Czy golicie nogi ?
Napisano 13 maj 2011 - 20:58
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 15 maj 2011 - 12:54
Napisano 15 maj 2011 - 13:13
ja bym chętnie zaczął golić ręce ale to już dużo bardziej się rzuca w oczy i nie chcę żeby ludzie dziwnie się na mnie patrzyli.czonk86, Jechałem wczoraj w ustawce no i wszyscy nóżki lux a gość ręce jak małpa zarośnięte. Pytam dlatego, że jednym z powodów było szybsze gojenie ran i w ogóle a ręce też przecież przy kraksach są poździerane. Widać to nawet na giro, że szlif idzie po rękach.
Napisano 15 maj 2011 - 15:42
Ręce są bardzo uciążliwe w utrzymaniu ogolonych. Ja co prawda mam cienkie włoski i nawet jak odrosną, to i tak nie widać. Jednak jak ktoś ma mocniejszy zarost, to wypadałoby mu codziennie golić. A jest to na pewno trudniejsze niż w przypadku nóg. Dochodzą dłonie, palce. No i nie da się tego zakryć spodniami.
Moim zdaniem lepiej wygląda gęsty zarost niż gęste odrosty.
Szlify natomiast nie są stanem naturalnym. Zdarzają się okazjonalnie. I prewencja tylko z tego powodu wydaje się być przesadna.
Nie wiem, jak to jest z zarośniętymi nogami. Przemawia do mnie argument wygody i utrzymania higieny. Ręce na pewno się na rowerze tak nie brudzą.
I jeszcze jedno.
Oliwka nie nadaje się do smarowania nóg!
Jakiś balsam nawilżający tylko. Broń Boże natłuszczający. Cały brud i kurz się tylko przyczepi do tłustego i zamiast pomóc w utrzymaniu higieny, będzie stanowił świetną bazę do rozwoju bakterii na podrażnionej goleniem skórze.
Gosc_Pegos_*
Napisano 15 maj 2011 - 19:50
kolega w kubraczku z napisem Allianz[nie pamiętam imienia, mea culpa :oops: ]Który??? :shock:Jak ktoś ma potrzebę to i ręce sobie ogoli. Każdy goli gdzie sobie chce;)
Wczoraj rozwalił mnie jeden kolega na treningu pytając czy gole nogi i dla czego:D Nee wiem czemu ale mnie to zawsze bawi XD