Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#241 adzik12

adzik12
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Skądłódź

Napisano 04 grudzień 2010 - 18:44

No ja jeżdzę tak kolo 400 km ale nie w klubie To wypada mi??

#242 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKońskie

Napisano 04 grudzień 2010 - 18:47

No posłuchaj to już musisz sobie sam określić.Pamiętaj ze jak ci nie będą pasowały wydepilowane nogi to zawsze po jakims czasie odrosną ci wlosy nawet wieksze :-D Takze mozesz spróbować sobie.Pamiętaj ze to ty masz sie dobrze czuć więc do niczego nie namawiam ;-)

#243 adzik12

adzik12
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Skądłódź

Napisano 04 grudzień 2010 - 18:55

Dzięki za podpowiedzi :-)

#244 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 postów
  • SkądWołomin

Napisano 04 grudzień 2010 - 19:59

Rób to śmiało , jak są ładnie ogolone , to wycieniowana łydka i udo wygląda super :mrgreen: Jak moi kumple to zobaczyli , to też mieli polewkę przez chwile , a potem to olali ;-)

#245 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 04 grudzień 2010 - 20:00

"kumpli" olej, miej do siebie dystans to średnio inteligentne spostrzeżenia kumpli nie będą Cię ruszały. Golenie to twoja sprawa, sam musisz zadecydować czy to potrzebne w twoim przypadku.

#246 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 04 grudzień 2010 - 20:27

Mam mały problem otoz czy kolarz musi miec wydepilowane nogi???Czy slyszy sie wyzwiska na ulicy???Pytam bo jak powiedzialem moim kolegom o tym ze od przyszlego sezonu musze zaczac depilowac nogi do mnie wysmiali..prosze o pomoc :-(

Nie słyszy się wyzwisk, raczej na pierwszy rzut oka nie zwraca się uwagi na takie rzeczy. Mnie żona powiedziała kiedyś że mój kolega kolarz ma ogolone nogi, ja zupełnie nie zwróciłem na to uwagi chociaż znałem go długo :-) Tak jak już wcześniej napisano to zależy od Ciebie jak się będziesz czuł, na pewno nie będzie miało to wpływu na formę ani wyniki :-) Gorzej będzie jak się okaże że pojedziesz na wyścig i będziesz jedynym zawodnikiem w peletonie z nieogolonymi nogami :-)

#247 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 04 grudzień 2010 - 20:31

Przecież już jest na forum temat o goleniu nóg --> http://www.forumszos...der=asc&start=0
16 stron tego tam jest ...

#248 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 04 grudzień 2010 - 20:37

2-zmniejszasz opory powietrza

No to chyba najbardziej wpływa :mrgreen:

#249 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 04 grudzień 2010 - 21:08

A ja sobie chyba kupię depilator bo za dużo na maszynki i pianki do golenia wydaję :lol:
Dobrze ,że pracuję w mediaexpert bo jakiś rabacik może dostanę :lol:

#250 Gosc_Kriisu_*

Gosc_Kriisu_*
  • Gość

Napisano 04 grudzień 2010 - 22:02

Ja uważam tak jak wiele osób, że golenie nóg ma tylko i wyłącznie sens jak się jest albo zawodowcem albo zagorzałym pasjonatem kolarstwa i nawija się na prawdę wiele kilometrów :-D Ja osobiście nóg nie golę, bo nie trenuję zbyt ostro. Poza tym zimno by mi było bez włosków :lol: heh A co do kumpli: to są po prostu kumple i zawsze będą się śmiali z różnych rzeczy ;-) Trzeba być wyluzowanym i czasami z dystansem podchodzić do otoczenia :->
pzdr

#251 howard

howard
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • SkądKatosy

Napisano 04 grudzień 2010 - 23:30

Krótko:

1 - zmień kolegów, jak ktoś sie nabija z czyjejś pasji to nie jest qmpel;
2 - jak przywykniesz do golenia/depilacji to sie nawet nie będziesz zastanawiał nad tym;
3 - osobiscie wole golic niż wyrywać 9depilować) - mniej boli chyba. :-P

#252 howard

howard
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • SkądKatosy

Napisano 04 grudzień 2010 - 23:32

Mam mały problem otoz czy kolarz musi miec wydepilowane nogi???Czy slyszy sie wyzwiska na ulicy???Pytam bo jak powiedzialem moim kolegom o tym ze od przyszlego sezonu musze zaczac depilowac nogi do mnie wysmiali..prosze o pomoc :-(

Krótko:

1 - zmień kolegów, jak ktoś sie nabija z czyjejś pasji to nie jest qmpel;
2 - jak przywykniesz do golenia/depilacji to sie nawet nie będziesz zastanawiał nad tym;
3 - osobiscie wole golic niż wyrywać 9depilować) - mniej boli chyba. :-P

#253 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 grudzień 2010 - 15:31

A ja sobie chyba kupię depilator bo za dużo na maszynki i pianki do golenia wydaję :lol:
Dobrze ,że pracuję w mediaexpert bo jakiś rabacik może dostanę :lol:

Pasta cukrowa jeszcze tańsza i podobno skuteczna. I mniej bolesna od depilatora:) Sama jednak jeszcze nie próbowałam.

#254 adzik12

adzik12
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Skądłódź

Napisano 06 grudzień 2010 - 19:53

Ok dzieki dzieki dzieki.Nabrałem pewnosci i w przyszłym sezonie ogole :mrgreen: Dzieki jeszcze raz :-)

#255 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 06 grudzień 2010 - 20:04

moly, a ile czasu nogi sa gładkie po depilatorze ?

#256 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKońskie

Napisano 07 grudzień 2010 - 20:30

No i prawidłowo adzik ;-)
Xubix ja w sezonie co 4-5 dni gole bo mi szybko odrastaja.A znowóż moj kolega goli co 3 dni bo jemu to odrastaja niesamowicie szybko.

#257 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 09 grudzień 2010 - 01:17

Ja nie gole i nawet o tym nie myśle. Zawodowcy to rozumiem bo maja masaże i takie duparele a włochy ciągna. Ktoś napisał że się lepiej nogi myje to ja się zapytam gdzie jeździ że tak się nogi brudzą :)? opory powietrza sa pomijane,a co do gojenia ran to nie sądze, że szybciej się goją ogolone nogi.

u2250y2014v3.gif

#258 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 grudzień 2010 - 08:23

...a co do gojenia ran to nie sądze, że szybciej się goją ogolone nogi.

Oj, możesz mi wierzyć, że goją się znacznie szybciej, mam porównanie więc wiem. Otarcia z włosami to jest tragedia i zamiast się goić to się tylko wszystko babrze..

pzdr

#259 neuropathic

neuropathic
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • SkądLubin - dolny ślask

Napisano 15 grudzień 2010 - 05:23

Ja o goleniu nóg nawet nie myślę i sądzę że jest to dla ludzi którzy żyją z roweru i to ich praca. Moja praca to urabianie rudy miedzi 1200m pod ziemią i na łaźni chyba brać górnicza padła by na zawał gdybym miał ogolone nogi a tyłek dalej kudłaty :) To jest tak straszne że idę do pracy już :)

#260 Gosc_T.o.m.p.o.z_*

Gosc_T.o.m.p.o.z_*
  • Gość

Napisano 15 grudzień 2010 - 10:06

Ja o goleniu nóg nawet nie myślę i sądzę że jest to dla ludzi którzy żyją z roweru i to ich praca. Moja praca to urabianie rudy miedzi 1200m pod ziemią i na łaźni chyba brać górnicza padła by na zawał gdybym miał ogolone nogi a tyłek dalej kudłaty :) To jest tak straszne że idę do pracy już :)

mój szwagier pracował też tam gdzie ty.

Tompoz

Dodaj odpowiedź