Napisano 18 kwiecień 2012 - 13:13
1. Czy przy starcie wspólnym organizatorzy przewidują jakieś ustawianie zawodników, czy panuje prawo dżungli? W swojej króciutkiej amatorskiej karierze kolarskiej startowałem tylko raz w tzw. starcie wspólnym (na Liczyrzepie w 2010) i na starcie był ścisk i przepychanki. Ja nie mam w zwyczaju się pchać i potem wyprzedzenie wielkiego stada maruderów było nie lada wyczynem.
2. Uwagi odnośnie funkcjonalności strony Road Maratonu. Czy przy kalendarzu imprez, gdzie podane są nazwy poszczególnych imprez, nie można zrobić linków do stron organizatorów poszczególnych imprez? Najlepiej gdyby pod linkiem danej imprezy umieszczone były krótkie informacje o danym maratonie, czy to górski czy płaski, jakie przewiduje się dystanse, aktualności itp. W tej chwili nie mogę znaleźć na stronie Road Maratonu żadnych informacji o poszczególnych imprezach, nawet linków nie ma do stron organizatorów poszczególnych imprez. Efekt jest taki, żeby dowiedzieć się czegokolwiek o poszczególnych imprezach (pomijając aktualności podawane na stronie Road Maratonu) muszę wykorzystywać wyszukiwarkę google.
3. Co do samego regulaminu, to podoba mi się jego prostata, bez chorego podziału rowerów na inne i szosowe jak w Supermaratonie. Co do punktacji za dystanse, to chyba też jest ok. Ktoś chce się liczyć w końcowej klasyfikacji to jedzie najdłuższe dystanse, a na krótszych ludzie walczą o puchary za poszczególne imprezy i nie ma co kombinować.
Mam nadzieję, że znajdę trochę czasu w tym roku i po raz pierwszy zawitam w kilku imprezach Waszego cyklu.