Jaguarr mrrrrrrr ;>
Napisano 29 czerwiec 2012 - 17:23
Jeżeli za cały zestaw korba i przerzutki zapłaciłbyś np 120 zł to można rozważyć. Nie widziałem zbliżenia zębatek jak są zajechachane to nie warto. Aluminium można tak wypolerować że będzie wyglądać super, jeżeli gwinty i kwadrat jest w idealnym stanie i sprzedawca to gwarantuje - może być.... Myślę że kop forum, przeglądaj ofertę szosówek na alego go i ucz się osprzętu, goglając za jakiś czas przestaniesz tak się nerwowo pytać o wszystko. A każdy nieudany zakup - czyni udanym następny

Do Jaguara najbardziej pasowała by korba przypominająca stare campaniolo, byle nie. radziecka, od razu powiem moja była " radziecka" i chodziła na pakiecie 110 i 113, prawdziwa Campa - nie wiem, ale mogła używać innych długości, a klony też licho wie i to właśnie mogli by Ci doradzić w serwisie, jedynie pamiętaj o jakości gwintów zarówno pedałowych, jak i ściagaczowych bo w tych starych korbach ryzyko uszczerbku jest większe, rozbity kwadrat też jest nierzadki.
Zdjęcia ostatnie gmailowo mi nie wchodzą.
poglądowo: styl starej 600 ( stan średni zebów)
jak moja korba ( używam takiej w ostrym przełaju)
nowa 600
stara 600
Napisano 02 lipiec 2012 - 22:21
Cytat
Przede wszystkim to nie jest prawdą. Może i przerzutki podobne, ale co napędu nie byłbym taki pewny. A na pewno nie piasty te same. RX100 i 105 SC to zupełnie inna bajka. Mam właśne ten komplet, o którym pisał tr - 1055 satynowe, co jakiś czas krąza na allegro nowiutkie od sprzedawcy synkros - bardzo fajne i co najważniejsze szczelne piasty. Najlepiej je skręcać na płynne obracanie i brak luzu, bo stożki muszą sie nieco zużyć ze wzgledu na chropowatość materiału.Grupa RX100 to, pod względem technicznym, 105, różni się praktycznie tylko kolorem
Cytat
Brak indeksu. Może i retro, ale prawdę mówiąc powyzej 5-6 biegów płynne manetki to katorga. Miałem w przełajówce ponad rok temu płynne 7 biegów i bywało to nierzadko deprymujące...P.S właśnie zauważyłem jedną parę na allegro, jaka może być wartość takich manetek? KLIK. One nie są indeksowane? Czy będą ew działały na 2x7?
Napisano 03 lipiec 2012 - 11:22
Cytat
No, ale napędy miały właśnie do 6 biegów. Bardzo rzadko bywały po 7 i po 8. Swego czasu właśnie w Jaguarze, który poszedł właśnie w odstawkę miałem manetki metalowe i przerzutkę Favorit (taka pół plastik, pół aluminium) wraz z wolnobiegiem 6-rzędowym Atom 77 - wyjątkowo wyśmienicie to współdziałało z praktycznie nowym łańcuchem Romet (z niemal nieużywanego Waganta go wyjąłem).Kiedyś tylko takie były i dawało się radę. Do luksusu łatwo się przyzwyczaić
Napisano 03 lipiec 2012 - 17:14
Napisano 30 lipiec 2012 - 11:37
Łańcuch z lepszych to np hg-40, czy 50 moze być, 7 czy 8 rzędowy nie ma znaczenia , tańszy to np KMC, albo Sunrace
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Dodaj odpowiedź