Jump to content

Photo

Czy golicie nogi ?

700 replies to this topic

Poll: Czy golicie nogi ? (722 member(s) have cast votes)

Czy golicie nogi ?

1. Voted Tak (232 votes [31.91%])

Percentage of vote: 31.91%

2. Voted Nie (495 votes [68.09%])

Percentage of vote: 68.09%

Vote Guests cannot vote

#281 Sphincter

Sphincter
  • Użytkownik
  • 63 posts
  • SkądRybnik

Posted 28 January 2011 - 18:47

Trochę wstyd się pojawiać na starcie z takimi nogami jak moje - włochate jak cho*era :), ale nie mam zamiaru golić, źle bym się czuł - mam nadzieję, że raczej panowie kolarze rozumieją i nie śmieją się widząc coś takiego? ;-)

#282 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 28 January 2011 - 18:52

Trochę wstyd się pojawiać na starcie z takimi nogami jak moje - włochate jak cho*era :), ale nie mam zamiaru golić, źle bym się czuł - mam nadzieję, że raczej panowie kolarze rozumieją i nie śmieją się widząc coś takiego? ;-)

Nieogolone nogi na wyścigach/maratonach to nic nadzwyczajnego. Kolarstwo amatorskie to nie PRO, nikt na to uwagi nie zwraca.
Natomiast jakbyś ogolił i poszedł latem na basen to mógłby być śmiech (sam tego doświadczyłem i zlewałem mówiąc szczerze). Do tego dochodzi ta niepełna opalenizna :)

#283 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 posts
  • Skądelbląg

Posted 28 January 2011 - 20:02

Do tego dochodzi ta niepełna opalenizna :)

Nie pełna to za dużo powiedziane... raczej częściowa ( 3/4 ręki i 2/3 nogi) :mrgreen: :mrgreen:

Sorki, że zbaczam z tematu, ale jak mógłbym wyrównać opaleniznę?? Bo jakbym był cały tak opalony jak na rękach, czy kolanach, to nie odróżniałbym się wśród Hiszpanów :mrgreen:

#284 Sphincter

Sphincter
  • Użytkownik
  • 63 posts
  • SkądRybnik

Posted 28 January 2011 - 20:36

Smaruj się samoopalaczem :mrgreen:

#285 tresor

tresor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • Skądkrk

Posted 28 January 2011 - 20:42

Wcinaj marchew ;P ;)

a tak naprawdę to ta opalenizna to sedno kolarstwa ;D

#286 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 28 January 2011 - 20:44

Natomiast jakbyś ogolił i poszedł latem na basen to mógłby być śmiech (sam tego doświadczyłem i zlewałem mówiąc szczerze). Do tego dochodzi ta niepełna opalenizna :)

Ja zaś nie zauważyłem żadnych dziwnych reakcji ludzi niezwiązanych z kolarstwem. A często mi się zdarza chodzić w krótkich gaciach, zresztą jakie to ma znaczenie ;-) . A jeśli chodzi o zimę to nie gole nóg bo mi się po prostu nie chce.

#287 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 posts
  • SkądPolska

Posted 28 January 2011 - 20:59

Kiedys w trakcie jednej z relacji na Eurosporcie z TdF jeden z komentatorow powiedzial: jak zobaczysz osobe z ogolonymi nogami i z opalenizna w krate to bedzie kolarz wiec to chyba dobrze jak w tlumie pozna sie osobe ktora ma podobne hobby.

#288 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 posts
  • SkądZłocieniec

Posted 28 January 2011 - 22:50

Dokładnie to samo słyszałem i pamiętam :)
W zimę nie ma sensu golić nóg. Gdy zaczyna się sezon, wtedy maszynka idzie w ruch. Gdy goliłem pierwszy raz nogi, to pomyślałem, że chyba posunąłem się za daleko. Jednak pierwsza jazda, pierwsza kraksa, pierwsze gojenie przekonało, że warto golić nogi. Nie wiem jak wy, ale ja nie lubię chłodu, czy zimnego wiatru. Znacznie mniej odczuwam go mając ogolone nogi. A na basen, czy jezioro wybieram się w krótkich spodenkach ;) Zakrywają granicę, do której nogi są ogolone :)

#289 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 28 January 2011 - 23:03

Panowie.. a czym golicie swoje nogi ? ;)
Bo używam szczerze mówiąc żelu do golenia gillete ,a troszku to drogi interes ;) [tej samej co do twarzy] - jakieś zastępstwo ? i smarujecie jakimś balsamem nogi po goleniu ?

ps. nie wiem jak wam.. ale mam tez tak na brodzie, że włosy rosną mi w różnych kierunkach i zanim się "dogolę" zawsze troszkę czasu minie :-> :-D :-D

#290 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 28 January 2011 - 23:36

Zakrywają granicę, do której nogi są ogolone :)

u mnie nie ma takiej granicy ;-) wystarczy pojechać na jakiś maraton 24h i później zacząć smarować owłosione pachwiny sudokremem, średnia przyjemność...
ja używam zwykłego mydła

#291 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 posts
  • SkądRybnik

Posted 28 January 2011 - 23:47

Ja także używam po prostu MYDŁA... W trakcie kąpieli w wannie golę nogi.
Nie stosuje kremów i balsamów nawilżających - chyba, że jakiś tam dostanę (pod choinkę, na urodziny, itp.) a tak to tylko nakładam balsam, krem do masażu (stosuję różne specyfiki) w trakcie automasażu ;-)

#292 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 January 2011 - 11:20

Ja niestety mam bardzo wrażliwą skórę i mydłem nie mogę, ale stosuję najtańsza piankę Gillette Sensitive, żele to zdecydowanie za drogi interes.
Jako nawilżacz stosuję krem Johnson Body Care 24h i mogę szczerze polecić, świetnie spełnia swoją rolę i na długo wystarczy :)
pzdr

#293 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 29 January 2011 - 15:27

Ja golę raz w miesiącu w okresie zimowym i raz na 2 tyg w sezonie wiosenno-letnim.
Używam zwykłej, elektrycznej golarki/maszynki do włosów ze zdjętą nasadką do ustawiania długości włosów, czyli jadę 'zerówką'. Golę na sucho. Nie pitolę się w jakieś balsamy łagodzące 'po', bo i nie mam podrażnionej skóry po goleniu maszynką elektryczną. Szybko (10 minut), bezboleśnie (nie ma obaw o zacięcie się, jak w przypadku golenia Gillet'ami) i skutecznie. Polecam 'elektryka' ;-)

#294 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 29 January 2011 - 15:43

albo opalić nad ogniem ;) :D

u2250y2014v3.gif

#295 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 29 January 2011 - 21:36

Słyszałem ostatnio jak mówili w radiu ,że usuwają laserowo włosy i ponoć już nigdy nie odrastają to chyba ten laser skórę usuwa od razu hehe :->

a tu motywacja do golenia nóg ;-)

#296 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 30 January 2011 - 13:09

dla mnie żadna motywacja:)

u2250y2014v3.gif

#297 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1,064 posts
  • SkądBrzesko

Posted 31 January 2011 - 17:28

intel action: niektóre wyglądają strasznie, inne mało ciekawie, a tak, jak pozostałych kilka, moje na penwo wyglądać nie będą ;)

Zgadzam się tu z woodym ;) Może jak kiedyś zaliczę ślizg na asfalcie(suchym, bo na mocnym deszczu zaliczyłem i nic mi się nie stało), to opatrywanie zmotywuje mnie do tego, ale nie czekam na to, ani nikomu innemu nie życzę - na razie zostanę kudłatym ;)

#298 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 31 January 2011 - 22:15

PsYhOl, mało to sie miało pozdzieranych kolan jak sie w piłe grało ...:) i jakoś się goiło

u2250y2014v3.gif

#299 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 31 January 2011 - 22:19

nie ma co się licytować, kwestia dobrego samopoczucia, jednym pasuje golenie innym nie :-)
ten ma niezłe mięśnie ;-)

#300 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 31 January 2011 - 22:22

woody, ja odkąd zacząłem golić nogi to się przestałem wywracać :D i te komentarze kolegów z klasy "idź się przebierać do dziewczyn" albo "ładne masz nogi" :mrgreen: zawsze zlewałem.. także woody.. nie wstydź się :-P pod żyletę ! :->

Reply to this topic