Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki rower do 1500zł.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1187 odpowiedzi w tym temacie

#741 kollo

kollo
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • Skądkrakow

Napisano 29 maj 2010 - 20:28

Witam,
Czy znacie marke Tigra (szwajcaria) jest do sprzedania szosowka na shimano 105 rurki columbusa cr-mo. cena 350 zl czy warto?
c

#742 Nescafe

Nescafe
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądOtwock

Napisano 06 czerwiec 2010 - 19:01

Pewnie zły temat, ale dosyć ogólnie muszę napisać, a nie chciałem tego rozkładać na kilka tematów.
Chciałbym w rowerze wymienić układ napędowy. Obecnie jeżdżę na 7 rzędowej kasecie. Chce ją wymienić na bardziej "ucywilizowaną" 10 rz. Co za tym idzie, trzeba wymienić blaty (korby chyba mogę zostawić? obecnie mam shimano exage 500ex 130mm BCD), piastę, przerzutki i może cholera coś jeszcze, żółtodziób jestem.
1. Jak sprawdzić czy wszystkie elementy są kompatybilne, wystarczy to że np, przerzutki będą pod 10 biegów, tak jak kaseta itd?
2. Czy starczy na to wszystko 600 zł (tyle mam obecnie, tak więc jeśli sami macie coś fajnego do sprzedania proszę o wiadomość)?
3. Jeśli punkt drugi nie starczy to czy starczy na to 1000 zł? Więcej na układ napędowy ciężko będzie mi wydać.
4. Można prosić o jakieś konkretne modele, albo wskazówki :)?

#743 Gosc_Raben_*

Gosc_Raben_*
  • Gość

Napisano 09 czerwiec 2010 - 19:42

Koledzy moglibyście powiedzieć coś o tym rowerze? I czy na kogoś o wzroście 182/3 będzie to dobry rozmiar? Z góry dziękuje.
http://allegro.pl/it..._rozmiar52.html

#744 Cyklop

Cyklop
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2010 - 22:25

Mam tyle samo wzrostu i mniej wiecej taka sama rame, a nawet troche wieksza i.... bez dwóch zdań za mała. Dużo za mała.

Pokombinowałem z podkładkami, mostkami itd i jezdzi mi się ok, ale ty nie popełnij tego błędu. Strata forsy.

#745 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 10 czerwiec 2010 - 11:39

Raben, 56 57 cm rury poziomej szukaj - 52 to zdecydowanie za mało. Cyklop, dobrze radzi.

#746 Gosc_Raben_*

Gosc_Raben_*
  • Gość

Napisano 10 czerwiec 2010 - 14:44

No ale jest to rama slopingowa a z tego co wiem 52 w slopingu jest równe 55/6 w ramie klasycznej. Wie ktoś czy to prawda ?

#747 Cyklop

Cyklop
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2010 - 17:05

Mieszają Ci się pojęcia. W slopingowej ramie krótsza jest rura podsiodłowa, górna jest nawet dłuższa. Poza tym sloping jest tu skromny, mam dokładnie taki sam, wymiar ramy 53,5cm górnej rury i 48 srodek-srodek podsiodlowej (52 do czubka chyba) i to jest stanowczo za mało.

Twoja decyzja, ale jak kupisz ten rower wczesniej czy pozniej dojdziesz do wniosku ze potrzebujesz czegos wiekszego. :->

#748 Gosc_Raben_*

Gosc_Raben_*
  • Gość

Napisano 10 czerwiec 2010 - 19:58

Ok dzieki kolego. :) Jestem świeży tego typu ramach więc jak dobrze stwierdziłeś pomyliłem pojęcia.

#749 Gosc_Raben_*

Gosc_Raben_*
  • Gość

Napisano 11 czerwiec 2010 - 10:43

http://allegro.pl/it...ki_shimano.html
Czy ten rower wart jest swojej ceny?

#750 Gosc_TeQuila_*

Gosc_TeQuila_*
  • Gość

Napisano 11 czerwiec 2010 - 11:13

Witaj,

przy takiej jakosci zdjec i przy takim opisie na pewno NIE jest wart zainteresowania. No chyba, ze masz jakies dodatkowe info od sprzedajacego, o ktorym nie wiemy!

#751 buszux

buszux
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądŚwiętokrzyskie

Napisano 11 czerwiec 2010 - 18:06

Co myślicie o tym rowerku?Opłaca się go kupować?
http://www.allegro.p...ra_wroclaw.html

#752 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 12 czerwiec 2010 - 10:36

Witam,

Posiadam kolarzówkę z lat 80-90. Jeździ się niesamowicie. Często pękają dętki. Teraz właśnie całkowicie poszła razem z oponą. Pomyślałem, aby kupić sobie coś nowego. Jeżdżę sporadycznie, całkowicie rekreacyjnie, głównie w celach przejażdżki, utrzymywania kondycji.

Nie znam się na rowerach zbyt wiele.

Mam coś podobnego do tego: http://allegro.pl/it...a_szosowka.html
Nie wiem, czy starsze. Ten ma na pewno ładniejszą kolorystykę.

Szukam szosówki, bez żadnych dodatków, po prostu lekkość, szybkość i swoboda jazdy - tym jest dla mnie kolarzówka.
Tym razem chciałbym jednak, aby opony były bardziej wytrzymałe. Powinny oczywiście być jak największe, czemu nie 28", aby zwiększyć prędkość. Powinny być dostosowane do jak najszybszej jazdy.

Zastanawiam się jednak, czy opony w nowszych kolarzówkach pękają również szybko. Jak jest u was?
Ulice po jakich jeżdżę to asfalt polski, czyli trafiają się kamyki i dziury. Chciałbym, aby opona wytrzymywała takie przejścia. Czy jest to możliwe?

Jaką używaną kolarzówkę polecacie do 650zł?

#753 Xorlarrin

Xorlarrin
  • Użytkownik
  • 286 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 czerwiec 2010 - 10:45

Jeśli nic innego się z rowerkiem nie dzieje, oprócz tych dętek, to może lepiej zmienić opony/opaskę na obręcz, ostatecznie same koła? Do 650zł nie kupisz niczego co by jakoś znacząco odbiegało od tego co teraz masz.

#754 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 12 czerwiec 2010 - 10:51

oj, nie jestem z tego zadowolony. To rower z 80 lat. Oglądałem najnowsze modele, wyglądają cudnie, ale ceny są za wysokie. Szukam czegoś pośredniego, z ówczesnych czasów XXI wieku, czyli co najmniej roku 2000. Znajdzie się coś takiego?

#755 meaculpa

meaculpa
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 czerwiec 2010 - 11:23

za małe pieniądze nic sensownego nie znajdziesz, kupno przedpotopa mija się z celem bo może mieć zużytą główkę ramy, a do swojego sprzęta zakładasz nowe opony z dętkami i nic nie ma prawa pękać

#756 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 12 czerwiec 2010 - 11:33

No dobrze. Za ile mogę kupić rower z XXI wieku? Nie chodzi tylko o zmianę opon, ale również wrażeń z jazdy. Zdaję sobie sprawę, że rower 20 lat nowszy, musi być bardziej sprawny technicznie i przyjemniejszy w jeździe.

#757 Xorlarrin

Xorlarrin
  • Użytkownik
  • 286 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 czerwiec 2010 - 17:46

1k-1,5k PLN. Najważniejsze to dobrać swój rozmiar.

#758 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 12 czerwiec 2010 - 20:09

Jestem liliputem. Co na olbrzyma 170cm?

1. Czy rozmiar kuł ma znaczenie przy doborze rozmiaru do wzrostu?
2. Czy mniejszy rower oznacza mniejszą wydajność?
3. W takim razie podnoszę cenę do 1200zł. Co dobrego w takiej cenie?

#759 szymczyk

szymczyk
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądCzaniec

Napisano 12 czerwiec 2010 - 21:54

http://www.allegro.p...ross_berus.html

#760 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 13 czerwiec 2010 - 08:11

Widziałem ten rower na żywo bo też chciałem kupić. Ale rama wygląda jak zabawka. Jeśli kupiłbyś inną ramę to warto dla ossprzętu.