Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki pulsometr?

950 odpowiedzi w tym temacie

#101 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Napisano 30 wrzesień 2008 - 19:42

Moze tutaj ktos mi pomoze i przesle na maila instrukcje w wersji PL do Polara CS400 ?
Dostalem w prezencie bez instrukcji PL. Niby z ang nie mam problemow ale jednak wole po naszemu czytac.
Bylbym bardzo wdzieczny.

Przemek
pi at list pl

#102 Gosc_jacekz_*

Gosc_jacekz_*
  • Gość

Napisano 30 wrzesień 2008 - 21:12

Moze tutaj ktos mi pomoze i przesle na maila instrukcje w wersji PL do Polara CS400 ?
Dostalem w prezencie bez instrukcji PL. Niby z ang nie mam problemow ale jednak wole po naszemu czytac.
Bylbym bardzo wdzieczny.

Przemek
pi at list pl

moge przeslac tylko na jakiego maila ?

#103 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Napisano 01 październik 2008 - 07:43

pi @ list . pl

wielkie dzieki!

Przemek

#104 jzpq

jzpq
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 październik 2008 - 14:51

Przeczytałem znaczącą cześć tematu i wciąż nie mogę podjąć decyzji który pulsometr kupić. Nie potrzebuję wielu funkcji, wykresów, itd., bo dla mnie to zabawa i przyjemność, a nie sposób na życie. Wstępnie orientuję się w cenach, chociaż grunt trochę śliski, bo ceny dla tego samego urządzenia u różnych dystrybutorów potrafią się poważnie różnić. Wstępnie odrzuciłem Polar i nawet dobrze prezentują się Sigmy.
Zastanawiam się nad Sigma Onyx Pro/Fit/Classic, ew. jeszcze tak zachwalane PC15. Różnice w funkcjonalności są małe, a że nigdy nie miałem takiego urządzenia w ręku prosiłbym o jakieś wskazówki - jaka funkcja jest niezbędna, a jaka nie. Wstępnie potrzebuję aktualny/średni puls i ze dwa zakresy, ale tę funkcjonalość wspierają wszystkie urządzenia - a różnice w cenie są znaczące. Gdyby ktoś mógł doradzić które z tych urządzeń będzie spełniało przyszłe wymagania. Chcę uniknąć sytuacji, gdzie kupując licznik Sigma 1606L + czujnik kadencji nie wiedziałem, że będę potrzebował pulsometr :) teraz kupiłbym od razu wyższy model.

#105 mjut2

mjut2
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądGryfice / KołomąĆ

Napisano 03 październik 2008 - 13:50

mam ten pulsometr i jestem bardzo niezadowolony, sygnal czasem niknie, dlugo czekam az wogole sie pojawi, uzywam zelu do ekg i 90% wypadow ma utrate sygnalu w trakcie jazdy :-/ sprzet dziala kiedy sam chce...

#106 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 03 październik 2008 - 18:08

Ja też mam PC15 i ni narzekam pasek mocze wodą i nie ma problemu.

#107 jzpq

jzpq
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 październik 2008 - 20:31

Ciekawy jest fakt, że w Polsce pulsometry Sigma są tańsze niż w UK. Może bliżej Niemiec, gdzie są pewnie jeszcze tańsze.

#108 mjut2

mjut2
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądGryfice / KołomąĆ

Napisano 04 październik 2008 - 09:34

jakby nie patrzec sigma jest niemiecka :-P

#109 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 04 październik 2008 - 09:46

Też mam Sigme PC15 i Polara S710i, ale ostatnio korzystam tylko z tego drugiego, bo służy mi jako pulsometr i licznik.

#110 - MC -

- MC -
  • Użytkownik
  • 106 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 06 październik 2008 - 23:53

polecam to http://www.allegro.p...bikestacja.html jak narazie się sprawdza bez zarzutu. pozdrawiam brać szosową :-D

#111 ptx

ptx
  • Użytkownik
  • 124 postów
  • Skądpolska

Napisano 09 październik 2008 - 18:50

może trochę nie do końca na temat ale jeżeli posiadcie telefony symbianem i gps-m to fajna opcją jest bezpłatny program nokia sports tracker który przelicza nam wszystkie dane itp. na podstawie gps-u dodatkowo rysuje przebieg trasy który możemy sobie wkleić w google maps.

aktualnie korzystam głownie z niego.

Załączone pliki

#112 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 postów
  • SkądDzierżoniów

Napisano 06 listopad 2008 - 21:53

Witam

Od 1,5 roku uzywam pulsometru Sigma Sport Fit Watch. Mam z nim teraz pewien problem. Nagle zaczyna znajdowac jakas wartosc pulsu, a opaski nie mam przyczepionej. Oprocz tego wczoraj podczas biegania zaczal sie za kazdym resetowac gdy probowalem wlaczyc. Co o tym myslicie? Chyba nie jest to oznaka slabej baterii.

#113 jzpq

jzpq
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopad 2008 - 10:20

Wymien baterie to bedzie mniej zgadywania.

#114 Krzysio

Krzysio
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • Skądokol. Wodzisławia Śl

Napisano 08 listopad 2008 - 20:35

a ja mam problem z polarem s610i. bardzo długo działał bez zarzutów, a po ostatniej wymianie baterii podziałał kilka dni i nagle wyswietlilo komunikat 'memory fail' i nic sie nie da zrobić. miał ktoś może taki przypadek? albo czy ktoś może wie czy da się coś z tym zrobić?

#115 Gosc_jacekz_*

Gosc_jacekz_*
  • Gość

Napisano 09 listopad 2008 - 20:31

a ja mam problem z polarem s610i. bardzo długo działał bez zarzutów, a po ostatniej wymianie baterii podziałał kilka dni i nagle wyswietlilo komunikat 'memory fail' i nic sie nie da zrobić. miał ktoś może taki przypadek? albo czy ktoś może wie czy da się coś z tym zrobić?

Może podczas wymiany baterii odgiąłeś jakąś blaszkę i teraz bateria czasiem się rozłącza albo źle uszczelniłeś zagarek i daostała się wilgoć. Jak sobie nie poradzisz to możesz pulsometr wysłać tu http://www.sportkonsulting.pl/ do naprawy.

#116 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 09 listopad 2008 - 20:48

na pierwszy strzał wyciągnij baterie i załóż jeszcze raz. może też być felerna ta nowa bateria, albo przeterminowana i nie trzyma parametrów. pozdr

#117 lewis

lewis
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 listopad 2008 - 17:17

Witam wszystkich kolarzy!
chciałbym prosić o pomoc w wyborze odpowiedniego pulsometru. Odrazu powiem, ze wpadły mi dwa modele sigmy sport, tzn
a) Pulsometr Sigma Sport ONYX Easy
B) Super PULSOMETR SIGMA PC 15
Funkcje obu pulsomterów są prawie, ze identyczne, z ta różnicą, że w Onyx Easy sygnał jest kodowany cyfrowo.
Myślałem o liczniku, który muszę kupić do bike z funkcją pulsometru, ale to troche ogranicza jego funkcjonalność, równie chce go zabierac na różnego rodzaju przebierzki :-D . A może forumowiecze mają inne godne polecenia oferty. Na końcu chciałbym dodać o cenach tych zabawek, które mieszczą się w cenie 140 zł, no i nie ukrywam chcyałbym się zmieścic w tych wydadtkach.

#118 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • SkądGliwice

Napisano 12 listopad 2008 - 12:54

sigma jest ogólnie znaną i sprawdzoną firmą (chociaż chyba lepsze mają liczniki niż pulsometry), a kodowana opaska to tylko zaleta więc raczej brałabym onyxa. Ale to tylko teoria, sama nigdy tego nie używałam, rozpieścili mnie polarem ;)

#119 Radzio

Radzio
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądWodzisław Śl.

Napisano 28 listopad 2008 - 23:43

Witam
przymierzam sie do kupna pulsometru do +/- 400 zł. Zwróciłem uwagę na Polara CS200
http://www.allegro.p..._kolarstwa.html
głównie chodzi mi o bezawaryjność, żeby posłużył kilka sezonów,
co o nim sądzicie? i czy wart jest swej ceny według Was?
z góry dzięki za odpowiedzi

#120 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 29 listopad 2008 - 11:39

sigma jest ogólnie znaną i sprawdzoną firmą (chociaż chyba lepsze mają liczniki niż pulsometry), a kodowana opaska to tylko zaleta więc raczej brałabym onyxa. Ale to tylko teoria, sama nigdy tego nie używałam, rozpieścili mnie polarem ;)

Sigma to komercha jak dla mnie. Ja osobiście używam VDO i ani razu mnie nie zawiodło. A co do kodowania to jest ok w momencie kiedy jeździmy mega wielką grupą na treningi, gdzie wiele osób ma pulsometry.

Dodaj odpowiedź