Skocz do zawartości

Zdjęcie

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?

817 odpowiedzi w tym temacie

#401 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 23 lipiec 2014 - 20:53

będę na 100% szykuje się mega mordęga pod te górki ...ale "co nas nie zabije to nas wzmocni"  a przygoda zapowiada się rewelacyjnie  !!!

ZAPRASZAMY !!!

ps

a na tą niedzielę ktoś chętny ?  ja ruszam na jakiś wypad ale maks 80km i zbieram siły na czechy :-D

#402 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 24 lipiec 2014 - 19:50

Ja chętnie coś pokręcę w niedzielę, może taka trasa? To 60 km, ale zawsze można coś dodać i wyjdzie 70-80.

https://www.endomond...outes/378708144

#403 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 24 lipiec 2014 - 21:04

oki travolta :-D

przejadę się z Tobą :-P z miłą nieukrywną chęcią :-D

Tylko napisz gdzie się spotykamy ???

Może plac papieski lub centrum Sosnowca ( dawna patelnia ) jak wolisz ???

może ktoś jeszcze do nas dołączy . :-D 

ps

w sobotę ustalimy szczególiki

#404 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 25 lipiec 2014 - 21:23

oki travolta :-D

przejadę się z Tobą :-P z miłą nieukrywną chęcią :-D

Tylko napisz gdzie się spotykamy ???

Może plac papieski lub centrum Sosnowca ( dawna patelnia ) jak wolisz ???

może ktoś jeszcze do nas dołączy . :-D

ps

w sobotę ustalimy szczególiki

Plac Papieski ok. O której start? Możemy zacząć trochę później 12-12.30?

#405 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 26 lipiec 2014 - 00:04

no problem dla mnie niedzielę mam całą wolną - napisz kiedy i jedziemy

#406 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 26 lipiec 2014 - 08:48

OK, mamy trasę już dziś, oczywiście każda uwaga mile widziana:

http://www.bikemap.n...8.24584/terrain

Będą górki trochę większe niż te na Jurze, ładne widoki, dobre drogi.  8-)

Mamy niemal 8 godzin na przejechanie trasy, więc nawet licząc z z przerwami na popas i odpoczynkiem w centrum Opawy, nie będzie sensu szarpać tempa. Może zostanie nawet czas na rundę po Raciborzu.

Tak, że śmiało decydować się na wyjazd. Pamiętajcie, że jeśli ja jadę i zamierzam dojechać, to znaczy, że każdy da radę!

Cześć. A nie chcielibyście troszeczkę bardziej zaszaleć i pojechać na pradziada ? Byłem tam kilka razy. To dopiero impreza :)

http://www.bikemap.n...ziad-wojnowice/

#407 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 26 lipiec 2014 - 09:05

Z Twojej Zawrom trasy wynika, że mamy ile łącznie do przebycia? Bo nie wiem, czy dobrze widzę...ale te 93km to tylko jedna strona.

Jeśli tak...to nie sądzę by ktokolwiek poszedł na coś takiego na dzień przed poniedziałkiem. Po 2 przyjmując, że pojedziemy tylko w jedną stronę zaczyna się to w miejscu, do którego jak dotrzemy?

Kolejną ciekawostką jest to, że koniec trasy jest nie w Raciborzu.

Jak widzę, jesteś z Raciborza...fantastycznie! Mógłbyś w razie "w" być prowadzącym po sobie znanym terenie. Ale uważam, że Holden spędził sporo czasu nad mapą i zaglądając w Street View w poszukiwaniu ciekawych tras, że już "nie mieszajmy".

Oczywiście bez specjalnych zaproszeń będzie nam miło jeśli dołączysz do naszej ekipy. Ale ja ze swoją skromną osobą pozostanę przy trasie zaproponowanej przez Holdena. Na kilka dni przed wyjazdem nie jestem za wprowadzaniem kolejnych niewiadomych (dotarcie do startu, kilometry do przebycie, czas dotarcia do celu).

Rozumem Cię, bo jesteś z Raciborza, ale my musimy jeszcze wrócić do Katowic. Najlepiej bez przesiadek. A w tym momencie zostaje jedynie pociąg podany w poprzednim poscie.

Nic nie stoi na przeszkodzie by na kolejny wypad (np. za 2-3 tygodnie) nie podjąć się Twojej propozycji, ale to zostawiam do omówienia w większym gronie. Po wypadzie 3 sierpnia i poznaniu tras oraz warunków...wyciagniemy wnioski i podejmiemy zdanie co do kolejnych wycieczek w te tereny :)

#408 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 26 lipiec 2014 - 10:19

Rozumiem Was.Ja tylko zaproponowałem do zastanowienia  na później oczywiście trasę na pradziada. Jak byście chcieli się tam udać to chętnie zaprowadzę. Mieszkam w okolicy Raciborza i corocznie robię tam wypad. Jest to ok 100km w jedną stronę oczywiście.Tutaj moja zeszłoroczna wycieczka http://connect.garmi...ivity/359310594

#409 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 26 lipiec 2014 - 10:27

Zawrom dla kilku osób 200 km trasa może być ponad "normę" tym bardziej, że teren jest inny, niż w "codziennym" przemierzaniu kilometrów.

Ale oczywiście jest to ciekawa propozycja i godna zastanowienia na inny wypad.

Ale to wymaga organizacji czasu, synchronizacji połączeń kolejowych itd.

Dlatego na "teraz" zapraszamy na przyszłą niedzielę pod dworzec PKP w Raciborzu, by wspólnie przemierzyć te 100 kilka km.

:)

Mam nadzieję, że potwierdzisz swoją obecność.

Co do reszty osób...zbiera się ktoś jeszcze chętny?

#410 CanyonRider

CanyonRider
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 26 lipiec 2014 - 11:48

@Travolta, @Seneka111 widzę że wasza jutrzejsza trasa przebiega przez moje okolice(Sławków). Chętnie się do Was przyłączę proponując malowniczą pętlę Sławków-Czerna-Sławków: http://www.bikemap.n...slawkow-czerna/

70km plus Wasz dojazd do Sławkowa i powrót do Sosnowca  wyniesie ok 110 km.Co Wy na to?

Pozdrawiam

#411 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 26 lipiec 2014 - 12:21

@CanyonRider z miłą chęcią ,ale dla mnie trochę za daleko ( w poniedziałek muszę być o 4:00 na nogach :-( w miarę wypoczęty ...)

ale piątala na trasie trzeba przybić koniecznie :-D  Jak dogadam czas startu z Travoltą napiszę na forum kiedy będziemy w Sławkowie na rynku .

Pozdrawiam

#412 Travolta

Travolta
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 26 lipiec 2014 - 18:08

Ustalmy 12.30 na Placu Papieskim. CanyonRider, jak masz ochotę dołącz do nas Sławkowie, przejedziemy przez rynek. Możemy nieco zmodyfikować trasę, ale nie chciałbym robić więcej niż 70km (a raczej nie będę mógł - dzisiaj może być trudny wieczór  :-D ).

Do zobaczenia.

#413 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 26 lipiec 2014 - 20:31

ok Travolta  12:30 ! Plac papieski !

w Sławkowie na rynku będziemy 13:30  +/- 10 minut .

PS

ja już mam trudno hi jak to w sobotę wieczorkiem ale jutro wypocimy nasze małe grzeszki :P

#414 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 27 lipiec 2014 - 12:27

Ktos by sie pisal  http://www.nkk.podha...wokół-tatr.html   Przyznam ,ze wyzwanie jest powazne.

#415 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 27 lipiec 2014 - 12:46

Szkoda, że mam pracę dzień przed imprezą NKK :( Nie załapię się na termin :) Jak tam dziś Wam poszło Panowie? Chwalcie się :) p.s. Kto jeszcze do przyszłej niedzieli jest gotowy na "Czeski" wypad?

#416 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 27 lipiec 2014 - 14:47

właśnie wróciliśmy :-D

Krzysztof , Maciek - dzięki za wspólny wypad oby takich więcej !!!

Średnia coś w okolicy 30km przejechaliśmy prawie 60km , ale temperatura masakra ( Macikowi na jego sprzęcie ;-) temperatura pokazała 40 stopni , a przy asfalcie pewnie było ponad 50 :-( )

Jeszcze raz dzięki i miło było poznać :-D

Pozdrawiam

Wojtek

ps1

trzeba będzie pomyśleć o stworzeniu archiwum naszych tras , niech inne ludziska korzystają z gotowców ;-)

ps2

@Chamsin dla mnie to jeszcze za wysoko i za daleko :-P  może za rok .

#417 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 28 lipiec 2014 - 09:02

Panowie wtorek czy środa dniem umówionym po bilety na PKP Katowice?

#418 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 28 lipiec 2014 - 10:41

W srode to panowie na IC katowice.Ma byc syper pogoda wiec i atmosfera bedzie swietna

#419 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 28 lipiec 2014 - 11:39

Jak wtorek to mam czas między 16-17

#420 ar3cky

ar3cky
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKattowitz

Napisano 28 lipiec 2014 - 15:04

Jutro (wtorek) kupujemy bilety. Pod głównym wejściem PKP Katowice od strony ul. 3-go Maja (wejście na dworzec nie do Galerii). Godzina 16:30. Oczywiście czekamy 10 minut jak zawsze :) Niezdecydowani niech się decydują! :)

Dodaj odpowiedź