9 czerwiec 2012 - Nowy Wiśnicz - Galicja Road Maraton
Posted 03 June 2012 - 14:25
Posted 03 June 2012 - 16:21
Posted 03 June 2012 - 16:36
Posted 03 June 2012 - 19:45
Posted 03 June 2012 - 20:59
Posted 03 June 2012 - 21:04
Posted 04 June 2012 - 08:05
a to dziękuję,to dla mnie juz dużo lepiej brzmi :mrgreen:Szamanviking- specjalnie dla Ciebie aktualizacja pogodowa wg tej po Wiadomościach TVP1-w sobotę ma być załamanie po ładnym i ciepłym piatku, i w sobotę raczej chłodno 18 i słońce z deszczową chmurką- jak tu wierzyć prognozą długoterminowym, do których w sumie należy i ta na sobotę. :-/
#108 Gosc_Spalacz_*
Posted 04 June 2012 - 08:36
Posted 04 June 2012 - 13:49
Gdy to nie wyjdzie zostaniemy przy 10 osobowych.
Niezależnie od tego wyjazd z Nowego Wisnicza będzie zabezpieczony oraz wyjazd w Żegocinie, jak chodzi o Policję.
Meldunek w tej sprawie przekażemy w piątek 8 czerwca.
Wszystkie aktualności szukajcie na naszej stronie www.galicjaroadmaraton.pl
Przypominam że wpłaty w regularnej cenie przyjmujemy do 5 czerwca.
Zapraszamy!!!
Posted 04 June 2012 - 17:49
- trasa jest bardzo trudna. Podjazdy (z wyjątkiem pierwszego i dwóch ostatnich) są krótkie i strome, każdemu wejdą w nogi. Podjazdy w Starym Rybiu (?) i Wojakowej faktycznie najtrudniejsze na trasie, z racji długości.
- jest dużo niebezpiecznych zjazdów. wąskie drogi, ciasne zakręty, żwirek. Jeżeli doda się do tego otwarty ruch uliczny, ściganie i ewentualny deszcz, o kraksę nietrudno.
- gdyby nie track GPS pewnie nieraz byśmy pobłądzili - trasa często odbija w małe boczne drogi
- piękne widoki, asfalt niezły (z wyjątkiem kilku miejsc ale da się wytrzymać)
Ogólnie to z racji małych grup startowych i selektywnej trasy, podejrzewam że większość będę jechał samotnie ; )
Posted 04 June 2012 - 21:38
Co do niebezpiecznych zjazdów.Na pewno będzie trzeba byc uważnym.W tych miejscach będą wykrzykniki i/lub będzie ktoś ostrzegał słownie.
Oczywiście mokra nawierzchnia potęguje trudności.
Drugi podjazd w porównaniu z tym z tracka jest zmieniony, tzn, zaczyna sie o kilometr dalej w Woli Wieruszyckiej- jest krótszy i stromszy od poprzedniego, ale wylatujemy w tym samym miejscu, zjeżdżając niebezpiecznym, wąskim zjazdem w Wieruszycach z wiecznym tam żwirkiem. POstaramy sie to pousuwać,ale czy to nie nasiesie się ponownie, nie gwarantujemy.Podobna sytuacja jest przy zjeździe z Wojakowej oraz do mostu w Kamionnej od strony Nowego Rybia.
Polecam przesledzić te miejsca zgodnie z zakładką "Trasa" na naszej stronie.
Do tych niebezpiecznych miejsc dodałbym niedaleko od startu pierwszy zjazd w w miejscowości Nieszkowice Wielkie (jest tam znak-stromy zjazd) i są tam dwa zakręty, drugi z nich w lewo (90 stopni) jest źle wyprofilowany i często leżą kamyczki.
Trasa obstawiona będzie w kluczowych miejscach przez OSP w 90%, reszta wolontariusze, oczywiście oznakowana, więc błądzeniem bym się nie martwił. Co do Policji to odsyłam do mojego powyższego postu.
Posted 04 June 2012 - 21:46
Posted 04 June 2012 - 21:47
Do tych niebezpiecznych miejsc dodałbym niedaleko od startu pierwszy zjazd w w miejscowości Nieszkowice Wielkie (jest tam znak-stromy zjazd) i są tam dwa zakręty, drugi z nich w lewo (90 stopni) jest źle wyprofilowany i często leżą kamyczki.
Potwierdzam ;> Wylądowałem tam w pokrzywach po zepchnięciu przez samochód na krawędź drogi
Posted 04 June 2012 - 22:04
Posted 04 June 2012 - 22:45
Takich głosów potrzebujemy.
POzdrawiam i do zobaczenia w sobotę.
#116 Gosc_Jelitek_*
Posted 04 June 2012 - 23:37
Jelitek biorąc pod uwage że Mistrzostwa Lekarzy mogą byc po raz ostatni, a Galicja ma nadzieję pojawi sie jeszcze nie raz, to prędzej czy później zawitasz u nas. Tak czy tak szkoda. :-/ Powodzenienia wszakże na lekarskim championacie.Pozdrawiam
Dzięki wielkie, bardzo bardzo żałuję że terminy się nakładają :-(
Posted 05 June 2012 - 09:55
Tak było jak napisał Bradi - potwierdzam a nawet gorzej :-)
Bradi nie napisał jeszcze o psie, duuuuużym i groźniej szczekającym zaraz przy drugim lub trzecim podjeździe, zjadłby nas i nawet byście nie wiedzieli. :-)
Pozdrawiam
Posted 05 June 2012 - 13:46
Posted 05 June 2012 - 14:33
powtarzam:Trasa obstawiona będzie w kluczowych miejscach przez OSP w 90%, reszta wolontariusze".
A propos oznakowania: strzałka bedzie informować o danym skręcie, a po nim będzie jeszcze powtorzenie potwierdzajace prawidłowo wybrana drogę. Tak wiec spokojnie.
A co do psów, o których wiemy że sa będziemy starli sie uczulic właścicieli-ale tu nic nie obiecujemy.
Posted 05 June 2012 - 15:58
A Ty chyba nie będziesz brał odpowiedzialności za psy, które są wszędzie. Dobrze, że ten pies był na podjeździe a nie na zjeździe. Są psy, które nie dają za wygraną i gonią cały czas do upadłego. Kiedy byłem ostatnio w Wiśle pies biegł za mną całą trasę 15 km bo tam był podjazd i nie miałem mu jak uciec. :-) Dopiero za Zameczkiem mu uciekłem.
Jeśli ten wyścig ma taką formułę jaką ma to nie ma za bardzo się czego obawiać, trzeba uważać na niektórych zjazdach, reszta jest przecież w super nowych asfaltach.
Tyle podjazdów zebrać w "kupę" to też nie lada zadanie. Myślę, że do momentów niebezpiecznych zjazdów będę już jechał sam :-) i walczył z czasem, który zrobiłem podczas objazdu
Pozdrawiam