Jaki pulsometr?
#124 Gosc_Klaudiusz_*
Napisano 03 grudzień 2008 - 23:11
#125 Gosc_Tompoz_*
Napisano 08 grudzień 2008 - 14:41
Tompoz
Napisano 09 grudzień 2008 - 13:55
Witam
Mam pytanie odnośnie noszenia pulsometru.
Czy mogę nosić pulsometr cały dzień tzn. ubrać rano i ściągnąć wieczorem?
???????????
Pulsometr się używa, a nie nosi. To po pierwsze.
Zaś po drugie pulsometru sie nie ubiera, tylko zapina na rękę lub kierownicę, i po użyciu odpina. Nadajnik pulsometru zapina się na klatce piersiowej i zdejmuje gdy przestaje się używać pulsometru. Zatem .....
Napisano 09 grudzień 2008 - 14:49
Pasek od pulsometru Sigmy pc-15 ma wymienna baterię?szkoda tylko paska jak nie masz wymiennych baterii..
...
chodziło mi o używanie pulsometru nie podczas treningu, tylko np. w szkole, czy wystąpi problem (w szkole nie pocę się zbytnio, a więc po jakimś czasie może przestać działać)
Napisano 09 grudzień 2008 - 18:48
Pulsometr się używa, a nie nosi
a rower się używa czy się nim jeździ? a skarpety ? nosi czy używa ? :-)
jak ktoś chce nosić = używać :-) pulsometr przez cały dzień to czemu nie ? służy on jednak przede wszystkim podczas wysiłku fizycznego. Bateria w PC-15 jest oczywiście wymienna.
Co do sygnału. Przecież opaska opina klatkę piersiową i tym samym uniemożliwia odprowadzanie potu spod niej, czyli jeśli jest na swoim miejscu zawsze będzie działać. problemy mogą być zaraz po założeniu opaski na suchą skórę.
zegarek+opaska= pulsometr
pulsometr-opaska = zegarek
Napisano 28 grudzień 2008 - 21:34
czy warto inwestowac w taki pulsometr ??
max. kwota jaka moge na pulsometr wydac to 50zł..
Napisano 28 grudzień 2008 - 21:57
Polecam też poczytać opinie na jego temat na różnych forach. Gdzieś kiedyś wyczytałem, że flaki ma jak Sigma a różni się od niej jedynie 'opakowaniem'.
Napisano 28 grudzień 2008 - 23:55
http://www.allegro.pl/item513511014_nowy_profesjonalny_zegarek_pulsometr_gwarancja.html
czy warto inwestowac w taki pulsometr ??
max. kwota jaka moge na pulsometr wydac to 50zł..
Nie warto. Ja popełniłem taki błąd w minionym sezonie i żałuję. Nic porządnego nie kupisz za taką kwotę, a od sprzętu z logo "Medion" trzymam się z daleka nauczony doświadczeniem.