było tak strasznie?? ![]()
Pytanie o naukę jazdy z blokami.
Napisano 03 wrzesień 2013 - 19:50
Jazdy w blokach trzeba się pouczyć i nie mówię tu tylko o wypinaniu. Przyzwyczajenie się do pracy nóg na całym okręgu, a nie tylko z góry na dół potrwa i na początku będzie ból. W blokach tym bardziej liczy się odpowiednie ustawienie roweru (linia kolano-oś pedała, siodełko), więc przed odczuciem wszystkich zalet bycia "zrośniętym" z rowerem trzeba będzie się trochę pomęczyć. Oczywiście jest jak najbardziej warto ![]()
- friend lubi to
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 03 wrzesień 2013 - 20:16
Jazdy w blokach trzeba się pouczyć i nie mówię tu tylko o wypinaniu. Przyzwyczajenie się do pracy nóg na całym okręgu, a nie tylko z góry na dół potrwa i na początku będzie ból. W blokach tym bardziej liczy się odpowiednie ustawienie roweru (linia kolano-oś pedała, siodełko), więc przed odczuciem wszystkich zalet bycia "zrośniętym" z rowerem trzeba będzie się trochę pomęczyć. Oczywiście jest jak najbardziej warto
Może jakieś rady jeśli chodzi o te ustawienia ?
Napisano 04 wrzesień 2013 - 07:26
Kolego Friend,
Wszystko o ustawieniach itd, itp. jest już na forum, wystarczy poszukać i poczytać. To po pierwsze.
Po drugie, forum to nie czat i mnożenie postów, w których nawet nie ma nawet sensownego zdania jest nie na miejscu.
Po trzecie nie pisze się postu pod postem co robisz nagminnie.
To jest forum, tu panuje porządek i stosuj się do ogólnych zasad.
pozdrawiam
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 07 wrzesień 2013 - 09:02
Jeżdzi się świetnie, czasami łapie się na tym że głównie ciągne zamiast pchać i bolą mnię bardziej nogi niż w platformach....wczoraj zaliczyłem pierwszą glębę (niesamowite uczucię jak się leci na bok wolno i nic nie można zrobić) młodsza córka mnie zagadała....![]()
Napisano 09 wrzesień 2013 - 09:15
Napisano 17 wrzesień 2013 - 18:36
Jestem, zadowolony z jazdy z SPD ale cały czas jeszcze czuje się dość niepewnie...miałem tylko raz glebe przez mlodszą córkę ale...w platformach czułem się pewnije....mam nadzieje, że to się zmieni...jeśli chodzi o technikę jazdy to cały czas powoli uczę się jej metodą "wilkiego okręgu"....
Napisano 18 wrzesień 2013 - 19:57
Dzisiaj wracają z pracy miałem chwile grozy. Na podjeżdzie nagle spadł mi łabcuch podczas przekładania przełożeń i prędkość gwałtownie zmalała prawie do zera...a tu obok jadą samochody.....już się liczyłem że prze wróce sie jak już na prawą stronę ale udało mi się wypiąć lewy but....łańcuch na swoje miejsce i jazda dalej....
Napisano 18 wrzesień 2013 - 20:27
*monologu ciąg dalszy...
Napisano 19 wrzesień 2013 - 00:46
Podobnie jak w nartach:
https://www.youtube....h?v=ITt5-V5YziE
a tu już szoska:
https://www.youtube....h?v=oHKqXOruPUg
osobiście śmigam w noskach.