Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#341 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 18 styczeń 2011 - 23:23

zaraz i tak sie dowiesz, że to tylko plastik i, że w lidlu masz takie same za 20zł :roll: najlepsze, że te komentarze piszą osoby, które oakleyów nigdy nie miały nawet w ręce ;-)

#342 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 styczeń 2011 - 23:36

ja mam okulary z Lidla a bo sobie kupiłem za 14 zł w komplecie 4 pary szkieł i sąok na poziomie amatorskim i nie parująna skrzyżowaniu.

Mam okulary Carrera karbon z tytanem i szkła sąrewelacyjne, no moze poza ceną bo ta zabija

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#343 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 21 styczeń 2011 - 20:37

Widzisz Spike , właśnie o tym pisze ... Ze jedne szkła i tak samo widze a nie 5 kompletów w torebai i weż zmień na ,,,, nawet na treningu

#344 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 styczeń 2011 - 22:11

a kto zmienia szkła na treningu ??? a ile ten trening trwa , przecie zakłada sie w zależności od pogody czy pory dnia.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#345 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 414 postów
  • SkądLublin

Napisano 24 styczeń 2011 - 11:06

Witam,
Mam okulary Arctica S-30A (wymienne szkła) od chyba trzech lat - są niezłe.
Nabyłem też drogą kupna - okularki z Lidla (miały dużo pozytywnych opinii) i jak za tę cenę muszę powiedzieć, że nie są takie złe (brakowało mi szczególnie bezbarwnych szkieł, a mam ich aż 4 komplety !).
Bardzo odpowiada mi ich waga, są bardzo lekkie.
Przy następnej promocji dokupię sobie jeszcze jedną parę - będę miał na maratony MTB.

Pozdr.
R..

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)

#346 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 24 styczeń 2011 - 11:43

wczoraj oglądałem taki program na discovery chanell " obcy wewnątrz nas" czy jakoś tak się nazywał w każdym bądź razie gościowi muszka wpadła do oka, wydłubał ją i tyle. Po jakimś tam czasie budzi się rano i nie widzi prawie w ogóle na to oko. Okazało się, że jak mucha wpadła w oko to zdążyła jajo znieść. larwa się wylęgła i dostała do gałki ocznej, a co dalej to już możecie sobie wyobrazić. Sorry za Ot ale troche mnie to przeraziło bo ile razy jechałem bez okularów na rowerze i mi mucha wpadła w oko, oczywiście to jest sytuacja jedna na milion ale jednak :)

u2250y2014v3.gif

#347 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 24 styczeń 2011 - 12:15

Ja tam zawszę już jeżdżę w okularach, a to z dwóch powodów:

1. Jak mi się zdarzyło, że zapomniałem okularów, to mucha mi w oko wpadała na pierwszym kilometrze poza miastem - kończyło sie to próbą jej usunięcia poprzez tarcie łapką i szybkim powrotem do domu.

2. Jadąc z dużą prędkością (w okularach), nie raz i nie dwa zdażyło się, że przelatujący bombowiec (wyjątkowo twardy owad) uderzył w szybkę z taką siłą, że mi długo w głowie huczało. Pomyśleć co cy było, gdyby szybki nie było, a ta gadzina chyba specjalnie w oczy sie pakuje.

Tak więć teraz, jak okularków zapomnę, to się jednak po nie wracam.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#348 neuropathic

neuropathic
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • SkądLubin - dolny ślask

Napisano 24 styczeń 2011 - 12:38

robo, Zapomniałeś o słońcu i o wietrze :)

#349 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 02 luty 2011 - 23:49

http://allegro.pl/oa...1442158066.html

zakładam ,że podróbka - ale to co.. właśnie kupiłem bo są fajne ,ładne i mają takie szkła jakich szukam od dawna - czyli lustrzane ;)

moje stare żółte się sypią, szkła całe odrapane [nie dbało się w młodości :mrgreen: ] i żółty lakier schodzi..

rozeszły się w 4h.. gościu wystawił dwie pary dziś po 20:00 i już nie ma ;)

#350 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 03 luty 2011 - 08:07

nie brdzo takie " to co" moze akurt z tymi nie bedziesz mial zadnych problemow i tego Ci zycze , ja jednnak w zyciu juz zadnej podrobki nie kupie , kiedys kupilem i po 10 minutach jazdy dostalem silnych zawrotow glowy , musialem sie zatrzymac a nastepnie rzygalem w karzakach , a to dlatego ze "szkla " mialy zly profil .

#351 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 luty 2011 - 10:00

i tylko wspierasz cały przemysł podróbkowy, faktycznie masz się czym chwalić.

sprzedawca też niezły - "promocyjne ceny z usa", 159zł za parę radarów :roll:

#352 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 03 luty 2011 - 10:25

i tylko wspierasz cały przemysł podróbkowy, faktycznie masz się czym chwalić.

sprzedawca też niezły - "promocyjne ceny z usa", 159zł za parę radarów

Pierwsza podstawowa sprawa to , ze soczewki w tych okularach nie maja zadnych wlasciwosci oprocz zwyklego filtra uv pozatym podorbka szkoda xubix, wydanych 159zl .

Wogle pare osob zaczelo na , allegro sprzedawac repliki nie orginalny , ktore swieca podrobionym logo , po probie nawiazania kontaku ze sprzedjacymi milcza po 2,3 mailu ;-)

Jak brac to tylko orginaly , tej marki ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#353 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 03 luty 2011 - 11:05

E tam jak się koledze xubix podobały to co za różnica i tak nikt się nie kapnie że to podróbka. ;-)

#354 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 03 luty 2011 - 11:07

Na oryginalne mnie nie stać [radary ani jawbone] - a nieważne dla mnie jakie by miały naklejki i znaczki jakich firm - i tak bym je kupił bo jak napisał intel - spodobały mi się ;-) tyle.. i nie wiem co Wy tak naskakujecie od razu.. macie kasę to kupujcie oryginały, a ludzi z mniejszym budżetem zostawcie w spokoju :->

#355 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 03 luty 2011 - 11:50

Musze tutaj wesprzeć kolegę nie ważne jakie to okulary podróbki czy nie liczy się jego prywatne samopoczucie,podobały mu się takie i takie sobie sprawił ,pewnie jeśli miałby wystarczające środki finansowe to kopił by lepsze. A do tych którzy krytykują takie a nie inne zachowanie mam przesłanie takie ze nie róbcie z siebie siebie zawodowych kolarzy ,bo wiadomo ze większość tutaj ta amatorzy tego sportu. I ani ubiór ani sprzęt na którym jeździcie nie zrobi z was drugiego Contadora czy Armstronga. Wiec trochę wyrozumiałości dla innych.

#356 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 03 luty 2011 - 12:45

Musze tutaj wesprzeć kolegę nie ważne jakie to okulary podróbki czy nie liczy się jego prywatne samopoczucie,podobały mu się takie i takie sobie sprawił ,pewnie jeśli miałby wystarczające środki finansowe to kopił by lepsze. A do tych którzy krytykują takie a nie inne zachowanie mam przesłanie takie ze nie róbcie z siebie siebie zawodowych kolarzy ,bo wiadomo ze większość tutaj ta amatorzy tego sportu. I ani ubiór ani sprzęt na którym jeździcie nie zrobi z was drugiego Contadora czy Armstronga. Wiec trochę wyrozumiałości dla innych.

Przestan robic offtopa , nie rob za adwokata xubix, chodzilo o orginalnosc marki. A opisujesz cala filozofie kto co kupuje jego sprawa kupil repliki w ktorej nie wymieni soczewki dziekuje ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#357 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 03 luty 2011 - 12:54

Na oryginalne mnie nie stać [radary ani jawbone] - a nieważne dla mnie jakie by miały naklejki i znaczki jakich firm - i tak bym je kupił bo jak napisał intel - spodobały mi się ;-) tyle.. i nie wiem co Wy tak naskakujecie od razu.. macie kasę to kupujcie oryginały, a ludzi z mniejszym budżetem zostawcie w spokoju :->

Tylko, że okulary nie tylko mają chronić przed uszkodzeniami mechanicznymi, takimi jak piasek, owady, ale też chronić przed szkodliwym promieniowaniem UV i być neutralne dla wzroku. Nie szkoda Ci oczu ??? W imię dobrego wyglądu i lansu chcesz ryzykować zdrowiem???

#358 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 03 luty 2011 - 13:03

qqx, moje obecne okulary kosztowały 30 zł .. więc raczej nie zamieniam super okularów na jakieś badziewie..

#359 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 luty 2011 - 13:14

ale ty wydałeś 159zł za podróbki, które z alibaby można pewnie ściągnąć za 40zł, wiec nie ma sie czym i chwalić i robić z tego super zakupu. To dziadowska podróba i tyle, a za 159zl mogłeś mieć świetne Uvexy chociażby, o świetnej optyce, a nie taki syf.

#360 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 03 luty 2011 - 13:15

Ja bym tego za darmo nie założył, a jeszcze płacić za to 159zł i być zadowolonym... 8-)

Dodaj odpowiedź