Jakie okulary?
Napisano 21 luty 2009 - 16:27
Mówie to z autopsji - powiem wiecej, jak załozycie, to nie dziwcie sie, ze macie wrazenia jakbyscie jechali tyłkiem po asfalcie bo to normalne - a jak sie przyzywyczaicie i załozycie normalne okulary, ze macie wrazenie jakbyscie siedzieli na tronie
Napisano 30 marzec 2009 - 08:06
1. ACCENT LIZARD
2. ACCENT SHADOW
3. ADCTICA S-30
3. ARCTICA S-47
5. ARCTICA S-52
Co polecacie który z nich wybrać. A może ktoś już jakiś model użytkuje ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie
Napisano 31 marzec 2009 - 21:33
Jeździłem kiedyś w S-30 (gdy jeszcze kosztowały 60zł) i jestem z nich bardzo zadowolony! Najlepsze okulary w jakich jeździłem. Świetnie trzymają się głowy, nie spadają, nie uciskają. Wygodne noski. Optyka też bardzo dobra, nic nie paruje, ani nie wieje mocno w oczy. Jak dla mnie rewelacja, chociaż cena powinna być znacznie niższa.
#125 Gosc_Tymbark_*
Napisano 07 kwiecień 2009 - 16:57
Czy okulary na rower muszą spełniać jakieś duże wymagania, czy mogą być to zwyczajne okulary przyciemniane za 20zł z bazaru? Czym różnią się te pro po 100zł+ od standardowych, i czy opłaca się wydawać takie kwoty na okulary?
No i czy w cenie do 50zł można kupić coś porządnego?
#126 Gosc_mjolnir_*
Napisano 07 kwiecień 2009 - 17:07
Generalnie ważne jest to, z czego są zrobione oprawki. Powinien być to plastik o łagodnych kształtach. W razie kraksy metalowe oprawki mogą nam pokaleczyć facjatę, albo co gorsze - uszkodzić oko.
Napisano 07 kwiecień 2009 - 20:32
Nie wiem czy to dobra cena, ale sa dostepne na przyklad tutajpoluje na na shimanowskie Equinox ...
Jeżeli somebody wie gdzie uzyskac dobrą cene - plizzzz o link
Tymbark,
Oczywiscie, ze warto!
Czy potafisz wydac na dobre, sportowe obuwie x00PLN? Przytaczam ten przyklad bo ludzie nie maja oporow wydac znaczne kwoty na "naje niezdzieraje", a przeciez oko jest czescia ciala o wiele wrazliwsza od stopy i potencjalne urazy sa o wiele grozniejsze od odcisku na duzym palcu.
#134 Gosc_Stas_*
Napisano 15 kwiecień 2009 - 20:32
http://www.sporteyes.com/rpeky.htm
Pzdr
Stas
Napisano 15 kwiecień 2009 - 20:37
ja mam rydony
a te meridowe są w miarę ładne, tanie i jak na ten przedział cenowy bardzo dobre ;]
#137 Gosc_Stas_*
Napisano 15 kwiecień 2009 - 21:07
... nie są tanie ? Zależy jak liczyć. Zanim kupilem RP zniszczyłem kilka par innych wcale nie najtańszych okularów. RP są trwałe i to powalające dopasowanie do twarzy, zapominam ze mam okulary na nosie. Nie ograniczają obrazu na bokach. Mam je już kilka lat i pewnie gdybym uzywał innych "zniszczyłbym" juz nie jedną parę. No i RP są bardzo twarzowe Mika, co nie jest bez znaczenia :-)oczywiście,że rude są świetne, też mam, te, o które pytał kubano dostaliśmy od sponsora... tylko widzisz Stas, rude nie spełniają jednego wymogu, nie są tanie ;p
ja mam rydony
a te meridowe są w miarę ładne, tanie i jak na ten przedział cenowy bardzo dobre ;]
Stas
Napisano 15 kwiecień 2009 - 22:20
3 kolory soczewek w komplecie czy tylko 1 do wyboru?Warte zakupu http://rowerymerida....=8&gr=49&id=161 :?:
Napisano 16 kwiecień 2009 - 07:59
Natomiast okulary, które zaproponował Kubano są bezsprzecznie tanie,a do tego całkiem niezłe i ładne