Wcześniej w opcjach musisz tylko autoryzować połączenie GC ze Stravą (tools>options>passwords>strava -> authorise).
Trenażer z "wirtualem"
Napisano 12 luty 2017 - 18:45
Mam jeszcze pytanie.
Często zdarza mi się w Golden Cheetah podczas jazdy ,że wykresy po pewnym czasie są poziome czyli jakby trenażer zerwał połączenie z programem. (wykres pulsometru działa cały czas)
Czy gdy trenażer zerwie na ułamek sekundy połączenie to nie połączy się z powrotem? Czy Wam się tak zdarza?
Ciężko podczas treningu schodzić z roweru i włączać wszystko od nowa.
(Co prawda jak na razie sugeruję pulsem ale jednak chciałbym mieć wszystkie dane)
Dodam ,że czasami dzieje się tak po paru minutach a czasami nawet po godzinie.
Napisano 22 luty 2017 - 18:58
Mam troszkę z innej beczki pytanie nie techniczne. W trakcie jazdy na trenażerze zauważyłem dziwny wykres tętna.
Na szosie w sezonie jeździ się różnym tempem i tego nie widać. Na trenażerze ostatnio mam 15 minutowe odcinki z identyczną kadencją i takim samym obciążeniem. Natomiast tętno dochodzi mi do około 145 a później spada o 3 - 5 uderzeń/min za jakiś czas z powrotem rośnie i jest normalnie. Wspomnę że próg mam na około 150. Czy to normalne czy lepiej iść na badania?
Napisano 01 marzec 2017 - 20:16
Witam
Mam pytanie. Kupiłem opone elite coperton do trenazera tacxa i rolka trenazera została oklejona białą gumą. Czy to jest normalne działanie opony czy coś jest nie tak. Pytam bo do tej pory używałem opny tacxa i ona nie zostawiala śladu na rolce trenazera
Napisano 01 marzec 2017 - 21:33
Prawdopodobnie za małe ciśnienie w oponie, bo do rolki powinna przylegać tylko ta twarda, czerwona część opony.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 06 marzec 2017 - 15:11
Witam Wszystkich
Ostatnio trenując z Tacx Flow Smart i Zwift zauważyłem że kadencja jaka odczytuje aplikacja jest dużo za niska 30-35%
Pytanie czy to przypadłość Zwift czy moze trenażer nawala...
Drugi problem to że jadąc np w regeneracji program podaje mi 115 W i rytm 110 RPM i nijak nie moge wyciągnąć tych parametrów tzn dopasowanie mocy i kadencji jest niemozliwe... jadąc na najlżejszym przełożeniu mam wymaganą moc ale kadencja 70 jak przyśpiesze do wymaganych 110 RPM to moc idzie na 130W w czym problem
Mam czujniki Garmina i kadencji może jest możliwość połączenia ich ze Zwiftem a z Tacxa tylko moc i w druga stronę sterowanie obciążeniem?
Napisano 06 marzec 2017 - 15:17
Problem w krzywej mocy trenażera - po prostu przy danej prędkości jest minimalna możliwa do osiągnięcia moc, która pewnie jest powyżej 115 W - prawdopodobnie musiałbyś zredukować bieg. Nawet przy oporze elektromagnesu na zero, w środku masz też magnesy neodymowe które dają proporcjonalny do prędkości opór.
Jeśi chodzi o kadencję z garmina - jak najbardziej powinno dać się tak sparować; w Zwifcie powinieneś widzieć 2 czujniki kadencji. Generalnie kadencja z Tacxa nie ma za bardzo sensu; jeśli tylko możesz używaj czegoś, co naprawdę ją mierzy, a nie jak trenażer - estymuje.
- Buquiet lubi to
Napisano 11 marzec 2017 - 18:06
Panowie szybkie pytanie bo nie jestem pewien:
Żeby podłączyć TACX BUSHIDO SMART T2780 do Zwifta i TrainerRoad potrzebuje tylko Dongla USB ANT+ czy muszę jeszcze zakupić to https://tacx.com/pro.../upgrade-smart/ ?
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 04 czerwiec 2017 - 19:40
Witajcie, mam takie pytanie. Chciałbym zakupić trenażer z virtualem ELITE RAMPA, ale wyczytałem w opisie, że jest on kompatybilny z kasetami 9/10/11 rzędowymi. Mam starego Krossa z kasetą 8-rzędową Shimano Alivio CS-HG51. Czy taki trenażer naprawdę jest kompatybilny tylko z kasetami o konkretnej ilości rzędów? Wydawało mi się, że to dotyczy tylko trenażerów na które zakłada się kasetę, a nie takich gdzie opór stanowi rolka dociśnięta do koła. A może to tylko błąd w opisie sprzedawców? Jak to jest w rzeczywistości?
Napisano 04 czerwiec 2017 - 22:00
Napisano 09 czerwiec 2017 - 09:10
Panowie, wątek jest długi i wiele opinii przez lata - ale jak to wygląda obecnie. Mając do wyboru ELITE, TACX i BKOOL co lepiej wybrać?
Wymogi: sterowanie obciążeniem od strony softu/aplikacji, eksport na Strava, możliwość rysowania/wgrania własnych tras z Google Maps/GPS, kompatybilność z różnymi VR. Trenażery bezpośrednie (bez koła) odpadają ze względu na cenę.
Będę wdzięczny za zebranie obecnej wiedzy i opinii.
Napisano 09 czerwiec 2017 - 09:21
Panowie, wątek jest długi i wiele opinii przez lata - ale jak to wygląda obecnie. Mając do wyboru ELITE, TACX i BKOOL co lepiej wybrać?
Wymogi: sterowanie obciążeniem od strony softu/aplikacji, eksport na Strava, możliwość rysowania/wgrania własnych tras z Google Maps/GPS, kompatybilność z różnymi VR. Trenażery bezpośrednie (bez koła) odpadają ze względu na cenę.
Będę wdzięczny za zebranie obecnej wiedzy i opinii.
Wystarczy przeczytać parę ostatnich stron.
- Prozor lubi to