Cytat
Dziękuję! :-)Cytat
działasz coś w tym temacie ? Gratulacje za indywidualizm rower jest genialny! Jak się spisuje? Ile już nim nakręciłeś?Na jesień/zimę będę robił przełajówkę i wtedy na pewno niezależnie od tego czy to będzie 1" czy 1 1/8" łączniki będą wszędzie ;-)
Trochę już pokręciłem zarówno szosą jak i przełajem :-) Jak dla mnie mistrzostwo świata.
Zresztą pisałem już o tym wcześniej i jedynie mogę tylko to po raz kolejny potwierdzić.
Cytat
Dzięki. Obecnie są w nim canti tektro i na razie takie zostaną. Możliwe, że na wiosnę albo nieco później dorzucę canti avida.Bardzo ładny przełaj. Będziesz montował hamulce cantilever czy miniV?
Cytat
Dzieki ;-)Świetny pojazd, jestem pod dużym wrażeniem.
Z ciekawości: jaka mniej więcej różnica w cenie wychodzi pomiędzy ramą na mufach i na zwykłych spawanych rurach?
Różnica w cenie jest żadna. Przynajmniej jak ja dobierałem rurki itp to cena była ustalona od góry, a czy się chciało na mufach czy nie to nie miało znaczenia. Tak samo jak nie ma znaczenia to czy będą linki wewnątrz czy na zewnątrz itp.
Co do mojego przełaju jeszcze kilka zdań.
Na zdjęciach widnieją dwa widelce. Jeden gięty, drugi prosty. Niestety ten prosty był zbyt wąski (na piwotach) i musieliśmy robić drugi na innym łączniku (prosty był z łącznika i rurek max'a) tak żeby hamulce dobrze działały i żeby był odpowiedni prześwit.
Na chwilę obecną w przełaju mam zamontowany poprzedni widelec tj pro full carbon. Dlatego też nie wrzucałem jeszcze zdjęć całego roweru ;-) Jak dobrze pójdzie o w tym tygodniu będzie widelec u mnie, a w następnym tygodniu wybieram się z szosą i przełajem do kolesia na profi sesję zdjęciową :-)
Dzięki raz jeszcze za miłe komentarze.... nie sądziłem, że w ogóle ktoś zajrzy do mojego tematu :-D