Kolarska dieta
Napisano 15 styczeń 2012 - 20:17
Węglowodany złożone-ryż,kasza,makaron,żytni chleb pełnoziarnisty
WW proste-miód,owoce i ich przetwory
Białko-mięso drobiowe,ryby,twaróg,dziczyzna ( ;-) )
Tłuszcz-oliwa z oliwek,ryby,olej rzepakowy,orzechy,słonecznik
Pozdro
Napisano 15 styczeń 2012 - 22:39
A do tej listy w poprzednim poście zapomniałem dodać jajka.
Pozdro
Napisano 16 styczeń 2012 - 09:56
Nie ma czegoś takiego jak ''większe znaczenie'' danego składnika. Najważniejsze, aby w dobrze zbilansowanej diecie był prawidłowy stosunek zarówno węgli, białka jak i tłuszczu. Białko jest równie ważne jak węgle i tłuszcz. Jeśli zabraknie (oczywiście nie całkowicie, tylko będzie go za mało w diecie) któregoś z tych trzech kluczowych składników, to dojdzie do zaburzenia prawidłowego odżywiania, czego efektem będzie spadek siły/wagi/prawidłowego poziomu danej substancji we krwi itd. itp. ...a to ci się nie pomyliło coś ??chyba wegle mają większe znaczenie a nie białko, chyba że chcesz jak pudzian wyglądać za dawnych lat
Napisano 16 styczeń 2012 - 13:56
albo coś w stylu "Lance miał zawartość tłuszczu 12 % i był uważany za szczupłego ale po co ma wozić ze sobą dodatkowe kilka kg tłuszczu ..więc zszedł do 7% :P"*
*"cytaty" z pamięci oddające sedno mniej lub bardziej
Napisano 16 styczeń 2012 - 17:54
Napisano 16 styczeń 2012 - 19:41
...Chyba najlepsza opcja to 10 g w bidonie i popijanie podczas treningu : )
A która firma ma bcaa w proszku w przyjemnym smaku ?
I jeszcze przy okazji jedno pytanie. Zamierzam zrobić sobie badania krwi oczywiście podstawowe plus.....no właśnie co ?
Napisano 16 styczeń 2012 - 20:04
jesli ktos chetny to zostalo mnie tam ze dwa worki kilogramowe najczystrzego z mozliowych jakie jest , bez zadnych dodatkow , typu aspartam .. itp , zamienie za cos chetnie ;-) w kazdym badz razie nie polecam tego brac nikomu .
Napisano 16 styczeń 2012 - 20:11
Napisano 16 styczeń 2012 - 20:13
Napisano 16 styczeń 2012 - 20:30
szamanviking, a bcaa jak dozujesz ?
szamanviking nie jestem, ale bcaa sypiesz 1g/10 kg masy ciała.
A która firma ma bcaa w proszku w przyjemnym smaku ?
Prawda jest taka, że żadne porządne bcaa w prochu nie będzie dobre, bo to znaczy, że masz tam dosypki cukru, słodzików i innego dziadostwa.
Opcje na koszmarny smak są dwie:
a)bcaa w tabsach, ale takie są tylko 2-1-1
mieszanie z sokiem, ja mieszam z pomarańczowym sokiem 100% i jest bajka, smaku prochu nic nie czuć. Osobiście wsypuje proch bezpośrednio do ust i popijam sokiem, osad, który zostaje na bidonie/szejkerze przy rozpuszczaniu to cenne aminokwasy! ;-)
w kazdym badz razie nie polecam tego brac nikomu .
Dlaczego?
A to, że jest najczystsze z możliwych to ciekawa teoria, zrób zdjęcia aminogramu to zobaczymy :-D
Pozdrawiam