Czy Samsung czy najnowszy android przestał wspierać ant+?
Posiadam tel. Samsung, w którym działał ant+, ostatnio opaska nie chciała mi się łączyć z Zwift i zauważyłem, że nie działa w telefonie ant+ (mam ant+ radio, ant+ plugin manager itp).
M...
Napisano 08 styczeń 2023 - 22:06
Czy Samsung czy najnowszy android przestał wspierać ant+?
Posiadam tel. Samsung, w którym działał ant+, ostatnio opaska nie chciała mi się łączyć z Zwift i zauważyłem, że nie działa w telefonie ant+ (mam ant+ radio, ant+ plugin manager itp).
M...
Merida Scultura Disc 6000 - Black Power
Napisano 09 styczeń 2023 - 20:07
Hej, posiadam czujnik Garmin hrm3-ss z paskiem, jak poniżej:
https://trigar.pl/pl...10-10997-07/813
Nagle przestał działać.
Cały trening działał poprawnie, a po dwóch dniach leżenia na półce Garmin 520 oraz Zwift już go nie wykrywa.
Wymieniłem baterie, ale bez rezultatu. Po prostu umarł.
Zastanawiam się czy to wina samego czujnika, czy może paska (który jest już trochę nadszarpnięty).
Czy da się w jakiś sposób sprawdzić czy sam czujnik jest sprawny i może tylko pasek mam do wymiany?
Czy można jakoś czujnik bez paska zmusić do wysłania sygnału?
Napisano 09 styczeń 2023 - 21:03
Hej, posiadam czujnik Garmin hrm3-ss z paskiem, jak poniżej:
https://trigar.pl/pl...10-10997-07/813
Nagle przestał działać.
Cały trening działał poprawnie, a po dwóch dniach leżenia na półce Garmin 520 oraz Zwift już go nie wykrywa.
Wymieniłem baterie, ale bez rezultatu. Po prostu umarł.
Zastanawiam się czy to wina samego czujnika, czy może paska (który jest już trochę nadszarpnięty).
Czy da się w jakiś sposób sprawdzić czy sam czujnik jest sprawny i może tylko pasek mam do wymiany?
Czy można jakoś czujnik bez paska zmusić do wysłania sygnału?
Na 90% padł ci pas, czujniki bardzo rzadko padają.
Pozdrawiam
Napisano 09 styczeń 2023 - 21:26
Na 90% padł ci pas, czujniki bardzo rzadko padają.
Pozdrawiam
Mam taką nadzieję, ale czy da się jakoś sprawdzić (czy oby na pewno czujnik jest ok) przed zakupem nowego paska?
Drugie pytanie czy warto kupować oryginalny pasek garmin za jakieś 200 zł, czy taki z allegro za 40 zł da ten sam efekt?
Napisano 10 styczeń 2023 - 18:14
Napisano 26 luty 2023 - 18:44
Przy próbie odkręcenia klapki baterii od czunika Garmin HRM-Dual niestety uszkodziłem śrubkę i już jej nie wykręcę bez akrobacji Nie wiem jak to się stało, bo bez problemu wykręciłem pierwsze 3, a przy tej czwartej śrubokręcik szedł jak w masło.. Ma ktoś przypadkiem na zbyciu taką śrubkę, ewentualnie zepsuty czujnik Garmina który miał właśnie wyrzucać do kosza? Jeśli tak, proszę o kontakt na PW.
Napisano 27 luty 2023 - 18:45