Jaki pulsometr?
#101 Gosc_MusicMan_*
Napisano 30 wrzesień 2008 - 19:42
Dostalem w prezencie bez instrukcji PL. Niby z ang nie mam problemow ale jednak wole po naszemu czytac.
Bylbym bardzo wdzieczny.
Przemek
pi at list pl
#102 Gosc_jacekz_*
Napisano 30 wrzesień 2008 - 21:12
moge przeslac tylko na jakiego maila ?Moze tutaj ktos mi pomoze i przesle na maila instrukcje w wersji PL do Polara CS400 ?
Dostalem w prezencie bez instrukcji PL. Niby z ang nie mam problemow ale jednak wole po naszemu czytac.
Bylbym bardzo wdzieczny.
Przemek
pi at list pl
Napisano 01 październik 2008 - 14:51
Zastanawiam się nad Sigma Onyx Pro/Fit/Classic, ew. jeszcze tak zachwalane PC15. Różnice w funkcjonalności są małe, a że nigdy nie miałem takiego urządzenia w ręku prosiłbym o jakieś wskazówki - jaka funkcja jest niezbędna, a jaka nie. Wstępnie potrzebuję aktualny/średni puls i ze dwa zakresy, ale tę funkcjonalość wspierają wszystkie urządzenia - a różnice w cenie są znaczące. Gdyby ktoś mógł doradzić które z tych urządzeń będzie spełniało przyszłe wymagania. Chcę uniknąć sytuacji, gdzie kupując licznik Sigma 1606L + czujnik kadencji nie wiedziałem, że będę potrzebował pulsometr teraz kupiłbym od razu wyższy model.
Napisano 06 październik 2008 - 23:53
Napisano 09 październik 2008 - 18:50
aktualnie korzystam głownie z niego.
Załączone pliki
Napisano 06 listopad 2008 - 21:53
Od 1,5 roku uzywam pulsometru Sigma Sport Fit Watch. Mam z nim teraz pewien problem. Nagle zaczyna znajdowac jakas wartosc pulsu, a opaski nie mam przyczepionej. Oprocz tego wczoraj podczas biegania zaczal sie za kazdym resetowac gdy probowalem wlaczyc. Co o tym myslicie? Chyba nie jest to oznaka slabej baterii.
Napisano 08 listopad 2008 - 20:35
#115 Gosc_jacekz_*
Napisano 09 listopad 2008 - 20:31
Może podczas wymiany baterii odgiąłeś jakąś blaszkę i teraz bateria czasiem się rozłącza albo źle uszczelniłeś zagarek i daostała się wilgoć. Jak sobie nie poradzisz to możesz pulsometr wysłać tu http://www.sportkonsulting.pl/ do naprawy.a ja mam problem z polarem s610i. bardzo długo działał bez zarzutów, a po ostatniej wymianie baterii podziałał kilka dni i nagle wyswietlilo komunikat 'memory fail' i nic sie nie da zrobić. miał ktoś może taki przypadek? albo czy ktoś może wie czy da się coś z tym zrobić?
Napisano 11 listopad 2008 - 17:17
chciałbym prosić o pomoc w wyborze odpowiedniego pulsometru. Odrazu powiem, ze wpadły mi dwa modele sigmy sport, tzn
a) Pulsometr Sigma Sport ONYX Easy
Super PULSOMETR SIGMA PC 15
Funkcje obu pulsomterów są prawie, ze identyczne, z ta różnicą, że w Onyx Easy sygnał jest kodowany cyfrowo.
Myślałem o liczniku, który muszę kupić do bike z funkcją pulsometru, ale to troche ogranicza jego funkcjonalność, równie chce go zabierac na różnego rodzaju przebierzki :-D . A może forumowiecze mają inne godne polecenia oferty. Na końcu chciałbym dodać o cenach tych zabawek, które mieszczą się w cenie 140 zł, no i nie ukrywam chcyałbym się zmieścic w tych wydadtkach.
Napisano 28 listopad 2008 - 23:43
przymierzam sie do kupna pulsometru do +/- 400 zł. Zwróciłem uwagę na Polara CS200
http://www.allegro.p..._kolarstwa.html
głównie chodzi mi o bezawaryjność, żeby posłużył kilka sezonów,
co o nim sądzicie? i czy wart jest swej ceny według Was?
z góry dzięki za odpowiedzi
#120 Gosc_felipe_*
Napisano 29 listopad 2008 - 11:39
sigma jest ogólnie znaną i sprawdzoną firmą (chociaż chyba lepsze mają liczniki niż pulsometry), a kodowana opaska to tylko zaleta więc raczej brałabym onyxa. Ale to tylko teoria, sama nigdy tego nie używałam, rozpieścili mnie polarem
Sigma to komercha jak dla mnie. Ja osobiście używam VDO i ani razu mnie nie zawiodło. A co do kodowania to jest ok w momencie kiedy jeździmy mega wielką grupą na treningi, gdzie wiele osób ma pulsometry.