9 czerwiec 2012 - Nowy Wiśnicz - Galicja Road Maraton
Napisano 07 czerwiec 2012 - 21:59
Ja miałem na całości 28 z kawałkiem - badanie punktów, pomiary, zatrzymywanie, zdjęcia i inne spowalniające przygody związane z przygotowaniem trasy.
Podjazdy są sztywne i wymagające sporego wkładu mocy. Zjazdy zaś wymagają nieustannej koncentracji gdyż są kręte i niejednokrotnie wąskie.
To walory trasy, którą ciężko nazwać miłą i przyjemną z punktu widzenia wysiłku.
Za to widoki - bezcenne.
I niespodzianka: z Lipnicy Murowanej w sobotę o 7:00 startują balony więc będziemy mieć prawdopodobnie nad głowami dodatkowe atrakcje
ZAPRASZAMY !!!
Napisano 07 czerwiec 2012 - 23:20
Piotr92 - można wpłacić w sobotę z tym że wg. regulaminu kwota to 80zł.
mlodymisiu886 - tak, przyjeżdżasz i delektujesz się odebranym pakietem startowym oraz trasą podczas jazdy.
Do wszystkich czytających forum: Trasa jest już oznakowana w 90 % tzn, od skrzyżowania na drodze głównej w Wiśniczu - kierunek na Olchawę, do 9km przed metą za Lipnicą Murowaną.
Trasa przejazdu - seledynowe strzałki
Niebezpieczne miejsca - Pomarańczowe wykrzykniki
Miejsca bufetów - opisane wcześniej - Zbydniów 100m przed bufetem
Rajbrot - 1km przed bufetem.
Pozdrawiam.
Co dokładniej zawiera ten pakiet startowy? Żebym wiedział co muszę swojego zabrać
Napisano 07 czerwiec 2012 - 23:25
Co dokładniej zawiera ten pakiet startowy? Żebym wiedział co muszę swojego zabrać
Zwykle numery startowe i kupę reklam :mrgreen: O resztę musisz zadbać sam.
Napisano 08 czerwiec 2012 - 08:08
Napisano 08 czerwiec 2012 - 08:39
- izotonik do rozpuszczenia - 1szt.
- puszka napoju regeneracyjnego - 1szt.
- batony energetyczne musli - 2szt.
- bidon na odżywki (nie rowerowy) - 1szt.
- mapa Powiatu Bocheńskiego wraz ze szlakami i informacją turystyczną - 1szt.
- 1 folder reklamowy
- figurka pamiątkowa
- numer startowy
- pocztówka pamiątkowa
Więcej spamu -BRAK !!!
Napisano 08 czerwiec 2012 - 09:09
Napisano 08 czerwiec 2012 - 11:29
Jest tego na prawdę sporo i nie powinniście narzekać nawet będąc baaaaaardzo zmęczonymi.
Postaramy się by każdy mógł się podelektować specjałami na wzmocnienie
Napisano 08 czerwiec 2012 - 12:00
Napisano 08 czerwiec 2012 - 12:27
Barol, tomog1, jaką pogodę zamówiliście? Bo na carbonach mam cholernie słabe hamowanie w deszczu i nie wiem na które koła się zdecydować ;P
Napisano 08 czerwiec 2012 - 14:14
Skąd taka informacja?...chcą puścić już dwie grupy.
Napisano 08 czerwiec 2012 - 21:40
Ustalone zostało, ze wyjściowo będą 15 osobowe grupy startowe, wypuszczane co 2 minuty.
Rano z otwarciem biura będą wywieszone listy.
Teraz przyporzadkowywujemy Was do grup, uwzględniajac kto wpłacił a więc z dużym prawdopodobieństwem stawi sie jutro na start.
Ustalamy wg kategori wiekowych. Najpierw K1, K2, E, D, H, C, B, A.
To juz wiem że pierwsza grupa będzie łączona z K1, K2, E i będzie liczyc 14 osób.
Gdy ustalona grupa ma 15, a jutro ktoś sie nie stawi wtedy grupa będzie mniejsza o taka liczbę.
W biurze dostaniecie numery dziś przyporzadkowywane do każdego z Was.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
Napisano 08 czerwiec 2012 - 22:13
Gdy ktoś sie nie stawi na start swojej grupy, np spózni ma liczony czas od momentu jej startu, a startuje w innej po uzgodnieniu z sędzią.
Liczebność grup może ulec zmniejszeniu np gdy dana kategoria zakończy się na 10 osobach.
Gdy zakończy sie na 9 lub mniej, wtedy dorzucani sa kolejni z kategori nastepnej tak by uformować grupę 15 osobową.
#153 Gosc_Spalacz_*
Napisano 09 czerwiec 2012 - 07:00
Napisano 09 czerwiec 2012 - 08:52
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Napisano 09 czerwiec 2012 - 15:54
Wszystko dopięte na ostatni guzik, start o czasie, organizatorzy na miejscu i gotowi do udzielania wskazówek. Na trasie skrzyżowania zabezpieczone przez Policję i Straż, i to nie tylko dla pierwszej grupy. Oprócz tego wolontariusze ostrzegający przed niebezpieczeństwami, a nawet trochę kibiców! Oznakowanie trasy ekstra zrobione, pakiet startowy (dzięki sponsorowi Activlab) lepszy niż na innych imprezach, miejsce startu/mety, czyli stadion, przestronne i nieźle zaopatrzone w jedzenie. Nie wiem jak tam w bufetach bo się nie zatrzymywałem, ale też pewnie okej. Oprócz tego milion fotografów, kamera, karetka pogotowia. Jadąc nie widziałem żadnej kraksy, więc miejmy nadzieję że żadnych większych wypadków nie było.
Jeżeli w przyszłym roku uda się zrobić start wspólny to może wyrosnąć impreza konkurująca z Pętlą, bo trudność trasy jest porównywalna (tzn w tym roku, kiedy nie ma Koczego Zamku ;p ). Dzięki i pozdro!
Napisano 09 czerwiec 2012 - 17:03
Napisano 09 czerwiec 2012 - 17:40
Trasa oznaczona ŚWIETNIE, praktycznie ani razu człowiek nie zastanawiał się czy dobrze pojechał. Pakiet startowy dość bogaty, aczkolwiek idealnie byłoby aby w torebce znalazła się mapa okolicy po której jechaliśmy. Fajnie byłoby móc wrócić.
Co do trudności samej trasy to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony - wymagająca, każdy kolejny podjazd wydawał się coraz dłuższy i stromszy. Meta na zamku i ostatnie 12% genialne.
Suto zastawione stoły po wyścigu były napewno dla każdego kolarza fajną sprawą. Nikt nie oszczędzał na posiłkach, napojach, słodyczach. Tak trzymać !
Nic tylko za rok powtórzyć ze startem wspólnym i mamy świetną imprezę niedaleko Krakowa, gdzie mieszkam.
pozdrawiam
Napisano 09 czerwiec 2012 - 18:12
Pakiet startowy chyba przewyższył nasze oczekiwania. Wrócę tu na pewno za rok.
Tak się po wyścigu rozkoszowałem jedzeniem, że zgubiłem czarną czapeczkę NIKE, taką do biegania. Gdyby Ktoś znalazł, czeka nagroda :-)
Pozdrawiam
Napisano 09 czerwiec 2012 - 18:25
Napisano 09 czerwiec 2012 - 19:10