Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#141 Gosc_tomiq_*

Gosc_tomiq_*
  • Gość

Napisano 17 kwiecień 2009 - 14:58

Mi "od zawsze widzą się" okularki z jedną całą szybą. W tej samej cenie mam Giro Havic i Rudy Project Freeon. Chcę kupić nowe, ze sklepu. Które lepsze według Was? Bo ja sam w tej konkretnej materii jak ten osiołek, ale wybrać muszę, dwóch nie kupię...

#142 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Napisano 17 kwiecień 2009 - 15:08

Oczywiście, że Rudy Project ... ale nie potrafię umotywowac dlaczego ? Po prostu uwielbiam tę firmę :-)

Stas

#143 tomeks

tomeks
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądCzłuchów

Napisano 09 lipiec 2009 - 18:12

A moze ktos z was uzywa okularow firmy swisseye lub uvex model track?

http://allegro.pl/item681993099.html

http://allegro.pl/item676097902.html

Zastanawiam sie pomiedzy tymi dwoma modelami.

Prosze o pomoc :)

#144 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lipiec 2009 - 20:03

ja uzywam jakies bbb z wymiennymi szybami
bardzo pozadne i prawie neizniszczalne ;]
udalo mi sie jedna szybe zlamac nie wiem jak ale mi sie udalo ;]

#145 radeczek13

radeczek13
  • Użytkownik
  • 45 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 09 lipiec 2009 - 20:12

Witam!
Kupiłem sobie w tym roku nowe okulary Giro Havik, godne polecenia choć tylko jedna szybka:( szkła ZEISS-cena niestety duża 500 zł. Mój drugi zakup to wersja bardziej uniwersalno-ekonomiczna okularki ENDURA Stingrey 4 pary soczewek dopasują się na każde warunki atmosferyczne. Wielkość uniwersalna, co ważne zauszniki można dowolnie plastycznie formować w zależności do potrzeb.
Pozdrawiam

#146 IberiôN°

IberiôN°
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 21 lipiec 2009 - 09:44

A czy w gre wchodza zwykle okulary korekcyjne? Czy jestem skazany na zakup okularow sportowo - korekcyjnych?

#147 Adson_:D

Adson_:D
  • Użytkownik
  • 241 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 21 lipiec 2009 - 11:22

korekcyjne nie ochronią Cię tak od wiatru jak to robią typowe okulary rowerowe... zwróć uwagę że jest zupełnie inna budowa oprawek, kształt szkieł... ja na Twoim miejscu zainwestowałbym w okulary z miejscem na szkła korekcyjne w tym temacie już były podane konkretne modele...

#148 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 21 lipiec 2009 - 11:45

To zależy - na pewno sportowe okulary są praktyczniejsze i bezpieczniejsze, bo w razie kontaktu nie porysujesz sobie twarzy okularami. W przypadku zwykłych okularów raczej na pewno mogłyby CI uszkodzić twarz. Kolejna kwestia: w normlanych okularach, jesli masz duza wade, to oprzy pochyleniu nic nie bedziesz widział, bo wzrok masz ku górze, a okulary idą Ci w dół. Kiedys smigałem w normlanych i ten fakt zaważył, że kupiłęm sportowe (accent onyx)

#149 lesiowaty91

lesiowaty91
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 24 lipiec 2009 - 11:51

a Uvex I-Vo sie nadaja? :->

#150 Gosc_jareckiVW_*

Gosc_jareckiVW_*
  • Gość

Napisano 24 lipiec 2009 - 18:30

a Uvex I-Vo sie nadaja? :->

ja osobiście używam tych Uvexów- jak dla mnie są ok, szybka wymienna- stosuje brązowa i bezbarwną. Dobra cena i jakość http://allegro.pl/it...inal_od_ss.html

#151 lesiowaty91

lesiowaty91
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 24 lipiec 2009 - 18:55

Dzieki za opinie pozdrawiam:)

#152 Gosc_czajam_*

Gosc_czajam_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2009 - 10:39

Chciałbym wymienic moje stare okulary ale nie wiem na jakie. Zastanawialem sie nad Uvex Racer http://allegro.pl/it...zybki_etui.html Co o nich powiecie.
Wymienne szybki czy fotochromy?
Czy tylko rudy robi fotochromy czy inne firmy tez?
Ktore okulary rudego sa fotochromatyczne?

#153 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 19 sierpień 2009 - 11:13

Wymienne szybki czy fotochromy?
Czy tylko rudy robi fotochromy czy inne firmy tez?

Te co podales to nie sa fotochromy , ale jakbys chcial je kupic to moge ci je polecic bo moj znajomy ich uzywal byly ok .A co do okularow to BBB robi fotochromy jaki rudy projekt jest jeszcze kilka firm :->

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#154 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 19 sierpień 2009 - 11:17

Dodam, ze najtansze fotochromy o sensownej jakosci to Shimanowskie Galaxy - ok 190zl. Rudy Rydon 600 zl. Wybor zalezy od Ciebie i zasobnosci portfela.

#155 Gosc_czajam_*

Gosc_czajam_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2009 - 13:08

Mowicie o tych? http://www.bikekatal...no&mname=Galaxy
Mam do wydania jakies 200-250zl
Macie jeszcze jakies inne propozycje fotochromow w tej cenie?
Te sa fajne tylko nie wiem czy ich kształt dostatecznie bedzie chronił oczy przed podmuchami wiatru.

#156 Gosc_wojtek10611_*

Gosc_wojtek10611_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2009 - 13:42

co do tych Racerów to gorąco polecam :) sam je mam już ponad rok i są rewelacyjne jak dla mnie ;] wielozadaniowe ;] w tym roku np na narty zapomniałem gogli swoich ale całe szczeście okularki były pod ręką i świetnie służyły :)

#157 Gosc_czajam_*

Gosc_czajam_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2009 - 23:22

wojtek10611 Wlasnie zastanawiam sie nad nimi. Jak nie znajde jakis fajnych fotochromow to wezme racer'y/

A co powiecie o tych? http://allegro.pl/it...ety_szkiel.html
Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi z tymi kategoriami w fotochromach? czy fotochromy ktore przyciemiaja sie do kat. 3 to duzo?
Jakies inne propozycje fotochromow?

#158 Gosc_czajam_*

Gosc_czajam_*
  • Gość

Napisano 23 sierpień 2009 - 16:08

Poczytałem, poszukałem i juz duzo wiem na temat okularow. Teraz potrzebuje waszej pomocy przy wyborze odpowiedniego modelu. Do tej pory jezdzilem w takich padlach z ryneczku za 20zl i przyszedl czas na zmiane. Chciałbym aby okulary spelnialy takie warunki:
- 3 wymienne szybki (koniecznie musi byc pomaranczowa lub zolta)
- polaryzacja
- antifog
- antyrefleks (chociaz niekoniecznie)
- maja spelniac normy CE i EN
- oczywiscie 100% ochrona przed UV
- fajny sportowy wyglad (bez oprawki na dole szkieł. Kształtem przypominajace uvex racer)
- no i cena max 200 zl
Jesli ktos nosi okulary ktore spelniaja wymogi podane przeze mnie niech sie ze mna podzieli informacjami na ich temat.
Z gory dzieki!

#159 Emil0076

Emil0076
  • Użytkownik
  • 53 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 26 wrzesień 2009 - 15:07

Przymierzam się do zmiany okularów, obecnie mam UVEX Arrow, spisują się nieźle lecz potrzebuję czegoś koniecznie z wymiennymi szkłami, teraz szybko ciemnieje za oknem i w Arrow'ach nic nie widzę. Co sądzicie o jakości B-SKIN? Konkretnie o tych okularkach. Ewentualnie co możecie jeszcze polecić do około 50 zł z wymiennymi szybkami (dobrze żeby przynajmniej jedna para jasnych szybek była dodatkowo w komplecie)?

#160 tomasvc

tomasvc
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • Skądsochaczew/łódź

Napisano 26 wrzesień 2009 - 15:43

mam te okulary z linka i mysle ze za ~30zl to niezly produkt. maja gumowane noski i nie paruja nadmiernie, bo maja otworki w szklach; zawiasy sa plastikowe (co jest zaleta) i pozwalaja na wylamanie oprawek - mozna je ponownie zlozyc. jak chcesz to wysle Ci foto o co kaman ;-) moje poprzednie okulary mialy metalowe zawiasy ktore szlag trafil pewnego razu w kieszeni i byly do wyrzucenia. no i tak jak wszystkie bskiny oprawki sa stosunkowo duze - trzeba sie z tym liczyc, najlepiej po prostu przymierzyc, czytaj nie zamawiac w ciemno.

Dodaj odpowiedź