Kolarska dieta
#822
Posted 14 May 2013 - 18:03
Z tego miksu kojarzę żeń- szeń, wiem, że mocno pobudza(może nie ten apteczny w suplementach, ale regionalny z Azji), więcej się nie wypowiem, nie potrzebowałem, nie używałem.
#823
#824
Posted 04 February 2015 - 11:42
Od jakiegoś czasu w markecie Dino zacząłem sobie do pracy kupować Tuńczyka w sosie pomidorowym w puszce. Nie mowie juz o cenie bo ta mała nie jest. Ale w pracy sporo u mnie kobiet, które są na różnych dietach i niby się odżywiają zdrowo. Bardzo stanowczo twierdzą ze tuńczyk jest jedną z najgorszych ryb, że dużo w nim jakiś wirusów, chemikaliów lub innego robactwa. Twierdzą że już lepsze szprotki, paprykarz bądź makrela bo tuńczyk jest zły.
Ktoś coś słyszał ? Czy to tylko gadanie bez pokrycia ?
Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
#825
Posted 04 February 2015 - 11:50
- kris91 likes this
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
#826
Posted 04 February 2015 - 12:26
http://www.sfd.pl/Rt...ty-t394922.html
https://prawdaxlxpl..../rtec-w-rybach/
Reasumując, przyjmując masę ciała 70kg, możesz maksymalnie spożyć 12,5kg tuńczyka od Lisnera w ciągu tygodnia, a np. Rio Mare - 4,32kg. Choć już tych najgorszych w tej materii producentów - tylko kilogram. Ale w sumie pierwsze słyszę o tych producentach z dołu listy, tak że nie ma się co martwić
Ale na koniec, tak, coby zasiać trochę strachu: http://pl.wikipedia....roba_z_Minamaty
- kris91 likes this
#828
Posted 04 February 2015 - 14:25
I ogólnie z puszki jakakolwiek ryba to już jest dużo gorzej niż mrożona czy świeża. Można to zjeść raz na jakiś czas ale zdecydowanie nie polecam na codzienne żywienie się tym ;-)
- kris91 likes this
BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava
#830
Posted 04 February 2015 - 19:40
Generalnie tylko to że są w puszce jest jedną z wad, ale to nie tylko zarzut pod ryby Sam niestety jestem zmuszony jeść ryby z puszki (alergia na świeże ryby i owoce morza). Najważniejsze chyba to czym są zalane, czyli żeby olej był świeży, a jeszcze lepiej żeby była to oliwa z oliwek.
#831
Posted 04 February 2015 - 19:40
Generalnie tylko to że są w puszce jest jedną z wad, ale to nie tylko zarzut pod ryby Sam niestety jestem zmuszony jeść ryby z puszki (alergia na świeże ryby i owoce morza). Najważniejsze chyba to czym są zalane, czyli żeby olej był świeży, a jeszcze lepiej żeby była to oliwa z oliwek.
#832
Posted 05 February 2015 - 09:43
Hej. Chciałbym zapytać znawców diet, rybaków tudzież innych rybozjadaczy.
Od jakiegoś czasu w markecie Dino zacząłem sobie do pracy kupować Tuńczyka w sosie pomidorowym w puszce. Nie mowie juz o cenie bo ta mała nie jest. Ale w pracy sporo u mnie kobiet, które są na różnych dietach i niby się odżywiają zdrowo. Bardzo stanowczo twierdzą ze tuńczyk jest jedną z najgorszych ryb, że dużo w nim jakiś wirusów, chemikaliów lub innego robactwa. Twierdzą że już lepsze szprotki, paprykarz bądź makrela bo tuńczyk jest zły.
Ktoś coś słyszał ? Czy to tylko gadanie bez pokrycia ?
co do tuńczyka, odsyłam do art.
http://potreningu.pl...e-zrodlo-bialka
a jeżeli już ryba z puszki, to najlepszym wyborem jest "w sosie własnym"
#833
Posted 10 February 2015 - 22:14
Tuńczyka maks puszka na tydzień więcej nie ponieważ zbyt dużo rtęci ta ryba kumuluje.
Z ryb polecam dosyć tanią a dobrą makrelę wędzoną( białko, i zdrowe tłuszcze w tym dużo omega 3), tak z 3 razy w tygodniu można zjeść 100-150gr.Do tego szprotki też źródło białka, i tłuszczy zwłaszcza omega 3 i dosyć tanie.Jeśli chodzi o miarę tanie ,a dobre rybki skonsumować można również śledzie i karpia.
Z droższych ryb wiadomo łosoś.
Trzymać się z dała zwłaszcza od tych najtańszych ryb typu PANGA!!!!
#834
Posted 12 March 2015 - 22:21
Chciałbym zaprosić was do przeczytania bardzo ciekawego artykułu na temat odżywania w Kolarstwie, link:
https://centrumsport...two-odzywianie/
Znajdziecie tu wszystkie informacje, wyliczenia, które wskażą Wam odpowiednia drogę do prawidłowego odżywiania w tym cudownym sporcie jakim jest Kolarstwo :-D :-D :-D