#32 zawadkaj

zawadkaj
  • Użytkownik
  • 86 posts
  • Skądwarszawa

Posted 20 September 2011 - 14:18

Panowie, kilka lat temu(3 lub 4) ,na tej trasie były rozgrywane zawody(regionalne lub ogólnopolskie ) juniorów.Zawody rozgrywane były w formie kryterium, chłopcy ostro walczyli ,żadnej kraksy nie było.Myślę,że Wam też szczęśliwie uda się przejechać.Pozdrawiam i życzę udanego startu.

#33 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 20 September 2011 - 20:36

Byłem dziś na trasie i jest po prostu fenomenalna:) już się nie mogę doczekać:D pomimo moich braków technicznych;)

#34 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 posts
  • SkądRADOM

Posted 20 September 2011 - 22:31

Pegos jakie miałeś opony? ja dziś byłem na szosówce ale jednak bede startował na przełajówce bo 23mm oponki to byłby hardkor
BTW będziemy w tej samej kategorii startować :-)

#35 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 20 September 2011 - 23:40

Nie wiem Panowie czy trochę aby nie przesadzacie z tymi oponami przełajowymi czy MTB. Nie chcę się mądrzyć bo się nigdy nie ścigałem, ale ten bruk na karowej i bednarskiej to nie jest paris roubaix.

Karowa - Ulica biegnie w dół, najpierw jest ostry zakręt w prawo, później ślimak skręcający w lewo.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Bednarska - tu będzie podjazd
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Kostka na Krakowskim to już bułka z masłem :D

#36 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 21 September 2011 - 06:18

Właśnie na Bednarskiej jest jak w Roubaix tylko że na podjeździe to aż tak nie przeszkadza choć w kilku miejscach można rozwalić oponki:)

#37 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 21 September 2011 - 18:39

Jak patrzę na te zdjęcia trasy i tych bruków, to nie żałuję, że nie zdecydowałem się wystartować, ale pokibicować na pewno przyjadę.

#38 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądwarszawa

Posted 21 September 2011 - 19:04

Właśnie.......to ja dopiero wróciłem z Bednarskiej i okolic i ogólnie mówiąc to MOGIŁA a jak by tego jeszcze było mało to na dole tuż przed samym skrętem w Bednarską w asfalcie jest dziura po kolana :-/ Więc Wszystkim, którzy startują współczuję :-?

#39 cezaurzy

cezaurzy
  • Użytkownik
  • 40 posts
  • SkądWarszawa-Wola

Posted 21 September 2011 - 19:28

Spotkałem Condora na trasie i spotkałem tą samą dziure. NO PO^TWIERDZAM DZIUURRRA !

Mam dobra radę: iść do agencji ubezpieczeniowej w piątek i ubezpieczyć sprzęt. Kobiety nogi ubezpieczają więc pewnie znajdzie się agencja co koła albo cały rower ubezpieczy.
Zapłaci się z 50 zł ale będzie spokój, a jak coś pęknie to na zmianę będzie.
Ale wystartować można. widziałem większe extrema :)

#40 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 21 September 2011 - 20:39

Ja dziś też wracając z pracy ze Służewca do Pruszkowa zachaczyłem po drodze ;-) o trasę kryterium. Wytrzęsło mnie strasznie, ale kto powiedział, że będzie łatwo ;-)
Kolarstwo to nie rurki z kremem.

Za cienki w uszach jestem żeby tam startować, ale przyjadę pokibicować.

Reply to this topic