Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki rower do 1500zł.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1187 odpowiedzi w tym temacie

#721 sagan

sagan
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądLublin/Cyców

Napisano 14 maj 2010 - 17:13

Witam, mam problem znalazłem sobie szosę. Nie wiem tylko czy jest ona warta swojej ceny??
Sprzedawca chce 1200zł. Jedyny mankament to dość niski osprzęt.
Oto ona
http://allegro.pl/sh...item=1030736738
Proszę o szybką odpowiedź, opinię, czy co tam możliwe

#722 Luszi

Luszi
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 14 maj 2010 - 19:38

PsYhOl, Mateunio, dzięki za rady. Siodełko rzeczywiście nie wygląda ładnie, ale bądź co bądź jest to skóra (a przynajmniej na skórę wygląda), więc może da się je jeszcze zregenerować.

#723 qaz791

qaz791
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • Skądkraków

Napisano 16 maj 2010 - 14:34

witam poszukuje szosy w rozsądnej cenie do jazdy do pracy spodobała mi się ta
http://www.allegro.p...dobra_cena.html

proszę o podpowiedz czy jest warta swojej ceny ? czy warto go kupić za swoje ciężko zarobione pieniądze

#724 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 16 maj 2010 - 14:40

Jak dla mnie cena ok, tylko upewnij się że rozmiar pasuje, 57cm to chyba od 180-185cm w górę. Raczej niewiele w nim nie zmodernizujesz później bo rura sterowa jest na 1cal a obecnie stosuje sie 1 i 1/8, ale zawsze można za rok go pogonić za niewiele mniej i kupić coś ciekawszego.

#725 qaz791

qaz791
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • Skądkraków

Napisano 16 maj 2010 - 15:05

to super , dla mnie bardziej liczy się bym nie musiał grzebać przy nim cały czas , co dzień do pracy 20 kilometrów ewentualnie wypady w weekend ale też bez szaleństw , dlatego myślę że to rozsądna cena za normalny rower bez fajerwerków taki do jazdy , a wzrostu trochę mam :P

#726 Kames

Kames
  • Użytkownik
  • 82 postów
  • SkądDŚ!Das ist super;)

Napisano 18 maj 2010 - 19:17

Witam.Po długich męczarniach na moim enduro z auchonu postanowiłem przesiąść się na coś lepszego.Wybór padł na szosę(szybkość,lekkość i wiele rzeczy przemawia na jej korzyść).Rowerem jeżdżę sporo oczywiście jak na takie badziewie przystało:).Chcę pokonywać dużo dłuższe trasy bez obawy,że odpadnie mi koło lub zajadę się na śmierć( :mrgreen: żart).Nie mam zamiaru go jakoś szczególnie katować głównie dosyć dynamiczna jazda po mieście i czasem wypad poza.Niestety w wypadku kolarzówek jestem totalnym laikiem :-/.Dlatego zwracam się do was drodzy koledzy z dużą prośbą o pomoc w tych trudnych poszukiwaniach wymarzonej szosy.Mam 176cm wzrostu,mieszkam w mieście w którym co sobotę jest ogromna giełda z mnóstwem rowerów.Tylko niestety nie wiem kompletnie na co zwracać uwagę przy zakupie używanej szosy.Mój budżet to 500-600zł w jakiś niezwykłych okazjach może dojść do 800zł.Dość mało lecz jak na początek powinno mi starczyć zwłaszcza,że słyszałem iż ludzie za podobną kasę czasem niezłą okazję wychaczą.Byłem już parę razy na giełdzie i fajne rowerki mieli,wiadomo wszystko pięknie wygląda tylko podzespoły to już nie wiem.Właśnie w tym tkwki cały problem,że nie wiem jakie marki,podzespoły są opłacalne,posłużą trochę i jaki wiek,stan mogą mieć??Rower mogę kupić w moim mieście,czyli w Lubinie,we Wrocławiu lub Legnicy w ostateczności nawet na allegro byle był dobry jak na moje potrzeby i oczywiście zmieścił się w moim budżecie.Bardzo ważne jest żeby miał aluminiową ramę lub był po prostu bardzo lekki,właściwie interesuje mnie przede wszystkim waga.Mieszkam na 4 piętrze(bez windy,mała piwnica)i nie raz muszę targać rower po schodach.To by było na tyle moich wywodów.Za rozpisanie,wszelakie błędy i niedociągnięcia przepraszam i bije się w pierś jednocześnie dziękując za miejmy nadzieje okazaną cierpliwosć i radę ;-)

#727 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 18 maj 2010 - 20:40

Kames, jeśli chodzi o wagę, to porównując rower, o którym pisałeś z kolarzówką o wadze ok. 10kg, to nie nazwiesz tego targaniem ;] zarzucisz na bark czy weźmiesz do ręki i spokojnie wyniesiesz/zniesiesz..

Jeśli chodzi o rower w tej cenie, to rzeczywiście można trafić na fajną okazję.. Jeśli chcesz się dowiedzieć poczytaj na forum o ramach, osprzętach, kołach, a lepiej przeglądnij ten temat na kilka, może kilkanaście stron wstecz i pooglądaj linki, które ludzie tutaj chwalą czy piszą, że wart jest danej ceny - to Ci już naprawdę dużo pomoże.. Ewentualnie podziel się z nami swoim wzrostem, chociaż tabele rozmiarów ram do wzrostu znajdziesz na wikipedii i szukaj na allegro rowerów pod ten rozmiar. Na pewno znajdą się chętni by pomóc w wyborze potwierdzając dobry wybór lub odciągając Cię od niego.

Jedno o co Cię proszę, to nei wybieraj Merid ani Krossów!! (bez urazy dla ich użytkowników ;])

#728 Kames

Kames
  • Użytkownik
  • 82 postów
  • SkądDŚ!Das ist super;)

Napisano 19 maj 2010 - 18:05

Mój wzrost to 176cm.Ostatnio na giełdzie widziałem fajny rowerek Bianchi czy jakoś tak.Co to za firma,godna polecenia?Wyglądał naprawdę fajnie stan osprzętu i wszystkiego bdb przynajmniej z tego co widziałem.Ogólnie na giełdzie mają rowerki Giant,Bianchi i jakieś inne włoskie(znajomy ma i bardzo chwali).Wolał bym obejrzeć rower przed zakupem,widziałem fajne oferty na allegro,ale albo rozmiar nie ten lub stan taki sobie.Ten Bianchi miał klamkomanetki,a reszta na remie dźwigienki.Wolał bym klamkomanetki ale w większości starszych używek widziałem na ramie.Dodam,że kosztował 400zł i może jeszcze by na piwo stargował :-P ,więc naprawdę super cena.Tylko o osprzęcie to zbyt wiele nie wiem.Na pewno wszystko miał shimano ale jaki typ?Zależy mi na trwałości osprzętu,bo wiadomo kupując używaną szosę mam nadzieję,że parę lat pociągnie.Słyszałem też o shimano 105,nie wiem dobry sprzęt?W sobotę idę na giełdę i chciałbym coś kupić,więc trochę wiedzy mi się przyda.Ostatecznie pochodzę jeszcze na parę giełd lub w grę wejdzie allegro.Popatrzę jeszcze po komisach i popytam wśród znajomych.Do wakacji albo nawet później mam czas,a zawsze mam jeszcze swoje Enduro :mrgreen:.
Za odpowiedź dziękuję i serdecznie pozdrawiam!
Kames

#729 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 19 maj 2010 - 18:15

Bianchi to jedna z przodujących firm tworzących rowery szosowe. Wszystko zależy od stanu osprzętu. Możliwe też, że z nim jest coś nie tak np. uszkodzenie, które wyjdzie w czasie eksploatacji. Spróbuj wysłać kilka fotek tego roweru może się czegoś dowiemy.

Pozdrawiam
Paweł

#730 Gosc_Karuzelek_*

Gosc_Karuzelek_*
  • Gość

Napisano 19 maj 2010 - 18:31

Witam.
Czy oplaca sie inwestwac w ta stara szose? nie Ma ona glowki a-head wiec nie wiem?
Czy na 175 bedzie dobra? Od kroku do ziemi mam 83 weic rozmiar wychodzi 54cm a rama ma 56.

http://www.allegro.p...himano_105.html

Z góry thx za pomoc.

#731 dienet

dienet
  • Użytkownik
  • 38 postów
  • SkądPolska

Napisano 19 maj 2010 - 18:58

nie Ma ona glowki a-head wiec nie wiem

I co z tego? Nawet wg mnie trochę lepiej bo łatwiej podnieś kierownice.

Ogólnie fajna, mam też starą na takim osprzęcie i powiem że wszystko OK (nie idealnie), choć kupiłem ciut taniej.
Dziwne zużycie zębów na przedniej dużej tarczy (tu lepiej się skonsultować ze sprzedającym o lepsze zdjęcie).
Oczywiście najlepiej zobaczyć osobiście, ale na Twoim miejscu jak by była o 100 zł tańsza to bym brał ;]
Siodło chyba do wymiany ;]

#732 Kames

Kames
  • Użytkownik
  • 82 postów
  • SkądDŚ!Das ist super;)

Napisano 19 maj 2010 - 21:11

No fotek niestety nie mam jak podesłać bo widziałem go tylko na giełdzie.Podejdę w sobotę przy paczę się dokładnie wszystkiemu co mnie zainteresuje i może pstryknę parę fotek,być może będzie jeszcze ten Bianchi.Mają jeszcze różne Herculesy i inne rowerki,które przewijają się na allegro.Znalazłem na forum fajny rowerek który szprzedaje kolega czester-http://www.forumszos...opic.php?t=5929.Jeżeli jest na mnie dobry rozmiarem to kto wie zastanowię się nad nim porządnie.Co o nim myślicie?Widziałem też na forum fajnego Gianta-http://www.forumszos...highlight=giantBardzo mi się podoba(cena,kolor,stan git)tylko jest już sprzedany :-/ ,a tak włąściwie to na w miarę dobrych podzespołach on był? .Właśnie o taką szosę mi chodzi jak ten Giant,może na giełdzie będą coś takiego mieli.Widząc te rowerki na allegro,na giełdzie,forum to tak jak już mówiłem super był by ten Giant(jeżeli miałby w miarę dobry osprzęt,mój rozmiar)to wziąłbym go od ręki(nie muszę mówić,że jeszcze ta cena ach szkoda..)Pozostaje mi się dalej rozglądać i cierpliwie czekać...

#733 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 19 maj 2010 - 21:19

Kames, Spike też wrzucił dość fajnego Titana za 5 stówek.. pod Twój wzrost szukaj czegoś od 54-56 cm rury poziomej.. Do kilku stówek ciężko Ci będzie znaleźć coś na klamkomanetkach, ale idzie znaleźć fajne rowerki ;] Jak się będziesz oglądał za rowerami, oglądnij zużycie zębatek, przymierz się do niego.. A jeśli chodzi o osprzęt, też go oglądnij, sprawdź jak działają przerzutki.. Coś dla siebie w końcu wyszukasz :)

#734 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 19 maj 2010 - 21:32

No niestety mój stary rowerek przygarnął już kolega trojano.

#735 Dzielak5

Dzielak5
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądTomaszów Lub.

Napisano 20 maj 2010 - 13:24

Witam. Szukam roweru szosowego do 800pln z klamkomanetkami, i aluinium.

Co myślicie o tym ?
http://allegro.pl/it...iant_scott.html

#736 Kames

Kames
  • Użytkownik
  • 82 postów
  • SkądDŚ!Das ist super;)

Napisano 20 maj 2010 - 14:23

No ten Titan fajny,ale wole obejrzeć rower przed kupnem,zwłaszcza,że mi się nie spieszy z zakupem,a bardzo liczę na coś na giełdzie.Na razie mam dużo czasu,więc parę razy giełdę odwiedzę.Kurde obawiam się tylko takich wad ukrytych,które wyjdą podczas dalszego użytkowania :-|.Ja już będę coś kupował,to postaram się dokładnie przyjżeć osprzętowi,pobawię się przerzutkami może nawet się przejadę.Napiszę już w sobotę co i jak,czy coś udało mi się wychaczyć.Jak na razie z rowerków,które widziałem wciąż Giant kolegi eth(niestety już sprzedany)najbardziej by mi pasował...

#737 Gosc_Karuzelek_*

Gosc_Karuzelek_*
  • Gość

Napisano 21 maj 2010 - 18:39

http://www.allegro.p...item=1044265414

Jak myślicie warte tych pieniędzy ?

#738 maciekb

maciekb
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądBrzeszcze

Napisano 22 maj 2010 - 16:16

Witam

Obserwuje allegro od jakiegoś czasu. Coraz to nowe rowery wpadają na moją listę obserwowanych aukcji. Obecnie przyglądam się TAKIEJ SZOSIE. Nie jest to najmłodsza konstrukcja. Sprzedający pisał mi że to shimano 105 pochodzi z roku 2000. Nie znam się na częsciach, o przebieg roweru nie ma co pytać bo koleś jak widać jest jakimś dealerem sprowadzającym rowery z zaranicy, powiedzcie czy po 10 latach 'normalnej' jazdy, napęd będzie mocno nadwyrężony? cena raczej nie pójdzie za wysoko w górę, kilka dni temu dużo nowszy cannondale CAAD 4 na ultegrze poszedł za 1400 zł. Co lepsze, 10 letnia 105 czy na przykład pięcioletnia sora? Kasy mam nie dużo ponad 1000 zł więc raczej nie będe mógł w najbliższym czasie części wymieniać.

pozdrawiam, Maciek

#739 profaner

profaner
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maj 2010 - 10:39

Witam!

Szukam bardzo taniego roweru na poczatek przygody z szosa.
Kasa jaka dysponuje to 400-600 zl.

Dzisiaj jade obejrzec taki rowerek:

http://www.allegro.p..._rx100_105.html

Co o nim myslicie?

Zastanawia mnie rowniez ten rower:
http://www.allegro.p...okazja_bcm.html

Bede wdzieczny za wszelkie sugestie

Pozdrawiam

#740 Gosc_patryk1990_*

Gosc_patryk1990_*
  • Gość

Napisano 25 maj 2010 - 16:36

ja szukam jakiejs szosówki do 700zł:) jak by ktos miał na zbyciu to niech pisze:)