Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#401 maciej1408

maciej1408
  • Użytkownik
  • 59 postów
  • SkądWlkp

Napisano 27 kwiecień 2011 - 20:50

Kolega wczoraj kupił i nie narzeka :) Chociaż dopiero dwa razy w nich jeździł..

#402 Gosc_Dawidziu_*

Gosc_Dawidziu_*
  • Gość

Napisano 27 kwiecień 2011 - 21:24

Ma ktoś jakieś doświadczenia z okularami firmy Pro?
Jak z trwałością, wygodą używania? Interesują mnie takie modele około 100zł z wymiennymi szkiełami, chyba Torque, Viper. Używa ich może ktoś z Was?
Szukałem w Tarnowie, ale natknąłem się tylko na najniższy model za 40zl, więc nie mam porównania.

#403 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 27 kwiecień 2011 - 23:07

Torque i viper różnią się od siebie tylko wyglądem. Mają Gume na zausznikach, na nosku i wymienne szkiełka (w zestawie sa jakies kolorowe w zaleznosci od tego jakiego koloru sa oprawki oraz para przezroczystych). torque chyba bardziej na szose swoim wygladaem pasują i są jakby ciut lżejsze, moze dlatego ze rameczki jest mniej. a moze to tylko sie tak wydaje bo wszystko w nich jest plastikowe i generalnie mało waża. wg mnie fajne wygodne ale i tak trzeba przymierzyc przed kupnem:)

#404 Gosc_Dawidziu_*

Gosc_Dawidziu_*
  • Gość

Napisano 28 kwiecień 2011 - 12:13

Dzięki carloss, znajdę je w Decathlonie w Krakowie?

#405 kholbee

kholbee
  • Użytkownik
  • 53 postów
  • SkądTarnów

Napisano 28 kwiecień 2011 - 13:36

A gdzie je znalazłeś w Tarnowie ?

#406 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 28 kwiecień 2011 - 22:41

W decathlonie jest spory wybór okularów ale nie PRO. w większości te ichniejsze firmy. Wiem ze mozna je dostac u werońskiego na ul.Piłsudskiego (a w razie czego zamówić). Być moze poreba ale to zabierzów już...

#407 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 14 maj 2011 - 16:07

Proszę o polecenie okularów z najlepszym stosunkiem ceny do jakości. Raz już kupiłem okulary za 30 parę złotych, bo mi się podobały i już pomijam fakt, że były krzywe to dziadostwo pękło samo z siebie po 2 tygodniach.
Ja wyszukałem...
http://allegro.pl/ok...1594599154.html
or.
http://allegro.pl/ok...1607320784.html

W UVEX'ie fajnie, że są 3 szybki dodatkowo, a czy w Shimano ta szybka w zestawie to jest w ogóle przyciemniana ?

Mam chyba normalną głowę ale czy może być tak, że będą nie pasować ?

pozdr.

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#408 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 14 maj 2011 - 19:04

Mam chyba normalną głowę ale czy może być tak, że będą nie pasować ?

Ja też tak myślałem i też zastanawiałem się nad Uvex RACER, ale przymierzyłem je na targach ... i nie pasowały - odstawały z każdej strony.
Zacząłem więc przymierzać inne modele Uvex-a i zdecydowałem się na Crow PRO (2x droższe od Racer-ów) i .... są niezłe.

Prawdziwe zaskoczenie przeżyłem, kiedy doszedł do mnie kask Uvex Boss Race, a z nim razem okulary, które były dołączone gratis (taka promocja). Niepozorne, małe, z dziwnymi spojlerami. Te okulary to Uvex VERSO . Okazało się, że są świetne, bardzo wyraźny obraz bez zniekształceń. Te dziwne spojlery , choć trochę opierają się o policzki, co jednak mi nie przeszkadza, powodują, że do oczu nie docierają żadne zawirowania powietrza. Jeżdżę w nich częściej niż w Crow PRO, rezygnuję z nich tylko wtedy, jak jest pochmurno i szaro, bo mają dość mocno przyciemnione szkła (są niewymienne).

Wilier, jak możesz, to przymierz koniecznie zanim kupisz.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#409 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 14 maj 2011 - 20:41

ewentualnie taki wynalazek ; ] http://allegro.pl/ok...1596000048.html

tak się zastanawiam czy jest sens w ogóle kupować okulary z wymienną optyką jeśli w zestawie nie ma szkieł, bo chyba bardzo ciężko coś znaleźć i dokupić

UVEX RACER odpadają, bardzo dużo negatywnych opinii na temat wytrzymałości oprawki

max dst:

#410 czasowiec

czasowiec
  • Użytkownik
  • 262 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 maj 2011 - 09:47

Okulary przed zakupem należy przymierzyć , z allegro sprawa ryzykowna pod względem rozmiaru , każdy ma inny uklad czaszki i okulary bardzo często uwierają nad uszami lub na nosie , albo są lużne i z czoła wchodzi słońce , sprawa zakupu okularów bez przymierzania wyglada z pozoru bardzo błaha , ale tak nie jest .PozdroPAP.

#411 sebkaaa

sebkaaa
  • Użytkownik
  • 41 postów
  • Skądgdynia

Napisano 15 maj 2011 - 09:53

troche odbiegne od zakupu okularów, a chciałbym zapytać czym czyscicie okulary, bo ja swoje znisczyłem (porysowałem zwykłą szmatką) jakies rady czym czyscic?.

#412 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 15 maj 2011 - 10:49

mikrofibrą (tylko nie taką "mikrofibrą" jak dodają do okularów za 20zł) mi przynajmniej się wydaje, że już zwykła szmata jest lepsza. Ja mam zieloną mik.fibrę do obiektywów i nią czyszczę okulary ; )

max dst:

#413 marcinxy

marcinxy
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 15 maj 2011 - 13:53

Ja swoje okulary czyszczę specyfikiem w spreju marki Clair plus albo najzwyklejszą chusteczką higieniczną. Na zarysowania nic chyba nie pomaga, ważne jest aby trzymać je w jakimś opakowaniu ochronnym tak aby nie poniszczyły się w domu.

#414 czasowiec

czasowiec
  • Użytkownik
  • 262 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 maj 2011 - 18:59

Popieram mikrofibre do czyszczenia szkieł okularów a także optyki od kamer i aparatów . Pamietajmy o jednym nie wolno w żadnym wypadku, nawet mikrofibrą czyścić szkieł na sucho , wtedy powstaje mikro papier ścierny i rysujemy , sa specjalne płyny do szkieł ale nie koniecznie , wystarczy dobrze nachuchać i szmateczką przetrzeć , tak robie przy moich niebieskich lustrzankach i problemu z rysami nie ma , a sami wiecie jak czułe są lustrzanki i jeszcze do tego niebieskie . Tak że powtarzam mikrofibra i na mokro !!!!! :-)

#415 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 15 maj 2011 - 21:58

ja swoje przcieram w rekaw i nic sie im nie dzieje , cazsami uzyje plynu do mycia szyb , to nie sa szkla Canona zeby sie z tym pieprzyc .

#416 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 17 maj 2011 - 21:47

Wiecie moze gdzie znajde , jakies gumki na okulary , cos takiego jak ma oakley tylko chcilabym np w roznych kolorach ;-)

#417 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 18 maj 2011 - 08:01

W decathlonie jest spory wybór okularów ale nie PRO.

Potwierdzam. Zanim kupiłem tam okulary dwa razy brałem na Allegro i była kompletna porażka. Co do jakości nie miałem żadnych zastrzeżeń, jednak na nos nie pasowały i dlatego stwierdziłem, że trzeba jednak przymierzyć przed zakupem.
Kupiłem SG 700. Stosunek cena/jakość rewelacyjny. Służą mi do dzisiaj i wyglądają na nosie bardzo PRO :-P

#418 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 maj 2011 - 08:28

Kupiłem SG 700. Stosunek cena/jakość rewelacyjny.

Kupiłem dokładnie te same, pierwsza jazda i jest dobrze, cztery szkła w komplecie o cenie nie wspomnę. Super.

#419 Kames

Kames
  • Użytkownik
  • 82 postów
  • SkądDŚ!Das ist super;)

Napisano 18 maj 2011 - 12:50

Proszę o polecenie dobrych okularków do ok 100zł.Najlepiej bez wymiennych szkieł(mam już takie),za to z jedną parą porządnych,typowych na ostre słońce.Czy do tej kwoty jest szansa na zakup lustrzanek,mam mirrory do pływania i jak dla mnie rewelka!Niestety nie widziałem zbyt wielu na internecie,nie wiem też gdzie na miejscu bym takie dostał(Wrocław)?!Te co znalazłem to już pro(i w dodatku nie w polskim sklepie),myślałem,że nie będzie problemu z ogólną dostępnością,co najwyżej z kwotą przeznaczoną na zakup...

Co sądzicie o takich okularkach- http://allegro.pl/ok...1609663259.html Powłoka REVO-lustrzanki do końca to nie są...wolałbym typowe srebrne najlepiej lub coś chyba lepszego- http://allegro.pl/ok...1621083108.html Tutaj tez REVO,tylko może lepsze?Cena też lepsza wolałbym zmieścić się w tej setce :-/ Ogólnie co sądzicie o lustrzankach?Jeżeli wiecie gdzie we Wrocku lub necie dostane mirrory do tej około setki to był bym wdzięczny! :-P

#420 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 19 maj 2011 - 06:38

http://allegro.pl/ok...1598742999.html
http://allegro.pl/go...1608872554.html

Mam okulary tej firmy, z tymi szkłami mirror ale troszkę inny model. Jeśli jesteś gotowy dołożyć parę groszy to polecam.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

Dodaj odpowiedź