Jump to content

Photo

Jakie okulary?

1400 replies to this topic

#121 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 21 February 2009 - 16:27

A wiec tak, sprawa wygląda nastepująco: kupujesz sobie Accenciki Onyxy, zabierasz ze sobą adapter na szkła korekcyjne, bierzesz ostanią recepte od okulisty (nic nie stanie na przeszkodzie by isc po aktualizacje czyli na badania - bo poco za chwile zmieniac na nowe szkła) i idziesz z tym do optyka - wstawia Ci plastiki za 50 zł i problem z głowy :)

Mówie to z autopsji - powiem wiecej, jak załozycie, to nie dziwcie sie, ze macie wrazenia jakbyscie jechali tyłkiem po asfalcie bo to normalne - a jak sie przyzywyczaicie i załozycie normalne okulary, ze macie wrazenie jakbyscie siedzieli na tronie ;)

#122 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • SkądRacibórz

Posted 30 March 2009 - 08:06

Witam. Podpinam się pod ten temat z pytaniem . Zamierzam kupić coś z tych modeli
1. ACCENT LIZARD
2. ACCENT SHADOW
3. ADCTICA S-30
3. ARCTICA S-47
5. ARCTICA S-52

Co polecacie który z nich wybrać. A może ktoś już jakiś model użytkuje ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie

#123 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 posts
  • SkądMysłowice

Posted 31 March 2009 - 21:33

Ja od Accenta trzymam się z daleka.

Jeździłem kiedyś w S-30 (gdy jeszcze kosztowały 60zł) i jestem z nich bardzo zadowolony! Najlepsze okulary w jakich jeździłem. Świetnie trzymają się głowy, nie spadają, nie uciskają. Wygodne noski. Optyka też bardzo dobra, nic nie paruje, ani nie wieje mocno w oczy. Jak dla mnie rewelacja, chociaż cena powinna być znacznie niższa.

#124 Gosc_dablo1_*

Gosc_dablo1_*
  • Gość

Posted 05 April 2009 - 19:13

Polecam okularki BBB SOCCESSOR TEAM ....Świetnie leżą ,super się prezentują okularki warte swojej ceny :mrgreen:

#125 Gosc_Tymbark_*

Gosc_Tymbark_*
  • Gość

Posted 07 April 2009 - 16:57

Ja mam pytanie innego gatunku:
Czy okulary na rower muszą spełniać jakieś duże wymagania, czy mogą być to zwyczajne okulary przyciemniane za 20zł z bazaru? Czym różnią się te pro po 100zł+ od standardowych, i czy opłaca się wydawać takie kwoty na okulary?

No i czy w cenie do 50zł można kupić coś porządnego?

#126 Gosc_mjolnir_*

Gosc_mjolnir_*
  • Gość

Posted 07 April 2009 - 17:07

Tymbark, różnią się ;-) okulary rowerowe mają bardziej opływowy kształt w porównaniu z 'cywilnymi', dzięki czemu chronią przed wiatrem z boku. Jest to ważne, bo silny podmuch czy jakiś drobny przedmiot który trafi w oko może spowodować naszą dezorientację i spore zagrożenie w ruchu drogowym.
Generalnie ważne jest to, z czego są zrobione oprawki. Powinien być to plastik o łagodnych kształtach. W razie kraksy metalowe oprawki mogą nam pokaleczyć facjatę, albo co gorsze - uszkodzić oko.

#127 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 07 April 2009 - 17:38

poluje na na shimanowskie Equinox ...
Jeżeli somebody wie gdzie uzyskac dobrą cene - plizzzz o link :)

#128 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 April 2009 - 20:25

Tymbark, okulary accenta są PODOBNO fajne. Osobiście posiadam okulary firmy PRO, najtańszy model za 20 zł, nawet są niezłe dobrze chronią przed wiatrem.

#129 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 posts
  • Skądzupelnie blisko

Posted 07 April 2009 - 20:32

poluje na na shimanowskie Equinox ...
Jeżeli somebody wie gdzie uzyskac dobrą cene - plizzzz o link :)

Nie wiem czy to dobra cena, ale sa dostepne na przyklad tutaj

Tymbark,

Oczywiscie, ze warto!
Czy potafisz wydac na dobre, sportowe obuwie x00PLN? Przytaczam ten przyklad bo ludzie nie maja oporow wydac znaczne kwoty na "naje niezdzieraje", a przeciez oko jest czescia ciala o wiele wrazliwsza od stopy i potencjalne urazy sa o wiele grozniejsze od odcisku na duzym palcu.

#130 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 15 April 2009 - 19:53

Warte zakupu http://rowerymerida....=8&gr=49&id=161 :?:

#131 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 15 April 2009 - 20:17

dostaliśmy je w tym roku w klubie i powiem,że są fajniejsze niż się spodziewałam :) dobrze się trzymają na nosie, szkła nie parują, są w 3 kolorach. Myślę, że te okulary są bardzo w porządku :)

#132 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 15 April 2009 - 20:25

Mika, Szukam czegoś fajnego, ładnego i taniego ;-)

#133 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 15 April 2009 - 20:30

no to się nadaje ;p pod warunkiem,że mierzyłeś i podoba Ci się, jak w nich wyglądasz, u nas dziewczyny je dostały,a faceci inny model ;p tylko,że my mamy niebieskie oprawki :)

#134 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Posted 15 April 2009 - 20:32

Pisalem juz o tym, ale jeszcze raz zareklamuje okulary Rudy Project. Są niezniszczalne o świetnej optyce. Lekkie i ścisle przylegają do twarzy. Mój model ma juz kilka ładnych lat. Jest bardzo podobny do obecnego modelu Ekynox. Nieskromnie powiem, nie ma nic lepszego od RP.
http://www.sporteyes.com/rpeky.htm

Pzdr
Stas

#135 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 15 April 2009 - 20:37

oczywiście,że rude są świetne, też mam, te, o które pytał kubano dostaliśmy od sponsora... tylko widzisz Stas, rude nie spełniają jednego wymogu, nie są tanie ;p
ja mam rydony ;)
a te meridowe są w miarę ładne, tanie i jak na ten przedział cenowy bardzo dobre ;]

#136 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 April 2009 - 20:45

Sam używam rydonów impactx photocromic z wkładką korekcyjną i są świetne. Lepsze mogą być tylko oakleye, ale model z szybką ze zintegrowaną korekcją wzroku to już wydatek ponad 2k pln :lol:

#137 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Posted 15 April 2009 - 21:07

oczywiście,że rude są świetne, też mam, te, o które pytał kubano dostaliśmy od sponsora... tylko widzisz Stas, rude nie spełniają jednego wymogu, nie są tanie ;p
ja mam rydony ;)
a te meridowe są w miarę ładne, tanie i jak na ten przedział cenowy bardzo dobre ;]

... nie są tanie ? Zależy jak liczyć. Zanim kupilem RP zniszczyłem kilka par innych wcale nie najtańszych okularów. RP są trwałe i to powalające dopasowanie do twarzy, zapominam ze mam okulary na nosie. Nie ograniczają obrazu na bokach. Mam je już kilka lat i pewnie gdybym uzywał innych "zniszczyłbym" juz nie jedną parę. No i RP są bardzo twarzowe Mika, co nie jest bez znaczenia :-)

Stas

#138 Bruce

Bruce
  • Użytkownik
  • 260 posts
  • SkądToruń

Posted 15 April 2009 - 22:20

Warte zakupu http://rowerymerida....=8&gr=49&id=161 :?:

3 kolory soczewek w komplecie czy tylko 1 do wyboru?

#139 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Posted 15 April 2009 - 23:30

W komplecie Bruce 8-)
Pozdro!

#140 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 posts
  • SkądGliwice

Posted 16 April 2009 - 07:59

Stas, nie musisz mnie przekonywać do rudych, ja to wszystko wiem, przecież pisałam,że je mam ;p tylko,ze nie każdy może w jednej chwili wydać pareset złotych na okulary... kolejne soczewki to też spory wydatek. Owszem, uważam,że są warte swojej ceny, ale nie każdemu ona odpowiada, co wcale mnie nie dziwi.
Natomiast okulary, które zaproponował Kubano są bezsprzecznie tanie,a do tego całkiem niezłe i ładne :)

Reply to this topic