Jakie okulary?
Napisano 18 styczeń 2011 - 23:36
Mam okulary Carrera karbon z tytanem i szkła sąrewelacyjne, no moze poza ceną bo ta zabija
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 21 styczeń 2011 - 22:11
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 24 styczeń 2011 - 11:06
Mam okulary Arctica S-30A (wymienne szkła) od chyba trzech lat - są niezłe.
Nabyłem też drogą kupna - okularki z Lidla (miały dużo pozytywnych opinii) i jak za tę cenę muszę powiedzieć, że nie są takie złe (brakowało mi szczególnie bezbarwnych szkieł, a mam ich aż 4 komplety !).
Bardzo odpowiada mi ich waga, są bardzo lekkie.
Przy następnej promocji dokupię sobie jeszcze jedną parę - będę miał na maratony MTB.
Pozdr.
R..
Merida Scultura Disc 6000 - Black Power
Napisano 24 styczeń 2011 - 11:43
Napisano 24 styczeń 2011 - 12:15
1. Jak mi się zdarzyło, że zapomniałem okularów, to mucha mi w oko wpadała na pierwszym kilometrze poza miastem - kończyło sie to próbą jej usunięcia poprzez tarcie łapką i szybkim powrotem do domu.
2. Jadąc z dużą prędkością (w okularach), nie raz i nie dwa zdażyło się, że przelatujący bombowiec (wyjątkowo twardy owad) uderzył w szybkę z taką siłą, że mi długo w głowie huczało. Pomyśleć co cy było, gdyby szybki nie było, a ta gadzina chyba specjalnie w oczy sie pakuje.
Tak więć teraz, jak okularków zapomnę, to się jednak po nie wracam.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 02 luty 2011 - 23:49
zakładam ,że podróbka - ale to co.. właśnie kupiłem bo są fajne ,ładne i mają takie szkła jakich szukam od dawna - czyli lustrzane
moje stare żółte się sypią, szkła całe odrapane [nie dbało się w młodości :mrgreen: ] i żółty lakier schodzi..
rozeszły się w 4h.. gościu wystawił dwie pary dziś po 20:00 i już nie ma
Napisano 03 luty 2011 - 08:07
Napisano 03 luty 2011 - 10:25
i tylko wspierasz cały przemysł podróbkowy, faktycznie masz się czym chwalić.
sprzedawca też niezły - "promocyjne ceny z usa", 159zł za parę radarów
Pierwsza podstawowa sprawa to , ze soczewki w tych okularach nie maja zadnych wlasciwosci oprocz zwyklego filtra uv pozatym podorbka szkoda xubix, wydanych 159zl .
Wogle pare osob zaczelo na , allegro sprzedawac repliki nie orginalny , ktore swieca podrobionym logo , po probie nawiazania kontaku ze sprzedjacymi milcza po 2,3 mailu ;-)
Jak brac to tylko orginaly , tej marki ;-)
Napisano 03 luty 2011 - 11:07
#355 Gosc_Grzegoez30_*
Napisano 03 luty 2011 - 11:50
Napisano 03 luty 2011 - 12:45
Musze tutaj wesprzeć kolegę nie ważne jakie to okulary podróbki czy nie liczy się jego prywatne samopoczucie,podobały mu się takie i takie sobie sprawił ,pewnie jeśli miałby wystarczające środki finansowe to kopił by lepsze. A do tych którzy krytykują takie a nie inne zachowanie mam przesłanie takie ze nie róbcie z siebie siebie zawodowych kolarzy ,bo wiadomo ze większość tutaj ta amatorzy tego sportu. I ani ubiór ani sprzęt na którym jeździcie nie zrobi z was drugiego Contadora czy Armstronga. Wiec trochę wyrozumiałości dla innych.
Przestan robic offtopa , nie rob za adwokata xubix, chodzilo o orginalnosc marki. A opisujesz cala filozofie kto co kupuje jego sprawa kupil repliki w ktorej nie wymieni soczewki dziekuje ;-)
Napisano 03 luty 2011 - 12:54
Tylko, że okulary nie tylko mają chronić przed uszkodzeniami mechanicznymi, takimi jak piasek, owady, ale też chronić przed szkodliwym promieniowaniem UV i być neutralne dla wzroku. Nie szkoda Ci oczu ??? W imię dobrego wyglądu i lansu chcesz ryzykować zdrowiem???Na oryginalne mnie nie stać [radary ani jawbone] - a nieważne dla mnie jakie by miały naklejki i znaczki jakich firm - i tak bym je kupił bo jak napisał intel - spodobały mi się ;-) tyle.. i nie wiem co Wy tak naskakujecie od razu.. macie kasę to kupujcie oryginały, a ludzi z mniejszym budżetem zostawcie w spokoju :->