Przeczytaj cały temat od początku, a potem pisz, ok? :roll:Najlepsze są izotoniki, a jak nie ma to woda.
--> domowe przepisy na dobry izotonik <--
Started By
bykar
, 14 Jul 2008 11:42
93 replies to this topic
Posted 17 June 2010 - 05:17
Piwo jest cienkim izotonikiem, bo oprócz witamin, garbników, węglowodanów zawiera tez alkohol, który jak wiadomo odwadnia.
Przepisy na izotonik z neta tez mnie śmieszą. Miod i sol. To pierwsze powoduje jedynie wyrzut insuliny (nie, ok - ma witaminy), to drugie i tak zjadamy w nadmiarze.
Nie stac Cie na izotonik - kup sobie sok, ten bez dodatku sacharozy.
Przepisy na izotonik z neta tez mnie śmieszą. Miod i sol. To pierwsze powoduje jedynie wyrzut insuliny (nie, ok - ma witaminy), to drugie i tak zjadamy w nadmiarze.
Nie stac Cie na izotonik - kup sobie sok, ten bez dodatku sacharozy.
Posted 17 June 2010 - 07:38
black, tak chciałem zaszpanować wykorzystałem fakt że mama kupiła mi neostrade.... teraz mogę szpanować po całym internecie.
.........
Może odbiega to od tematu ale słyszałem gdzieś, że piwo jest dobre po wysiłku nie chodzi tu o walory smakowe i ugaszenie pragnienia ale zawartość składników.
Ja tam pije zawsze muszynianke z jakimś sokiem malinowym a przed łykam wtamine C i Magnez.
.........
Może odbiega to od tematu ale słyszałem gdzieś, że piwo jest dobre po wysiłku nie chodzi tu o walory smakowe i ugaszenie pragnienia ale zawartość składników.
Ja tam pije zawsze muszynianke z jakimś sokiem malinowym a przed łykam wtamine C i Magnez.
Gosc_dawidpln_*
Posted 19 June 2010 - 08:46
Ja zawsze robię wodę + sok z cytryny + 2 łyżki miodu. Nawet dobre no i dobre dla organizmu. Czasem zamiast miodu dodaję cukier.
te skladniki to niemal to samo co izotonik, wazne zeby byly jakies cytrusy bo dobrze rozprowadzaja wode w organizmie, a zamiast cukru lepiej stosowac czysta glukoze, mozna dodac do tego szczypty soli zeby zatrzymala wode i jest to samo co w butelkach za 4 zl
Posted 25 June 2010 - 14:07
Unisport jest bardzo wydajny ale smak ma rzeczywiście "chemiczny" piję go już od kilku lat i w sumie najlepiej mi smakował pomarańcz oraz jabłko , teraz mam białego grejpfruta i jest taki sobie - tutaj jest w najlepszej cenie :
http://www.kulturyst...l-promocja.html
Też używam, jednak na forum biegowym polecano Vitalmax.Ionto Vitamin Liquid - porównując skład i cenę (43zł z 1 l i 24 za 1/2 l) wychodzi na to, że ten drugi chyba bardziej się opłaca.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750