sports-tracker
Napisano 08 sierpień 2012 - 19:02
Pytanie do użytkowników Endomondo. Podczas powiedzmy 20km przejażdżki rowerem ile telefon pobierze danych?
Ale chodzi o opłaty związane z A-GPS? Bo na "zwykłym" gps nic Cię to nie kosztuje jeśli masz wyłączoną opcję autoupload.
A już tak ściślej można powiedzieć, że ilość danych będzie zależała od czasu trwania przejażdżki.
Napisano 08 sierpień 2012 - 22:44
W Polsce też nie odnotowałem jakiś opłat za A-GPS. Może wszystko leci po pakietach, niemniej codziennie 2x po 30min dojazdu do pracy + wieczorny wyjazd na 2-3h nie powodował jakiś kosztów ani dużo szybszego schodzenia pakietów.Pytanie do użytkowników Endomondo. Podczas powiedzmy 20km przejażdżki rowerem ile telefon pobierze danych?
Ale chodzi o opłaty związane z A-GPS? Bo na "zwykłym" gps nic Cię to nie kosztuje jeśli masz wyłączoną opcję autoupload.
A już tak ściślej można powiedzieć, że ilość danych będzie zależała od czasu trwania przejażdżki.
Napisano 09 sierpień 2012 - 21:24
www.facebook.com/strato.bike
Napisano 20 sierpień 2012 - 19:01
Zainstalowałem Endomondo i wszystko fajnie chodzi. Ale mam problem z autopauzą. Nie widzę nigdzie możliwości jej włączenia, a przydało by się bo z ostatniej trasy dodało mi prędkość typu 5km/h, gdzie stałem na wahadle, bo malowali pasy.
Da się w ogóle włączyć autopauzę, czy trzeba by było mieć symbiana, androida itd.? Ma ktoś to na Javie?
Napisano 20 sierpień 2012 - 21:17
Napisano 22 sierpień 2012 - 20:55

Napisano 28 sierpień 2012 - 10:12
Więcej zabawy, więcej czasu, którego zawsze mało jest. Ale fakt, że na dłuższą przejażdżkę, dwie aplikacje mogą dojechać urządzenie do rozładowania.Możesz sobie wyeksportować plik .gpx z Endomondo i wgrać do Stravy, tak samo policzy wszystkie segmenty.
Napisano 28 sierpień 2012 - 14:36
Pytanie do użytkowników Endomondo. Podczas powiedzmy 20km przejażdżki rowerem ile telefon pobierze danych?
Sport Tracker działa także z wyłączonym przesyłaniem danych, wystarczy sam GPS. Tylko wtedy nie masz podglądu na mapę. Ja tak robię aby oszczędzać baterię. Włączam dane tylko na pierwsze 10 sekund bo u mnie na Nokii N8 GSP szybciej łapie wtedy pozycję. Potem wyłączam przesyłanie danych i o opłaty się nie martwię ( telefon służbowy i pakiet odpowiedni aktywowany) wyłącznie o zużycie energii

Napisano 06 wrzesień 2012 - 13:55
Pozdrawiam
Napisano 19 marzec 2013 - 23:30

Dzięki z góry
Napisano 07 kwiecień 2013 - 17:55
Wszystko zależy od tego kiedy będziesz miał ochotę udostępnić link do śledzenia swojego położenia.
Jak ktoś ma problemy z silnymi naciskami drugiej osoby to już jego problem :-)
Ja bardziej chciałbym coś takiego sprawdzić z czystej ciekawości.
Dodaj odpowiedź