Warszawa-Kraków
Napisano 22 kwiecień 2012 - 00:46
Wstępnie opracowałem taki przebieg trasy w następujących wariantach:
1. 318 km: Warszawa-Grójec-Nowe Miasto nad Pilicą-Końskie-Radoszyce-Małogoszcz-Jędrzejów-Skalbmierz-Proszowice-Kraków: http://www.bikemap.n...type=ts_terrain
2. 324 km: Warszawa-Grójec-Nowe Miasto nad Pilicą-Końskie-Radoszyce-Małogoszcz-Jędrzejów-Wolbrom-Skała-Kraków: http://www.bikemap.n...type=ts_terrain
Czy trasę z bikemap da się wyeksportować do jakiejś aplikacji Android (Google Play) a następnie użyć jej w telefonie?
Napisano 22 kwiecień 2012 - 17:09
Kiedy planujesz pokonać tę trasę?? Mnie też od jakiegoś czasu chodzi pomysł żeby pojechać do Wawy na rowerze.
Wstępnie planuję po długim majowym weekendzie, ale przed czerwcowym, czyli gdzieś pomiędzy 7 maja a 6 czerwca. Najpewniej jakiś dzień w okolicy weekendu na przełomie maja i czerwca np.: piątek 1 czerwca.
Napisano 22 kwiecień 2012 - 22:07
Chciałem poinformować, że niestety są utrudnienia - budują nam obwodnicę:
1. na odcinku Końskie-Sielpia, ruch na odcinkach odbywa się wahadłowo, a na wylocie z Końskich stoi zakaz ruchu (nie dotyczy dojazdu do posesji), czyli do Sielpi da się teoretycznie dojechać, choć droga nie wiem w jakim jest stanie.
2. Na odcinku Sielpia-tzw. krzyżówki Radoszyckie ( jakieś 3-4 km) - droga nie istnieje. Po prostu zdarli asfalt, wykopali co było pod nim i robią drogę od nowa - czyli krajobraz księżycowy wiodący przez piękny las.
Możesz jechać przez Końskie - zapraszam, ale będziesz musiał skorzystać z objazdu .
Z Końskich wylot na Radomsko (droga nr 42), przez Kazanów, Dębę, do drogi 74 - skręcasz na Kielce, czyli w lewo, na Krzyżówkach Radoszyckich skręcasz z drogi nr 74 w prawo, na drogę 728 i kontynuujesz trasę, jak planowałeś.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 20 czerwiec 2012 - 09:13
robo - będe wdzięczny za uwagi w temacie i aktualizacje informacji na temat robót drogowych w Twoim rejonie.
Czy trasę z bikemap da się wyeksportować do jakiejś aplikacji dostępnej w Google Play (Android Market)? Nie mam rowerowego GPS'a i szukam alternatywy wykorzystując smartfona.
Napisano 20 czerwiec 2012 - 18:18
Napisano 20 czerwiec 2012 - 19:16
asfalty nie sa najgorsze, moge powiedziec ze jest nawet calkiem spoko. na trasie od skroniowa do krzciecic i sedziszowa beda wyscigi teraz mistrzostwa polski elity, wiec miej na uwadze ze jak trafisz z terminem to mozesz miec niezly doping, albo zamkniety przejazd bo jacys kolarze kurde se jada :-)
mozesz tez prosto wypasc na sedziszow jadac nie na jedrzejow tylko z lopuszna na wloszczowe i okse i naglowice i przez roznice bo nie jestem pewien czy skonczyli budowac droge przez deszno. to tez dobre drogi. zreszta porownujac do trasy 'oski' na pewno bedziesz zadowolny :-)
Napisano 20 czerwiec 2012 - 21:23
Czy trasę z bikemap da się wyeksportować do jakiejś aplikacji dostępnej w Google Play (Android Market)? Nie mam rowerowego GPS'a i szukam alternatywy wykorzystując smartfona.
Polecam ten serwis http://www.gpsies.com
Miałem problem z trasami do Garmina i dopiero eksport tras w formacie GPX Route z tego serwisu sprawił,że nawigacja działa prawidłowo
Na kiedy planujesz wycieczkę?
Napisano 20 czerwiec 2012 - 22:31
Napisano 22 czerwiec 2012 - 13:24
Napisano 22 czerwiec 2012 - 14:24
wierzbica - jest stop i dalej jedzie sie prosto
kozlow - lewo i potem zaraz w prawo na przybyslawice
ulina mala - mozna zwyczajnie prosto
rzeplin - nie jechalem zawsze jade przez iwanowice wiec nie wiem jak asfaltem, ale chyba nie bedzie zle.
Napisano 22 czerwiec 2012 - 15:27
Naprawdę będziesz jechał takim slalomem ? Dziwnie to wygląda.http://www.bikemap.net/route/1526157?134036731536224#lat=50.651541559857&lng=21.351648869631&zoom=7&maptype=ts_terrain to nowa wersja trasy uwzględniająca uwagi spros'a, czyli od Jędrzejowa poprowadzona lokalnymi drogami.
Jechałem kiedyś tą drogą do Końskich, (jedna różnica to że jechałem przez Jazgarzew do Łosia od razu) bardzo fajna trasa pod względem ukształtowania terenu, człowiek się nie nudzi bo nie jest bardzo płasko.
Napisano 25 czerwiec 2012 - 21:59
Nie zgub się w Radoszycach - tam jest wiele takich dziwnych rozjazdów - ja zawsze się tam gubię. Ale w dzisiejszych czasach, gdy jest GPS ...
Postaram się pojechać tą trasą w stronę Łopuszna, Małogoszczy, to powiem jakie drogi tam mają. Jakoś nie mam okazji jeździć w tamte strony nawet autem.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen