Skocz do zawartości


Zdjęcie

Kolarska dieta


833 odpowiedzi w tym temacie

#821 Gosc_żelazny_*

Gosc_żelazny_*
  • Gość

Napisano 14 maj 2013 - 12:24

Czy ktoś z was miał do czynienia z poniższym preparatem lub poszczególnym składnikiem?
http://www.sportacad...opic,326.0.html

#822 localhost

localhost
  • Użytkownik
  • 368 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 14 maj 2013 - 18:03

Odpuściłbym temat... Zbyt tajemnicza mieszanka, domyślam się, że bez badań i profesjonalnej produkcji. Szkoda zdrowia.

Z tego miksu kojarzę żeń- szeń, wiem, że mocno pobudza(może nie ten apteczny w suplementach, ale regionalny z Azji), więcej się nie wypowiem, nie potrzebowałem, nie używałem.

#823 drakon

drakon
  • Użytkownik
  • 50 postów
  • SkądParczew

Napisano 27 maj 2014 - 23:43

Polecam te małe opracowanko w formie już profesjonalnej i naukowej.



#824 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 04 luty 2015 - 11:42

Hej. Chciałbym zapytać znawców diet, rybaków tudzież innych rybozjadaczy.

Od jakiegoś czasu w markecie Dino zacząłem sobie do pracy kupować Tuńczyka w sosie pomidorowym w puszce. Nie mowie juz o cenie bo ta mała nie jest. Ale w pracy sporo u mnie kobiet, które są na różnych dietach i niby się odżywiają zdrowo. Bardzo stanowczo twierdzą ze tuńczyk jest jedną z najgorszych ryb, że dużo w nim jakiś wirusów, chemikaliów lub innego robactwa. Twierdzą że już lepsze szprotki, paprykarz bądź makrela bo tuńczyk jest zły.

Ktoś coś słyszał ? Czy to tylko gadanie bez pokrycia ? ;)

#825 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8627 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 luty 2015 - 11:50

Korzyści z jedzenia tuńczyka wielokrotnie przeważają nad negatywnymi konsekwencjami. Każdą rybę morską warto jeść, jeść i jeść jeszcze więcej!
  • kris91 lubi to

rowerplus-logo-2.png
 
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?


#826 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 luty 2015 - 12:26

http://www.sfd.pl/Rt...ty-t394922.html

https://prawdaxlxpl..../rtec-w-rybach/

Reasumując, przyjmując masę ciała 70kg, możesz maksymalnie spożyć 12,5kg tuńczyka od Lisnera w ciągu tygodnia, a np. Rio Mare - 4,32kg. Choć już tych najgorszych w tej materii producentów - tylko kilogram. Ale w sumie pierwsze słyszę o tych producentach z dołu listy, tak że nie ma się co martwić :)

Ale na koniec, tak, coby zasiać trochę strachu: http://pl.wikipedia....roba_z_Minamaty:D


  • kris91 lubi to

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

 

Ragazza Ravennesa

 


#827 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 04 luty 2015 - 14:03

kris91: Lepiej kupuj zwykłego tuńczyka w wodzie. Ten sos pomidorowy w konserwach nie jest zbyt dobrej jakości. 


  • kris91 lubi to

#828 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 luty 2015 - 14:25

I ogólnie z puszki jakakolwiek ryba to już jest dużo gorzej niż mrożona czy świeża. Można to zjeść raz na jakiś czas ale zdecydowanie nie polecam na codzienne żywienie się tym ;-)


  • kris91 lubi to

BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava


#829 B25CX

B25CX
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądWLKP

Napisano 04 luty 2015 - 14:26

Najgorsze są pangi, mintaje, później tilapia (którą w sumie jem). Tuńczyk jest drogi, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi, również jedź makrelę - zdrowe tłuszcze jak i śledzia 2-3 płaty na piątkowy "postny" obiad.


  • kris91 lubi to

#830 Nosek

Nosek
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądDębica

Napisano 04 luty 2015 - 19:40

Generalnie tylko to że są w puszce jest jedną z wad, ale to nie tylko zarzut pod ryby :) Sam niestety jestem zmuszony jeść ryby z puszki (alergia na świeże ryby i owoce morza). Najważniejsze chyba to czym są zalane, czyli żeby olej był świeży, a jeszcze lepiej żeby była to oliwa z oliwek.



#831 Nosek

Nosek
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądDębica

Napisano 04 luty 2015 - 19:40

Generalnie tylko to że są w puszce jest jedną z wad, ale to nie tylko zarzut pod ryby :) Sam niestety jestem zmuszony jeść ryby z puszki (alergia na świeże ryby i owoce morza). Najważniejsze chyba to czym są zalane, czyli żeby olej był świeży, a jeszcze lepiej żeby była to oliwa z oliwek.



#832 Argus

Argus
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 05 luty 2015 - 09:43

Hej. Chciałbym zapytać znawców diet, rybaków tudzież innych rybozjadaczy.

Od jakiegoś czasu w markecie Dino zacząłem sobie do pracy kupować Tuńczyka w sosie pomidorowym w puszce. Nie mowie juz o cenie bo ta mała nie jest. Ale w pracy sporo u mnie kobiet, które są na różnych dietach i niby się odżywiają zdrowo. Bardzo stanowczo twierdzą ze tuńczyk jest jedną z najgorszych ryb, że dużo w nim jakiś wirusów, chemikaliów lub innego robactwa. Twierdzą że już lepsze szprotki, paprykarz bądź makrela bo tuńczyk jest zły.

Ktoś coś słyszał ? Czy to tylko gadanie bez pokrycia ? ;)

 

co do tuńczyka, odsyłam do art.

 

http://potreningu.pl...e-zrodlo-bialka

 

 

a jeżeli już ryba z puszki, to najlepszym wyborem jest "w sosie własnym"



#833 Uczeń

Uczeń
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10 luty 2015 - 22:14

Tuńczyka maks puszka na tydzień więcej nie ponieważ zbyt dużo rtęci ta ryba kumuluje.

 

Z ryb polecam dosyć tanią a dobrą makrelę wędzoną( białko, i zdrowe tłuszcze w tym dużo omega 3), tak z 3 razy w tygodniu można zjeść 100-150gr.Do tego szprotki też źródło białka, i tłuszczy zwłaszcza omega 3 i dosyć tanie.Jeśli chodzi o miarę tanie ,a dobre rybki skonsumować można również śledzie i karpia.

 

Z droższych ryb wiadomo łosoś.

 

 

Trzymać się z dała zwłaszcza od tych najtańszych ryb typu PANGA!!!!



#834 centrumsportowca.pl

centrumsportowca.pl
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 marzec 2015 - 22:21

Chciałbym zaprosić was do przeczytania bardzo ciekawego artykułu na temat odżywania w Kolarstwie, link:

https://centrumsport...two-odzywianie/

Znajdziecie tu wszystkie informacje, wyliczenia, które wskażą Wam odpowiednia drogę do prawidłowego odżywiania w tym cudownym sporcie jakim jest Kolarstwo  :-D  :-D  :-D





Dodaj odpowiedź