Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Rama] Cipollini RB1000 i inne egzotyki

45 odpowiedzi w tym temacie

#41 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 20 luty 2012 - 14:17

a to szytek nie można zmienić na trasie i jechać dalej? :lol:

#42 orzech89

orzech89
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 luty 2012 - 18:26

To niesie za sobą konsekwencje wiezienia w kieszonce zapasowej szytki, kleju, i szarpanie się z tym, a dętka to hop, siup i po sprawie.

#43 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 20 luty 2012 - 20:43

szytkę można przypiąć do sztycy podsiodłowej lub siodła, szytkę zapasową się podkleja wcześniej, więc kleju nie trzeba wozić. Najlżejsze modele tufo ważą i zajmuja niewiele więcej miejsca niż zwykłe dętki. Ponadto wprawiona osoba potrafi zmienić szytkę szybciej niż niejeden amator zmieniający dętkę ;-)

#44 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 20 luty 2012 - 21:27

Tylko jaki koszt szytki a dętki ;-) Andrzej Piątek mi kiedyś powiedział , że dla amatora lepsza jest i tańsza dętka zważywszy na nasze drogi ;-) zresztą sam na zbiórki ma zawsze opony ;-)

#45 orzech89

orzech89
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 luty 2012 - 23:47

Też prawda, po za tym, zawsze można wozić paski samoprzylepne ( Tufo takie robi ), ale ja mam dwie lewe ręce do sprzętu, a że jestem pedantyczny jeśli chodzi o rower, to by mi przeszkadzała nie równo założona szytka, siedziałbym, i starał się założyć równo... Wybór mój pada odnośnie ramy prawdopodobnie na Cipolliniego. Jedynie cena jest trochę zaporowa, ale ufam, że uda się wywalczyć przyjemną zniżkę ;) Wrzucę rower jak będzie w całości. Czas oczekiwania na ramę to 2 miesiące.

#46 CoDrvr

CoDrvr
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 kwiecień 2012 - 14:55

Orzech,

jeśli temat w dalszym ciągu aktualny - zapraszam na przejażdżkę RB1000 (daleko, jak widzę, do siebie nie mamy).

:)

Dodaj odpowiedź