Dobra , sam Bushido( bez pomiaru mocy)..... nie nadaje się do użytkowania.
Pytanie- zestaw Bushido + rzeczywisty Pomiar Mocy zastosowanie
- Powerpeaks
-Virtual Rides ( Tacx Training)
-Zwift
czy tutaj te różnice między nim a innymi są też tak wyczuwalne ?
Jeśli program ma sterować trenażerem to:
Problem nawet nie tyle, że wskazuje źle moc, co moc hamowania jest zła. Czyli oprogramowanie żąda wygenerowania mocy np. 200W (pod tą "górkę" masz podjechać i przy zadanej prędkości np. taka moc jest wymagana), to trenażer ustawi "swoje" 200W, a to zaniżenie Bushido sięga 30% i... Bushido sobie ustawi opór na poziomie ok. 200W + 30% = 260W (ale wg pomiaru Bushido będzie to te 2 stówy...).
I jak sądzisz, jaki będziesz miał efekt?
Mała oprawka, niedokładność raczej nie procentowa, ale te 30W można dodać na stałe... Choć nie jestem pewny czy jednak nie procentowa, już nie pamiętam.
Jak sobie radziłem w programach typu Powerpeaks i trybie ERG? Ustawiałem mniejszą moc żądaną i tyle. Po uwzględnieniu wampiryzmu bushido wychodziło mniej więcej tyle, co być powinno. Później Kamil dodał dopasowanie mocy i jakoś to działało bez konieczności ustawień. Jazdy "wirtualne" z przesuwającą się drogą nigdy mnie nie wciągnęły (nuda...) więc domyślam się, że po prostu będzie o te 3 dychy watów ciężej na podjeździe i tyle. W Zwift podobnie: W/kg pójdą w dół w stosunku do realnych. Możesz kręcić w kategoriach niższych jak jesteś na granicy 🤣