Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#261 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 15 grudzień 2010 - 19:09

na łaźni chyba brać górnicza padła by na zawał gdybym miał ogolone nogi a tyłek dalej kudłaty :)

To tyłek też trzeba ogolić :mrgreen:

#262 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 15 grudzień 2010 - 19:15

U mnie tam na ustawkach prawie wszyscy golą nogi i jest git , nawet dziewczyną się podobają ogolone nogi ;-)

#263 Gosc_przemo01-93_*

Gosc_przemo01-93_*
  • Gość

Napisano 29 grudzień 2010 - 20:46

Ja tam chyba nigdy (przynajmniej teraz tak mówię) nie odważę się ogolić nóg. Nie potrafię sobie wyobrazić swoich nóg bez włosków...

też tak mówiłem a teraz jestem za goleniem nóg To rzeczywiście zależy od stopnia zaawansowania w jazdę rowerem i i ilość upadków które się miał a ja miałem bardzo dużo w dh i fr się bawiłem i bawię do dzisiaj ale mniejsza o to. ogolone nogi są bardziej higieniczne wgl...heheh

#264 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 29 grudzień 2010 - 23:40

...a co do gojenia ran to nie sądze, że szybciej się goją ogolone nogi.

Włosy to nic innego jak siedlisko bakterii...nie dość że bakterie powodują smród to jeszcze gorsze gojenie ran...niestety :-(

#265 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 styczeń 2011 - 21:21

moly, a ile czasu nogi sa gładkie po depilatorze ?

Zależy, jak bardzo jesteś pedantyczny. 100% odrasta może w miesiąc. Ale po paru dniach pojawiają się pojedyncze. Od Ciebie zależy, czy dasz radę tak się pokazać publicznie czy nie. Tak czy owak łatwiej i szybciej wtedy wyrwać kilka włosów niż całość.

BTW. Gdyby dane mi było być facetem, z radością korzystałabym chyba z przywileju braku konieczności depilacji. Choć może nie wiem, co mówię. Nie miałam okazji poznać drugiej strony medalu.

#266 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 27 styczeń 2011 - 21:43

Po depilatorze jest tak jak pisze moly, włosy odrastaja nierególarnie i już po kilku dniach się jakieś pojedyncze pojawiają a całkowicie odrastają nawet ponad miesiąc.

Jak się goli maszynką to wszystkie włosy odrastają równomiernie i już po dwóch dniach pojawiają się odrosty , po depilatorze który wyrywa włos z cebulką musi sie on jakby na nowo odrodzić i każdy odrasta w innym tempie więc jak sie pojawiają to są to pojedyncze sztuki - ja np.w lato gole się co 3-4 dni bo nawet kilka drobnych włosów mnie drażni ale zimą to raz na miesiąć i dość :-P

#267 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 27 styczeń 2011 - 22:13

wojtekmtb, z ciekawości po co zimą ?? Bo latem to już czytałem że w razie upadku szybciej się rana goi jak napisał kolega lekarz z forum .

u2250y2014v3.gif

#268 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 27 styczeń 2011 - 22:23

woody, a dlatego zima ,że później latać z nozyczkami jak odrosną czy z innymi maszynkami, golić to od nowa to makabra.. wiem po swoim pierwszym razie :mrgreen:

#269 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 27 styczeń 2011 - 22:25

Ja zimą w ogóle nie golę przynajmniej cieplej w nogi ;-)

#270 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 27 styczeń 2011 - 22:25

xubix, nie no mnie to dziwi bo poprostu mordy mi sie golić nie chce 2-3 razy w tygodniu a co dopiero nogi

u2250y2014v3.gif

#271 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 27 styczeń 2011 - 22:28

ja wiem.. i też się strasznie denerwuje jak już muszę, bo odrosty po prostu mnie drażnią [nie tyle ,że źle wygląda co przeszkadza w długich spodniach]
no ale jak żem se piwa nawarzył to se je będę pić :mrgreen:

#272 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 28 styczeń 2011 - 01:22

ja też już się do tego stopnia przyzwyczaiłem że golę też w zimę, tylko nie tak często jak w lato

#273 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 28 styczeń 2011 - 12:54

wojtekmtb, z ciekawości po co zimą ?? Bo latem to już czytałem że w razie upadku szybciej się rana goi jak napisał kolega lekarz z forum .

odpowiem słowami kolegi

ja też już się do tego stopnia przyzwyczaiłem że golę też w zimę, tylko nie tak często jak w lato.

a poza tym

woody, a dlatego zima ,że później latać z nozyczkami jak odrosną czy z innymi maszynkami, golić to od nowa to makabra.. wiem po swoim pierwszym razie :mrgreen:

#274 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 28 styczeń 2011 - 13:12

Panowie, jak wam się nie chce to pora sobie wykupić karnet w salonie kosmetycznym. W ten sposób połączycie przyjemne z pożytecznym :mrgreen:

#275 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 styczeń 2011 - 13:14

Deadhorse, nie jestem pewien czy wiesz o czym piszesz :mrgreen:
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#276 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 28 styczeń 2011 - 15:22

Bądź pewien, że nie piszę o grubej pani uzbrojonej w gorący wosk lub inną bolesną broń :mrgreen:

#277 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 28 styczeń 2011 - 16:17

Panowie, jak wam się nie chce to pora sobie wykupić karnet w salonie kosmetycznym. W ten sposób połączycie przyjemne z pożytecznym :mrgreen:

Jak najbardziej popieram , znajdziecie tam fachową pomoc i obsługę :-P

#278 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 28 styczeń 2011 - 16:19

wojtekmtb, korzystasz ? :-> w sumie byłoby mi siedzieć dookoła dziewczyn i być tak samo depilowanym :mrgreen: może bikini też ? 8-)

#279 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 28 styczeń 2011 - 17:49

Jeżeli chodzi o mnie: zimą nie golę, rusza sezon-tak. Nie wyobrażam sobie owłosionych nóg na starcie...ale rozumiem tych co nie mają zamiaru golić i nie lubią.

#280 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 28 styczeń 2011 - 18:23

Ja właśnie ogoliłem :mrgreen:

Golę nogi prze cały rok, bo jakbym się "zapuścił" to byłoby duuuużo roboty, żeby doprowadzić się do ładu. Jednak kiedy się "zapuszczę" to w pierwszej kolejności używam trymer z maszynki elektr., żeby skrócić z grubsza, a potem mydło, golarka i na mokro ;-)

Nie wiem czemu się mówi "łysy jak kolano" :-|
Sporo się trzeba namęczyć, żeby kolano było łyse :-P

Na początku GŁUPIO się czułem z ogolonymi nogami, teraz GŁUPIO się czuje jak mi za bardzo odrastają włosy ;-)

Pozdr

Dodaj odpowiedź