Powrót Mistrza
Napisano 09 wrzesień 2008 - 13:05
http://www.delf.home.pl/aktual.html ->notka z 15-07-2007
Jalabert w tym roku był 12 w Ironman France w Nicei, na bardzo trudnej trasie kolarskiej i biegowej
Napisano 09 wrzesień 2008 - 15:59
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Gosc_Anonymous_*
Napisano 09 wrzesień 2008 - 19:26
Miał on niby w przyszłym sezonie wystartować w pięciu wyścigach na wielkiej pętli kończąc.
Nie wiadomo tylko czemu miała ta plotka służyć , czyżby to jakiś chwyt marketingowy w celu zrehabilitowania częściowego Astany :?: . Jak wiemy we Vuelcie startuje ona z wilczym biletem za wpadki dopingowe międzyinnymi Winokurowa. :-/
Napisano 10 wrzesień 2008 - 06:48
Cytat
www.pro-cycling.orgArmstrong potwierdza powrót!
Lance Armstrong, siedmiokrotny zwycięzca Tour de France potwierdził, że wraca do kolarstwa. Celem powrotu jest zwrócenie uwagi na problem walki z rakiem
"Jestem szczęśliwy, że po rozmowie z moją rodziną, dziećmi i najbliższymi przyjaciółmi mogę ogłosić, że zdecydowałem się na powrót do profesjonalnego ścigania, po to aby zwrócić uwagę świata na problem raka. Tylko w tym roku, blisko osiem milionów ludzi umrze na świecie z jego powodu. Kolejne miliony będą cierpiały w izolacji, nie tylko z powodu choroby, ale z powodu stygmatyzacji przez społeczeństwo. Po udanej akcji w Ameryce, której efektem są zebrane trzy miliardy dolarów na walkę z rakiem, czas nadać temu problemowi światowy wymiar"
Armstrong ogłosi swój plan kolarski oraz strategię fundacji LIVESTRONG™ 24 września w Nowym Jorku. Pod adresem www.livestrong.com/lance2009 dostępne jest wystąpienie Lance`a na temat powrotu
W 1996 roku u Armstronga, zdiagnozowano agresywną formę raka jąder; w 1998 roku powołał do życia Fundację Lance`a Armstronga której celem jest zwrócenie uwagi na problem walki z rakiem i rozwój badań nad znalezieniem skutecznych metod leczenia.
Źródło: www.livestrong.com
Gosc_felipe_*
Napisano 10 wrzesień 2008 - 09:13
http://sportsillustr...ex.html?eref=T1
Gosc_Anonymous_*
Napisano 10 wrzesień 2008 - 13:09
Cytat
No tak dobrze , niech mistrz powraca i choć za nim nie przepadam to dobrze mu życzę. Jednak plotką mogło być i to akurat miałem na myśli ,że Lance ma rzekomo podpisać kontrakt z Astaną . Wczoraj właśnie słyszałem jak Johan Bruyneel zdementował owe pogłoski.Arnoldzik jakie teorie spiskowe A tymczasem...
Jeżeli powrót mistrza dojdzie do skutku to może być naprawdę ciekawie ,jednak wielki powrót moze mieć znaczenie symboliczne. Osobiście bardzo popieram udział i wielkie zaangażowanie Lanca w walkę z rakiem. Podpisuję się pod tym obiema rękoma ,bo niestety wiem co to za choroba.
Napisano 10 wrzesień 2008 - 15:20
Napisano 10 wrzesień 2008 - 16:12
Dodaj odpowiedź