Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trenażer z "wirtualem"

2226 odpowiedzi w tym temacie

#1301 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 05 grudzień 2017 - 10:12

WH-RS010

#1302 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 05 grudzień 2017 - 11:35

Najważniejsze, że pomogłem ;)

Dziękuje ;)

BTW: W sumie cena w $ z kodem nadal atrakcyjna

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#1303 grzeko

grzeko
  • Użytkownik
  • 66 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 grudzień 2017 - 13:35

Orzeł wylądował :-)Dołączona grafika

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Prozor i arthuryankovski lubią to

.....The loneliness of the long distance runner.

#1304 arthuryankovski

arthuryankovski
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 07 grudzień 2017 - 14:05

U mnie też.

Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO

#1305 willi22

willi22
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądPolska

Napisano 07 grudzień 2017 - 17:13

Jest jeszcze ta promocja na tego Tacxa ?

#1306 willi22

willi22
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądPolska

Napisano 07 grudzień 2017 - 17:26

Promo jest nadal lecz już nie za 1400 pln ;/

#1307 szogo

szogo
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 07 grudzień 2017 - 20:45

Witam

Ja też zamówiłem i dostałem szkoda tylko, że zamawiałem jeszcze 3 dodatkowe rzeczy m.in antene ant + i tego już mi nie wysłali O_o. Wysłałem maila do supportu i czekam an info.

Mam jednak prośbę/pytanie. Nie mam anteny/dongla ant+, chciałem połączyć się w ZWIFT przez bluetotha przez apke BLE android jako most i w grze na komputerze jest aktywne połączenie BT ale nie znajduje mi trenażera, cały czas szuka i szuka. Sprawdzałem na 2 komputerach (komputer windows 7, lapek 8.1.).

Ma ktoś jakieś porady co moze być problemem? (zapore wyłączyłem) nie mam niestety dongla ant+ bo chciałem zamówic antene tacxa razem z trenażerem a chciałbym jakoś to teraz w ZWIFT podłączyć przez to BT zanim doślą albo dokupie dongla.....

P.S.

Wielkie dzięki za info o kodzie i promocji na ten model.

#1308 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów

Napisano 07 grudzień 2017 - 21:27

Skoro wszyscy dostali swoje fanty to teraz powiedźcie czy macie podobny "problem:"

Mechanizm oporowy w pozycji 3 - śruba skręcona na minimum a koło nie dotyka rolki.
Machanizm oporowy w pozycji 2 - śruba rozkręcona na maksimum, a docisk ciut za duży - ledwo mieści się w widełkach przy kalibracji.

Po ustawieniu mechanizmu oporowego na 2 ząbku na ramie i 1 na pokrywce śruba regulacyjna jest w miarę na środku i można ustawić wskaźnik kalibracji w środku zielonego pola.
Szosa, trenażerowa, czerwona opona Vitorii 23C.

Macie podobnie ?

Nie pamiętam jak miałem ustawione w Bushido, ale nie kojarze żebym miał takie problemy.

geniusSma_qxerxqs.jpg

P.S

Odczucia realizmu jazdy Bushido vs Genius - inny świat :)

• micro18 lubi to
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#1309 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 886 postów
  • SkądOstrów Wlkp.

Napisano 07 grudzień 2017 - 22:56

Witam wszystkich.

Od kilku miesięcy czytam, oglądam i studiuje temat trenażerów rowerowych. Niestety, ale w dniu dzisiejszym nastał moment w którym faktycznie muszę podjąć decyzje. Mój stary, głośny, zniszczony już ponad 10 letni Tacx Satori został prze zemnie zajechany na amen.

Od dawna już chciałem spróbować treningów z pomiarem mocy, także na pewno jest to wysoki priorytet przy wyborze nowego trenażera.

Oczekiwania:

- pomiar mocy - treningi z pomiarem mocy wydają się dużo bardziej efektywne. Obecnie korzystam z pulsometru, a jak wiadomo, przy mocnych i krótkich interwałach nie sprawdza się on w ogóle.

- Korzystanie z aplikacji typu Trainer road i podobne, realizowanie określonych planów treningowych.

- Regulacja oporu automatyczna, lub z poziomu telefonu (mam dosyć tej głupiej wajchy z linką).

Czego raczej nie potrzebuje:

- ZWIFT - jest zbędny, raczej wole słuchać muzyki, i spełniać plan treningowy. Jak pogoda pozwala to wole wtedy wyjechać ze znajomymi.
- Cisza, nie jest to dla mnie priorytet (zazwyczaj i tak słucham muzyki na słuchawkach).

Budżet:

- 1500 zł, ewentualnie max 2000 zł jeśli faktycznie warto dopłacić.

Jakie opcje wpadły mi w oko:

- Elite Qubo Digital Smart B+

- Elite Rampa

- Tacx Vortex Smart

Jestem otwarty na wasze propozycje. Niestety jak to w obecnym świecie bywa, mamy taki wybór, że marnujemy bardzo dużo czasu na podjęcie tego właściwego. Kiedyś człowiek brał to co było, i się cieszył, że w ogóle ma. Teraz przy wyborze każdego ustrojstwa najpierw spędzam kilka godzin przeszukując internet ...

Help me obi-wan you're my only hope.

#1310 grzeko

grzeko
  • Użytkownik
  • 66 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 grudzień 2017 - 23:50

Ja mojego jeszcze nie odpalałem. Może jutro się uda. Czy żeby zacząć potrzebuje jakiegoś płatnego oprogramowania ? Nie doszedł jeszcze odbiornik ant+. Rozumiem ze przez Bluetooth da się ? Połączyć z kompem ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#1311 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów

Napisano 08 grudzień 2017 - 00:12

papierek z pudełka http://tacx.com/supp...6_pl-PL_v01.pdf

To jest Forum Fanatyków
marvelo

#1312 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów

Napisano 08 grudzień 2017 - 00:12

papierek z pudełka http://tacx.com/supp...6_pl-PL_v01.pdf

To jest Forum Fanatyków
marvelo

#1313 grzeko

grzeko
  • Użytkownik
  • 66 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 grudzień 2017 - 00:18

W sam raz lektura do poduchy - dzięki :-)

#1314 micro18

micro18
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 08 grudzień 2017 - 05:18

@Chikushou
Tacx Genius z obowiązującym kodem promocyjnym. Wychodzi kolo 1.8k z darmową przesyłka . Myślę że dobry deal.

#1315 szogo

szogo
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08 grudzień 2017 - 05:39

Z apką na telefonie przez BT nie ma problemu się połączyć. Sprawdziłem na niej oprogramowanie i zrobiłem aktualizacje do najnowszego.

Problem jest z połączeniem BT do ZWIFT.

Tak jak opisywałem wyżej, żeby połączyć się z komputerem przez BT trzeba aplikacje Android Zwift Mobile Linke BLE która jest mostem między trenażerem a komputerem.

Na komputerze w ZWIFT jest połączenie BT między trenażerem-telefonem a komputerem ale nie odnajduje urządzenia (trenażera) w zakładce search i tutaj mam problem. 

#1316 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów

Napisano 08 grudzień 2017 - 07:20

Co prawda nie jest to standardowy sposób łączenia wspierany przez producenta, ale 

https://support.zwif...uetooth-LE-BLE-i https://support.zwift.com/hc/en-us/articles/204865785-Zwift-Mobile-Link-app-only-shows-SNEAK-A-PEEK-?section=201145295

Podstawa to telefon i laptop muszą mieć adres IP z tej samej sieci. Włącz try samolot żeby upewnić się że transmisja nie leci przez sieć GSM.

To jest Forum Fanatyków
marvelo

#1317 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 886 postów
  • SkądOstrów Wlkp.

Napisano 08 grudzień 2017 - 07:45

Jak długo szła do was paczka ze sprzętem?

#1318 szogo

szogo
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08 grudzień 2017 - 07:52

Co prawda nie jest to standardowy sposób łączenia wspierany przez producenta, ale 

https://support.zwif...uetooth-LE-BLE-i https://support.zwift.com/hc/en-us/articles/204865785-Zwift-Mobile-Link-app-only-shows-SNEAK-A-PEEK-?section=201145295

Podstawa to telefon i laptop muszą mieć adres IP z tej samej sieci. Włącz try samolot żeby upewnić się że transmisja nie leci przez sieć GSM.

Dokładnie tak robiłem.

Mam połączenie telefonu z komputerem "miga" mi ikona BT na komputerze w zakładce Paired Devices czyli jest połączenie. Następnie daje Search Controler Trainer i tutaj jest problem gdyż mi nic nie znajduje.

@Chikushou - Wysłali w poniedziałek, dostałem w czwartek.

#1319 grzeko

grzeko
  • Użytkownik
  • 66 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 grudzień 2017 - 08:02

Jak długo szła do was paczka ze sprzętem?

4 dni.

#1320 grzeko

grzeko
  • Użytkownik
  • 66 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 grudzień 2017 - 08:03

Skoro wszyscy dostali swoje fanty to teraz powiedźcie czy macie podobny "problem:"

Mechanizm oporowy w pozycji 3 - śruba skręcona na minimum a koło nie dotyka rolki.
Machanizm oporowy w pozycji 2 - śruba rozkręcona na maksimum, a docisk ciut za duży - ledwo mieści się w widełkach przy kalibracji.

Po ustawieniu mechanizmu oporowego na 2 ząbku na ramie i 1 na pokrywce śruba regulacyjna jest w miarę na środku i można ustawić wskaźnik kalibracji w środku zielonego pola.
Szosa, trenażerowa, czerwona opona Vitorii 23C.

Macie podobnie ?

Nie pamiętam jak miałem ustawione w Bushido, ale nie kojarze żebym miał takie problemy.

geniusSma_qxerxqs.jpg

P.S

Odczucia realizmu jazdy Bushido vs Genius - inny świat :)

Mógłbyś pokusić się o małe porównanie Genius vs Bushido ?

Dodaj odpowiedź