Muzyka...
#923 Gosc_marvelo_*
Posted 15 February 2018 - 18:16
Niestety, dinozaury rocka powoli odchodzą. W styczniu tego roku zmarł jeden z członków The Moody Blues, Ray Thomas.
Tu kompozycja z jego solowej płyty. Facet nie musi się wydzierać, by przekazać emocje. Jak zwykle melodyka i harmonia, a do tego ta trąbka.
#925 Gosc_marvelo_*
Posted 17 February 2018 - 20:49
Ciekawe ile nut na sekundę potrafi wydobyć z fortepianu ta pianistka ukraińskiego pochodzenia? Ma w sobie coś szalonego, coś z wiedźmy. Nachylona nad klawiaturą, z taką lekko pokraczną sylwetką i charakterystycznym profilem twarzy wygląda jakby warzyła w kotle jakąś magiczną miksturę. Tak mi się jakoś skojarzyło, patrząc na jej występy i słuchając jej genialnych interpretacji.
Możecie spróbować tej mikstury, ale ostrzegam, że skutki mogą być nieprzewidywalne.
- piotrkol and Robert74 like this
#930 Gosc_marvelo_*
Posted 08 March 2018 - 02:35
Mówi się, że oczy są zwierciadłem duszy. I jakże to prawdziwe, gdy ogląda się Sissel w takich wykonaniach, jak to:
Takich piosenek nie można ot tak sobie posłuchać. Piękny głos to jedno, ale to, co dzieje się na twarzy tej artystki sprawia, że dla mnie to wielkie akustyczno-estetyczno-duchowe przeżycie, poruszające najgłębsze zakamarki mojej duszy. To skupienie, pokora, jakiś metafizyczny wręcz kontakt z publicznością. Tak potrafią tylko nieliczni.
A tu dużo wcześniejsza wersja z samym fortepianem, ale chyba równie piękna i autentyczna, no i te same diamenty w oczach:
#934 Gosc_marvelo_*
Posted 03 April 2018 - 23:31
Widzę, że trochę zdominowałem ten dział. Ale co tam, na kolarstwie i rowerach się nie znam, to chociaż tutaj poszaleję.
Te skandynawskie ludowe przyśpiewki mnie uzależniają:
No i obowiązkowo wersja mojej Muzy-Natchniuzy (tak lecąc Mironem Białoszewskim):