Skocz do zawartości

Kolejny noname z chin ala spec

• Zamknięty Temat jest zamknięty
79 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gosc_fiza1989_*

Gosc_fiza1989_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2012 - 15:17

Szczerze to jak wyżej napisałem, jestem laikiem i nie wiedziałem, że mnie ktoś w konia zrobił... myślałem, że to rama speca i tylko dlatego ją kupiłem. Jak dziś kumpel mnie uświadomił, to mam przybitkę na bani :(
Tak, ta owijka ma niby chronić przed łańcuchem, a że to chińskie G to nie wydaje się to wcale takie głupie...

kolego walisz w tytule "no name" dalej piszesz "ala spec" i dalej piszesz pierdoły o swojej nieświadomości jak powyżej - dla mnie ewidentnie rżniesz głupa, powinni Cię "wykastrować" z forum bo robisz to z premedytacją a używanie znaku towarowego speca to tak spoko prokuratura się kłania gdyby ktoś chciał zgłębić temat a powinien to zrobić co najmniej przedstawiciel

żebym to ja chociaż nakleił te nalepki... odkupiłem to wszystko bez kół i pedałów od jednego z cwaniaczków...

EDIT. Nalepki i owijka usunięte.

Tutaj link do aukcji z której nabyłem rower.
http://allegro.pl/sz...2060878849.html

#22 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 20 marzec 2012 - 15:44

4,5 to bardzo dużo za ten rower bez kół i pedałów. Za ten sam sprzęt na nowych częściach w 3,5 mógłbyś się zmieścić.

#23 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 20 marzec 2012 - 15:47

W sumie za ta cene co podales , ta aukcje psudo speca podwalem wczesniej jak czytujesz forum to bys wiedzial , mam nadzieje ze wiesz ze kupiles chinczyka a nie Speca .

Cena naprawde wysoka jak na tego , typu sprzet ale to juz twoj wybor napisz doklanie czy zaplaciles calosc czy cos udalo sie zejsc z owej ceny ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#24 Gosc_fiza1989_*

Gosc_fiza1989_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2012 - 15:48

4,5 to bardzo dużo za ten rower bez kół i pedałów. Za ten sam sprzęt na nowych częściach w 3,5 mógłbyś się zmieścić.

Teraz już to wiem, ale teraz już jest za późno, na szczęście te części są nowe.

#25 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 marzec 2012 - 16:50

fiza1989 ....ale walisz w .....

#26 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 marzec 2012 - 19:29

Jeśli sprzedawca twierdził, że to spec to Cię oszukał, czyli jak go znajdziesz możesz żądać zwrotu kasy.

#27 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2012 - 19:36

fiza1989 Robisz sobie z nas jaja czy naprawdę jesteś takim idiotą? Wydać 4,5k zł na takie coś :shock:

#28 elziomallo

elziomallo
  • Użytkownik
  • 97 postów
  • SkądMiasto Świętej Wieży

Napisano 20 marzec 2012 - 19:39

Ale gdzie w aukcji napisane było że to Spec? Pisane że robiona na zamówienie, o specu ani słowa ;] Szkoda że nie napisał kto mu ją na zamówienie robił ;]

#29 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 marzec 2012 - 19:51

Co mu tak kołki ciosacie na glowie :?: , zapłacił już frycowe i koniec (nie pierwszy i nie ostatni).
fiza1989, zmień owijkę na np. czerwoną, wywal tę owijkę z tyłu (to nie mtb), podnieś delikatnie kierę i odklej naklejki speca.

#30 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 20 marzec 2012 - 20:03

W opisie i specyfikacji nie ma słowa "rama specialized", ale sprzedający i tak wprowadził w błąd kupującego samym zdjęciem.. Nie ma chyba prawa sobie nalepić takich naklejek i sprzedawać.. Wiadomo, że każdy by się zaintereseował "ooo rama speca"...

To nie te czasy, że wklejało się na allegro zdjęcie np. telefonu komórkowego, a dostawało się kilka ziemniaków.. jeśli chcesz odzyskać kasę napisz najpierw bezpośrednio do gościa o "pokojowe załatwienie sprawy", jeśli to nie da rady załóż mu spór na allegro i pod ich nadzorem prowadź sprawę, jeśli to nie pomoże idź na policję i do sądu... o ile chcesz odzyskać kasę za to "badziewie z naklejką speca"..

Rower z tą naklejką wygląda faktycznie jeszcze gorzej.. No nic mi tu nie pasuje.. No może tylko ta owijka na tylnych widełkach :lol:

#31 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 20 marzec 2012 - 20:05

Ja to szczerze ci współczuje ,jeśli naprawdę myślałeś ze to spec, szkoda tylko ze mając na wydanie 4,5 tyś nie pofatygowałeś sie żeby wejśc na jakąkolwiek stronę speca lub jakiegoś sklepu rowerowego.
Zerwij tą naklejkę jesli da rade , i może będzie git.
A swoją drogą nie rozumiem wpisów na temat speca 50 % sztywnosci bo jest naklejka ,z tego co ja wiem to spec robi bardzo dobre ramy po warunkiem ze są oryginalne, być może są nawet nr1 ,choć prawda jest taka ze dobry kolarz pojedzie na każdym rowerze.
Powodzenia na tej ramie

#32 Gosc_fiza1989_*

Gosc_fiza1989_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2012 - 20:29

Co mu tak kołki ciosacie na glowie :?: , zapłacił już frycowe i koniec (nie pierwszy i nie ostatni).
fiza1989, zmień owijkę na np. czerwoną, wywal tę owijkę z tyłu (to nie mtb), podnieś delikatnie kierę i odklej naklejki speca.

Chociaż jeden normalny... naklejek i owijek już nie ma ;/ serio nie wiedziałem, ale co sobie poużywają to poużywają, proszę bardzo. Nie każdy siedzi 24h na dobę na aukcjach i innych pierdołach.

#33 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2012 - 20:30

choć prawda jest taka ze dobry kolarz pojedzie na każdym rowerze.
Powodzenia na tej ramie

Prawda, ale na taką rame, gdzie nie wiadomo co się z nią działo dobry kolarz nigdy by nie wsiadł

#34 KubaG

KubaG
  • Użytkownik
  • 278 postów
  • SkądKrk

Napisano 20 marzec 2012 - 20:31

Pozostaje życzyć, żeby służył jak najdłużej. Zdawaj co jakiś czas relacje jak się rama sprawuje.

#35 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2012 - 20:35

Pozostaje życzyć, żeby służył jak najdłużej. Zdawaj co jakiś czas relacje jak się rama sprawuje.

Proponuje dawać znaka po każdej jeździe, dużo osób będzie się bało czy nic Ci się nie stało

#36 Gosc_daroq_*

Gosc_daroq_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2012 - 20:44

michal.now, Dobry kolarz to i na cr-mo nie będzie narzekał.
Swoją drogą nie wiem czemu "jeździcie" tak po koledze. Wydaje się, że rzeczywiście zawalił sprawę nie konsultując się z kimkolwiek w miarę obeznanym i nie robiąc chociażby minimalnego rozpoznania rynku.

fiza1989, Jeżeli rower Ci nie pasuje w jakikolwiek sposób (a za te pieniądze mógłbyś kupić coś lepszego i przede wszystkim kompletnego), to możesz domagać się zwrotu pieniędzy i możliwości odesłania roweru, gdyż sprzedający złamał prawo serwisu, prawo konsumenckie oraz prawa autorskie firmy Specialized.

Po pierwsze, w tytule aukcji bez wątpienia znajduje się nazwa producenta, co jest tzw. bezprawnym tagowaniem.
Po drugie i najważniejsze, na zdjęciach znajduje się logo producenta, dodatkowo wykonane identyczną czcionką, jak w oryginalnych specach.
Argumenty w stylu "w opisie ramy nie pojawiło się słowo Specialized" są tym samym nieuzasadnione.

Gdybyś wytoczył mu sprawę, zarówno Ty, jak i przedstawiciel firmy Specialized, wygralibyście bez większych komplikacji, gdyż sprawa jest dość ewidentna. Podobnych oszustw są setki.
Jeżeli zdecydujesz się interweniować, to na pewno nie pójdzie łatwo, ale proponuję walczyć o swoje, bo jesteś w tej sytuacji poszkodowanym.
Jeżeli spokojnie, jasno i kulturalnie wyłożysz sprzedającemu w czym tkwi problem, możliwe, że sprawa zakończy się ugodowo. Ale moim zdaniem ostro przepłaciłeś i nie warto tego tak zostawiać.
Pzdr

#37 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 marzec 2012 - 20:48

ale zeście mu dosrali równo, jak za dawnych czasów no nie ???
Kupił co se kupił i tyle , a wiadomo że sprzedawać nie można "podróbek , a najgorsze jest to że kupować także

Fiza, spoko, banda prześmiewców już sie wyżyła , masz, używaj i tyle.

Ja bym sie doczepił w sumie kólek , bo optycznie to raczej jakieś stożki przynajmniej 30 mm pasowałyby , bo rama wielka jest , no karbonowe 50 mm byłyby idealne.

poszukaj sobie jakiegoś gościa od graffiti i niech Ci śmignie ładny wzorek .

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#38 Miechu

Miechu
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądSieniawa

Napisano 20 marzec 2012 - 20:48

Czegoś tu nie rozumie. Cały czas ktoś prosi o relacje jak się jeździ na chińskim carbonie, a jak już się ktoś trafi co taki rower ma i o tym mówi, to zaraz się robi szum i 20 stron w temacie, że taki a nie inny rower sobie kupił i jaki to nierozsądny jest. Wrzućcie na luz, bo po takim ostrym ochrzanie nie wiem czy komukolwiek będzie się chciało recenzje i swoje wrażenia opisywać.

A co do tematu to wybrałeś "hipsterski" rower i kiedyś musisz opowiedzieć o microshifcie jak będziesz miał porównanie z inną grupą.

Pozdrawiam

#39 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2012 - 21:00

Widać ,że tutaj niektórzy nie traktują swojej pasji jako zabawy wspaniale spędzonego czasu tylko normalnie jak zawodowcy , dla których po części jest to praca i ciężka forma zarobku ;-)

#40 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2012 - 21:54

michal.now, Dobry kolarz to i na cr-mo nie będzie narzekał.

Mam na myśli wytrzymałość.