Jump to content

Photo

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?

817 replies to this topic

#381 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 20 July 2014 - 19:32

Holden fakt, Racibórz.

Widoczki są świetne w Czechach :) więc spokojnie będzie po czym jeździć, co oglądać, a potem co pić ;)

Wojtek spokojnie trenuj, masz 2 tygodnie ;)
Przyjmiemy sobie iście wycieczkowe tempo (serio ;) bez naciskania ;)

już jestem mega napakowany i szczęśliwy z tego spokojnego tempa ... chociaż znając życie będzie czasmi ostro he

a tak szczerze jak Wam się podobała dzisiejsza trasa ?  tak w skali od 1 do 10  : bieżemy pod uwagę trudność , ruch na drodze ( skutery z kobitkami się nie liczą ;-) ) asfalt i atmosferę ?

ja daję mocną dziwiątkę !!!

ps

ważne to dla mnie dla przyszłych wypadów - meldować szczerze proszę ! bez ściemy !

#382 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 20 July 2014 - 20:27

Może wypowiem się "od siebie". Fatalny odcinek nowej nawierzchni (tej nowej drogi). Ciepło od tego asfaltu i smród z asfaltu nie pomagał. Ale zaznaczmy, że to było kilkaset metrów. Więc przyjmuję -1 punkt do skali 0-10. Na kolejny minus…obiecana pizza ;) Te hamburgero…"czisburegry" ;) z kapustą w środku to taka swojska wariacja na temat "amerykańskie śmieci w polskim wydaniu" ;) Mamy kolejny minus trasy ;) czyli w skali 0-10…8. Na mecie nie było blondynek, brunetek czy nawet rudych dziewczyn…oj organizator, gdzie medale i wieńce? -1 w skali 0-10. Mamy 7! Na minus zaliczam też zdarzające się na trasie "wozy techniczne" z niezadowolonymi "operatorami", którzy w "geście solidarności" z nami pokazywali nam palce, zamiast machać "łapkami". "Organizator" powinien zadbać o lepszą komunikację pomiędzy uczestnikami wypadu, a wozami technicznymi ;) -1 w skali 0-10. Mamy 6! Świetnie rozwiązane "dojście do zaplecza technicznego" na trasie, wody było na każde zawołanie pod dostatkiem…tutaj "organizator" spisał się na medal ;) +1 Mamy więc 7 w skali 0-10. Szybkie odcinki na trasie były? Były! Podjazdy były? Były! +1 Jest 8 w skali…to już wiadomo ;) Na koniec mocny +1 za atmosferę wewnątrz ekipy! W sumie będąc szczerym te wszystkie minusy zostały zakryte doskonałą atmosferą w grupie. I nawet kobietka na skuterze czy paluchy z szyb "wozów technicznych" nie zmieniają tego, że dla atmosfery pokonywania wspólnie tych kilometrów, za wspieranie i relacje jakie wytworzyły się w grupie (to drugi wypad!) są nie do opisania i stanowią dowód, że każdy kilometr wart był tych wspinaczek, podjazdów i szybkości. Solo na trasie nie jest tak budujące! Dlatego stawiam ocenę…mocne 9!

#383 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 20 July 2014 - 20:54

....................... jak Wam się podobała dzisiejsza trasa ?  .......................................

To napisz, dla niewtajemniczonych, ;-)  jak ostatecznie ta trasa przebiegała.

Jak pisałem wcześniej jechałem tak:

http://bikeroutetoas...I/Course/699852

(drobne modyfikacje na tasie nie są warte uwagi  ;-) )

Wyruszyłem o 8.51 a i tak skwar dopadł mnie po drodze, Was chyba też trochę spiekło.

Szkoda, że ja nie miałem tylu atrakcji podczas samotnej, niebudującej  ;-) wycieczki  :roll:

Pzdr.

ZORBA pozdrawia !!

#384 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 20 July 2014 - 21:14

Arek !

czuli było oki to mnie buduje ...!  już się szykuję na Twój wypad do Czech he he ....

ps

a jak mnie żonka dzisiaj zobaczyła .. pytanie jej cytuję " z jakiego frontu kochanie wracasz"  i wszystko jasne - zajechany byłem na maksa he

ale trenig idzie pełną parą - teraz cel zaorać Czechy hihi !

pozdrawiam

ps

szkoda Zorba że mykasz nie tam gdzie peletonik :(  ale czas rozumiem .. czas ehh

#385 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 20 July 2014 - 21:25

...........................................

ps

szkoda Zorba że mykasz nie tam gdzie peletonik :(  ale czas rozumiem .. czas ehh

I co ?? Nie dowiem się jaka była trasa ??

Do Pilicy to chyba wiem  ;-) a później śmignęliście na Złożeniec ?? a gdzie potem ??

Co do czasu  ;-) ..... ta godzinka w tył by Was zbawiła ??  :-P

(mnie tak bo wiecie, że miałem rocznicową niedzielę) 

Uparłeś się na 11 :-P  to musiałem jechać sam  ;-)    (to żart oczywiście)

ZORBA pozdrawia !!

#386 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 20 July 2014 - 21:32

Zorba !

uwież temperatura wypadu - ta mentalna była rzogrzana do czerwoności ...  ooo było gorąco :-D

Ja lubię śmigać z ludzikami , można pogadać pożartować - i zmotywować się jak są chwilę słabości ... i tempo jest oki bo ten co nie daje rady zawsze staje na "pedałach" aby ogarnąć  :-P 

Reasumując !

ten skwarek , który atakował nas z góry nie przszkodził nam w zajefajne j przygodzie ( te 200metrów ponad 10% zapmaiętam - po co ja Was tam zabrałem he) 

Najważniejszez każdego wypadu to dobre emocje i chęci na następny!

Pozdrawiam

Wojtek

#387 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 20 July 2014 - 21:40

I dalej nie chcesz napisać jaką trasą wróciliście  :-P  ;-)

Sądząc po kilometrażu ar3ckiego zrobiliście ok. 100 więc chyba jechaliście podobnie do mnie  ;-)

Pzdr.

ZORBA pozdrawia !!

#388 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 posts

Posted 20 July 2014 - 21:57

@Seneka111, podpisuje sie kołami i korbami pod ocena ar3cky'ego, lepiej bym tego nie ujal :)

@zorba, zerknij do postu #370, ar3cky zamiescil zrzut z trasy. Dodam, ze wspolnie wykrecilismy prawa czesc ze screena. Do Ogrodzienca jechalismy caly czas DW790. Z Ogrodzienca DW791 na Klucze, gdzie odbilismy na Bukowno. Nastepnie Bukowska do Jaworzna i prosto do Sosnowca, by finiszowac nieopodal startu, czyli przy Placu Papieskim. Wspolnego krecenia wyszlo nam niecale 100 km.

Skwar byl, to fakt, ale szkoda czasu i sil, zeby sie nim specjalnie przejmowac ;)

#389 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 21 July 2014 - 06:22

.............................................

@zorba, zerknij do postu #370, ar3cky zamiescil zrzut z trasy. .....................................

Dzięki brachol  :-) fakt, przeoczyłem tę miniaturkę (ale to tak z miniaturkami bywa  ;-) )

Do Czech się nie wybieram ale .......... może dołączę na jakiejś polskiej trasie  :-D

Pozdrawiam !!

ZORBA pozdrawia !!

#390 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 21 July 2014 - 07:30

Panowie,

To mój pierwszy wpis na forum. Widzę, że atmosfera na wyjazdach świetna. Z tego co wyczytałem, grupa sosnowiecka jest otwarta na nowe osoby, pytania z mojej strony:

1. Czy jeździcie regularnie co niedzielę?
2. Jakie są długości tras? Jestem po kontuzji więc nie ukrywam, że powyżej 100 km mogą być problemy.

3. Jaka wychodzi średnia prędkość na trasie? Wyczytałem we wcześniejszych wpisach że ok 30km/h więc jest szansa, że nie odpadnę po pierwszych 15 km. :->

Pozdrawiam,

#391 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 21 July 2014 - 09:53

Travolta staramy się "co tydzień", z tym, że nie jest to "złota zasada" każdego tygodnia. Oczywiście "nowi" (cokolwiek to znaczy, bo w grupie nie rozdzielamy na "nowych" i "starych") są zawsze mile widziani. Trasy ustalane są na kilka dni przed wypadem, tempo jest wypadową naszego samopoczucia i kondycji na dany dzień. Zapraszamy więc do wspólnych wypadów! p.s. Na 3 sierpnia szykuje się ciekawa wycieczka do Czech na wspólne kilometry, wspólną pizze i wspólne piwo. Konieczne do wypadu…dobry nastrój, chęci do pokręcenia ok. 100km w ciekawym terenie.

#392 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 21 July 2014 - 16:08

Jeśli chodzi o "ankietę" to jedynie zabrakło mi takich wąskich, pustawych dróg, jak ta okolica tuż za Ogrodzieńcem. No ale czasami nie da się wyznaczyć logicznej trasy, żeby po takich jechać. Poza tym było świetnie, no i zawsze jazda w grupie i wesoła atmosfera niwelują ewentualne minusy.

To ja powoli zaczynam wertować mapy Czech. Postaram się za parę dni zaproponować coś ciekawego. Macie jakieś życzenia specjalne?  :-D

#393 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 21 July 2014 - 19:29

Holden ,

nie przesadź tylko proszę z podjazdami - bo mnie zjedziecie ;-)

Travolta !

zapraszamy serdecznie !!!

Na 3 sierpnia szykujemy Czechy , a w następną niedzielę kto wie może coś się urodzi :?:

#394 zorba

zorba
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • Skądz Będzina

Posted 21 July 2014 - 19:41

...............................................................

Na 3 sierpnia szykujemy Czechy ................................................

A ja już dzisiaj ........ popijam sobie Złotego Bażanta  ;-)

Mniaaaaaaammmm  :-P  :-D  ;-)

ZORBA pozdrawia !!

#395 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 21 July 2014 - 19:58

zdrówko !  może wkręcisz się w klimat :roll:  i jednak ruszysz z nami na "Czechy" :-D

#396 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 22 July 2014 - 08:40

Dzięki za odpowiedź i zaproszenie. Postaram się dołączyć 3go, bo wygląda to bardzo ciekawie. Gdyby był ktoś chętny na najbliższą niedzielę, dajcie znać.  ;-)

#397 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 22 July 2014 - 20:04

ja na bank w tą niedzielę się gdzieś przejadę :-P   ale maks 80km :!:

Travolta , zaproponuj trasę i może się ekipa zjedzie :-D   ja na pewno

#398 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 23 July 2014 - 08:27

Witam.
Trasa na 03 sierpień w przygotowaniu.

#399 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądKattowitz

Posted 23 July 2014 - 18:59

Witam:
Pierwsze szczegóły już pewne:
wyjazd 3 sierpnia. Zbiórka Katowice Dworzec PKP 7:00. czekamy na wszystkich 10 minut, prosimy o punktualność.
Odjazd pociągu o 7:20.
Przyjazd do Raciborza o 9:26.

Trasa będzie bardzo malownicza, Holden w tej chwili dogrywa "co i jak" na mapie, następnie udostępnimy wszystkim mapkę do piątku wieczora (tego piątku).

Przewidywana trasa około 100-120 km, tempo całkowicie LUŹNE, około 25 km/h.
W ponad połowie trasy wpadamy do przedmieść (może rynek - zobaczymy) Opavy na wypoczynek i dobre jedzenie.
Robimy przerwę około 30-40 minut.
Następnie udajemy się z Opavy do Raciborza na godzinę 17:15 (będzie rezerwa czasowa, więc luz) na pociąg o 17:41.
Bezpośrednio do Katowic, na miejscu o 19:39.

Na dziś mamy 3 osoby pewne na 100%.

Listę "zamykamy" we wtorek o 23:00. Środa lub czwartek / ustalimy jaki dzień/ kupimy bilet grupowy w obydwie strony (tańszy przejazd)
Proszę w imieniu własnym ale i pozostałej grupy o rzetelne zgłoszenia! Męska decyzja i zapraszamy na wspólny wypad.

Zgłoszenia można wysyłać poprzez PW do mnie lub do Holden'a.
Pozdrawiam
ar3cky

p.s.

Nawet w przypadku braku chętnych w większej grupie zapewniam o swoim uczestnictwie, w razie "W" lecę na trasę "solo" jako "wolny strzelec" ;)

#400 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 23 July 2014 - 20:09

OK, mamy trasę już dziś, oczywiście każda uwaga mile widziana:

http://www.bikemap.n...8.24584/terrain

Będą górki trochę większe niż te na Jurze, ładne widoki, dobre drogi.  8-)

Mamy niemal 8 godzin na przejechanie trasy, więc nawet licząc z z przerwami na popas i odpoczynkiem w centrum Opawy, nie będzie sensu szarpać tempa. Może zostanie nawet czas na rundę po Raciborzu.

Tak, że śmiało decydować się na wyjazd. Pamiętajcie, że jeśli ja jadę i zamierzam dojechać, to znaczy, że każdy da radę!

Reply to this topic